Fotojournalistiek 2 – Les 18

Docent: Ramon Mangold

Overzicht:

Inleveren eerste foto’s examenopdracht Instelling, bedrijf
Inleveren eerste foto’s examenopdracht Spiritueel
Bespreken thuisopdracht

Thuisopdrachten

Dagbladen

Een van de thuisopdrachten voor deze les was zoek een drietal foto’s uit dagbladen of andere media en beoordeel de foto’s een goede, een slechte en een middelmatige foto en motiveer dit. Ik heb geen idee meer maar ik denk dat het onderstaande was.

De slechte foto, dit kan overal zijn. de middelste foto is wel spannend maar tja dit kan wel wat lichter en gedetailleerder en de rechter foto verteld z’n eigen verhaal. Zo zag ik het.

Eigen beeld

Ik had een berichtje van een lokale nieuwssite opgezocht waar stond dat er veel werd ingebroken in auto’s en dit was op de Moerweg in Den Haag en heb daar wat foto’s van de situatie gemaakt hoe de auto’s geparkeerd staan en ik vond het niet gek dat ze daar continu worden open gebroken.

Maar helaas dit had met slechts één foto gekund maar dan een auto met ingeslagen ruit langs de bosrand.

Foto-opdracht: “Mens in beeld”

We zijn die dag ook de straat nog opgeschopt om de Mens in beeld te fotograferen. Vorige keer was de mens een toevalstreffer en nu vormen ze vandaag deel van het onderwerp. Kies een ‘thema’waarbij menselijke handeling onmisbaar is. Toevallig had Zwarte Piet een lekker band en stonde wat hulppieten erg geïnteresseerd toe te kijken.

Opdrachtbeschrijving

Waar mensen de vorige keer nog ‘toevallige’ beeldelementen waren, vormen ze vandaag deel van het onderwerp. Kies een ‘thema’ waarbij menselijke

Thuisopdracht: Portretten

In het vervolg van de foto-opdracht een portret-opdracht. Maak een serie van een drietal samenhangende portretten waarbij de visuele context een belangrijke rol speelt. De zichtbare omgeving/ achtergrond/ details geeft informatie over de geportretteerde: maak hierbij een overwogen keus betreft je diafragma instellingen (scherpte diepte) inleveren de volgende les.

Verhuizen naar examen

Verder zijn de eerste plannen voor het examen ingeleverd en al wat foto’s. Hieronder mijn plannen van dat moment.

Scan001

Scan002

Scan003

Scan004

Scan005

Scan006

Ik geloof dat ik geen een van deze plannen heb waargemaakt. Dit is allemaal in de kerstvakantie op zijn pootjes terecht gekomen.