Uitleg examen opdrachten – Les 16

Docent: Saskia te Koppele

Deze les

Inleveren en bespreken foto-opdracht: LINDA. en MATTHIJS. covers
Inleveren thuisopdracht: Eigen serie
Bespreken examen reglement

Examen uitleg

Met de 16 les is het volgende hoofdstuk van deze opleiding ingegaan. Het examen wordt uitgelegd. Het gaat niet meevallen en het wordt spannend.

Opdracht 1: Maak een serie van 3 foto’s waar geen foto voor, na of tussen past en horen, zien en zwijgen hebben we al gehad.

Opdracht 2: De meest raadselachtige maak een serie van 9 foto’s van iets spiritueels. Met als voor beeld een stapel stenen.

Opdracht 3: Fotografeer een serie van 9 foto’s van een bedrijf of een instelling.

Opdracht 4: Maak een serie van 8 a 9 foto’s van een vrij te kiezen onderwerp en maak het jezelf niet te moeilijk.

Opdracht 5: Maak een CD cover en inlay.

Opdracht 6: Maak een boekomslag van het boek “De verbeelding” Van Harlan Conen.

Dit was dan ook ongeveer de informatie die je mee kreeg maar eerlijkheidshalve pas in maart is de tentoonstelling van de examen opdrachten dus een maand of 5 dacht ik nog…..

Bespreking LINDA. en MATTHIJS.

Verder deze dag moeten de foto’s van de covers van de Linda en Mathijs worden ingeleverd en die worden besproken. Hier liepen bij sommige de gemoederen ook weer behoorlijk op omdat er dingen niet begrepen zijn. Aan de hand van deze foto’s en de reacties kon je al een beetje zien wie het wel en niet gingen redden.

Het grappige was dat er tijdens het beoordelen van deze foto’s een aspirant student kwam kijken en die d’r ogen stonde wijd open van wat afgekeurd werd. Die riep dat lukt me nooit en dat zijden wij ook allemaal een maand ongeveer 10 gelegden.

Reserve

En als reserve had ik deze ook nog gemaakt maar dat was eigenlijk niet nodig.

Vrije serie

Voor mijn vrije serie had ik bedacht om de zee, het strand en de duinen te fotograferen en dan de vier seizoenen. Helaas was ik even vergeten dat ik maar drie seizoenen kon doen en ik heb er veel te weinig aandacht aanbesteed.

Omdat ik tijdens de fotografie opleiding in opdracht drie zwangere vrouwen heb gefotografeerd heb ik deze in overleg ingeleverd en die zijn goed bevonden.