Beroep, Workflow en bedrijf – Les 10

Docent: Saskia te Koppele

Kort veslag

Inleveren thuisopdracht: Nachtleven
Presentatie beroep ‘s Ochtends
Workflow ‘s Middags

Een beroep als fotograaf

Dit is een soort tussendoor rust les die wel nuttig was om is over de workflow van foto’s en fotografie opdrachten. Ik heb daar mijn eigen systeem in en dat werkt prima. Ik heb aan het begin van de opleiding, ergens bij les drie of vier Sander van der Wel van Gevoelsfotografie geïnterviewd als zijnde een beroeps fotograaf.

Voor de presentatie van het beroep als fotograaf heb ik eigenlijk als enige een een fotograaf geïnterviewd maar de bedoeling was ook om er een presentatie te maken en dat had ik niet begrepen. Ik heb de slideshow op de website van Sander aangezet en uit mijn interview de meeste punten opgelezen. Het was geslaagd.

Les-10-Beroep

Nachtleven

Verder deze les moest de nachtfotografie opdracht worden ingeleverd. Dit had ik verzonnen met gele hesjes maar dat is niet gelukt. Ik heb het onderwerp veranderd naar foto’s van het Grieks Orthodox Pasen. Deze heb ik omwille van de kleuren van de verlichting in Griekenland omgezet naar zwart-wit. Kleur werd echt niet.

Voor deze opdracht heb ik een hoge waardering gekregen en dit was examen waardig volgens Saskia.

Plan-nachtleven-definitief

Wat ik nog wel weet dat tijdens het bespreken van deze foto’s de gemoederen van sommigen al behoorlijk opliepen omdat de opdracht niet helemaal was begrepen de foto’s slecht waren of niet goed als serie aangeleverd. Ik weet het niet precies meer.

Workflow

‘s Middags nog een uitgebreide uitleg gehad over de workflow van je fotografie. Ik heb dit op mijn eigen manier denk ik best voor elkaar maar het is ook wel is leuk om te horen hoe anderen het doen. Wat me opviel dat echt mensen die alleen een laptop hebben zich behoorlijk vergissen in de betrouwbaarheid van hun laptop.

Digitale workflow