Studio productverlichting 3 – Les 9

Docent: Peter van den Kerkhof

Kort verslag

Inleveren foto-opdracht: Dierbaar voorwerp
Inleveren autodetails en offerte
Meenemen props voor “gouden eeuw” stillen

Qua fotograferen was dit echt wel tot nu toe een dag die er met kop en schouders bovenuit stak. Samen met Niels en Anke een ouderwets stilleven fotograferen met deels hedendaagse spullen. Op het laatst lag samen met de ander 3 groepen de hele grond bezaaid met spullen echt heel leuk om te doen. Ik denk dat ik dit binnenkort ook thuis maar is ga doen.

Foto opdrachten

Gouden eeuw stilleven

Maak samen met medestudenten een “gouden eeuw” stilleven”. Zorg ervoor dat alles wat je daarvoor nodig hebt meeneemt voor de les. Bepaal zelf je verlichting die past bij jouw stilleven. Verdiep je in de symbolen en in het soort licht en in de composities van de Gouden Eeuw. Gebruik reflectieschotten en eventueel spiegeltjes en let goed op de herkenbaarheid van vormen.
Lever de volgende studioles les 12 in: de foto’s groter of gelijk aan 13 x 18cm.
Doel: Vormen herkenbaar maken onder verschillende lichtomstandigheden.

Productopname en productie draaien

Maak in een uur tijd vrijstaande opnamen van vier lichaamsverzorgende producten die je van school krijgt. Zorg voor uniformiteit in de opname. Maak een offerte voor 40 vrijstaande opnamen inclusief vrijstaand maken. Lever de lesdag 12 vier foto’s formaat 13×18 in waaruit blijkt dat je een constante kwaliteit kunt leveren.

Doel: Productie draaien en zorgen voor uniformiteit.

Inleveren thuisopdrachten

Dierbaar voorwerp

De camera die mij voor het eerst heeft vastgelegd en waarschijnlijk ook de eerste die ik heb vastgehouden.

Mijn eerste echte camera uit 1963….

Auto details

En tot slot de thuisopdracht van de vorige les maak een serie vijf foto’s, abstract van auto details en maak een vrijblijvende offerte van de foto serie voor een auto tijdschrift afmetingen 40×50 beplakt op PVC.

Offerte autodetails

De thuisopdracht is maak een offerte voor het creëren van autodetails en maak een serie van vijf foto’s met auto details. Omdat de Griekse stofuitdrukkingen niet goed bevonden zijn heb ik de Griekse auto Wrakken maar gelaten voor wat zij zijn en ben ik samen met Marja met de Clio op stap gegaan.

Offerte-auto-details