Lesdag drie van de reclamefotografie

Op deze dag een compilatie van de lesdag drie van de herstart van de reclamefotografie opleiding….. Eindelijk. De laatste les was ergens in eind oktober van 2017 en dit was een debakel. Het instappunt is dus les drie geworden en dit was ook de les die ik als laatste gevold heb. Dus het kan geen kwaad om die dag even opnieuw te beleven.

Inmiddels is de School voor Fotografie verhuisd naar het oude belastingkantoor van Breda. Een erg leuke lokatie moet ik zeggen. Het ziet er allemaal keurig en verzorgd uit. De groep mensen is een erg leuke groep en ik zeg maar een dag en een nacht verschil met de vorige keer. Dit is een leuke groep.

Als eerst worden de foto’s besproken. Ik wist ongeveer nog van de vorige keer wat de bedoeling was en heb mij daar is flink in uitgeleefd. Het is ook zo leuk om te doen. Ik had mij is flink verdiept in de Cup-a-Soup en de scheermessen. Ik weet van te voren dat het allemaal niet goed is maar dat is dus het leer moment. Ik ben ondertussen ook nog naar de vogelopvang geweest en ook deze foto’s kan ik laten zien.

De foto bespreking duurt de hele ochtend maar is deze keer wel erg constructief. Ik zie wel leuk dingen en merk ook dat er veel aandacht voor elkaar is en niet net als de vorige keer één iemand die overal commentaar op heeft en verder niets aanlevert. Ik heb nog een beetje een dispuut over de foto’s van de vogelopvang maar ik vind het verder zelf prima en knutsel wel wat in elkaar.

De Cup-a-Soup foto’s met de druppel fotografie zijn slechts een experiment, ik had dit ooit is bij een koffie reclame gezien dus dacht misschien is dit ook wel leuk om te doen. Maar helaas. Soep spettert anders dan water en het was een leuk fotografie middagje maar ik wist al dat het niets werd. Ik had ook het idee om de beker op een voetstuk te zetten en de verlichting hier ook op te concentreren. Ik zou nu gewoon eerst een foto van de achtergrond maken en dan gaan zitten plonzen. Dan kan het geheel ook gewoon op één bord blijven staan.

De omslag foto is de opdracht van de dag. Ik was er vandaag voor het eerst weer bij en de docent Harm was vergeten mij nog even te mailen om iets mee te nemen voor de opdracht van deze dag namelijk een stilleven met een boodschap. Ik zag al die die Corona Covid 19 matregelen op tafel liggen en dacht hej hier kan wel is een boodschap inzitten.

Het was een erg leuke dag en ik ben lekker moe naar huis gereden. Op naar de dag in de studio van Harm,