Studio portretverlichting 3 – Les 14

Docent: Peter van den Kerkhof

Verslag

Inleveren Foto-opdracht: Dubbelportret
Inleveren Foto-opdracht: Groepsportret
Inleveren Foto-opdracht: Reproductie
Inleveren Thuisopdracht: Dubbelportret
Inleveren Thuisopdracht Groepsportret

Voor aanvang van het LINDA. en MATTHIJS. geweld laat Peter nog even zien hoe je een onwijs leuke groepsfoto kunt maken.

Dit is wel leuk om te zien dat de zijkanten nutteloos zijn en je makkelijk een liggende foto staand kan maken.

Deze les staat helemaal in het teken van de Linda en de Matthijs met een professionele modellen en een heuse visagiste erbij. Dit is echt een super leuke dag geweest. Natuurlijk heb ik Pippi en Nico al op locatie geschoten en gebruik ik Nico als reserve. Mijn Model Quinty komt helemaal naar Breda gereden om voor mij te poseren. Ik vind het een topper. Nu nog even de covers in elkaar sleutelen. Dit wordt nog een behoorlijk werkje. Maar ik heb er zin in en ik heb er geduld voor.

Foto-opdracht: Portret op locatie en in de studio

Maak portretten voor covers van de LINDA. en de MATTHIJS. volgens jouw schets en plan van aanpak. Eén portret maak je in de studio en het andere portret maak je op locatie. Je hebt een dagdeel per portret. In beide gevallen moet je weten wat je wilt laten zien. Lever de cover op maat van de LINDA. aan. Nee, de foto’s ook digitaal mee, de docent verzamelt de foto’s voor modellen en de visagiste. Inleveren lesdag 16.
DOEL: Kennismaken met verschillende diciplines van fotografie als onderdeel van het geheel.

Foto-opdrachten

Dubbelportet

Groepsportret

Reproductie

Deze opdracht heb ik niet uitgevoerd omdat ik toen ‘s middags een fotoshoot had van meidengroep hieronder maar om het geheel toch compleet heb maken een foto van mijn moeder en dan zo goed en zo kwaad opgeknapt zodat zij heb voor een babyshower van mijn nichtje Nina,

Thuisopdrachten

De opdrachten van vorige week: een dubbel portret en een Groepsfoto en daaronder de huiswerkopdracht maak een groepsportret op locatie waar iedereen even veel aandacht krijgt.

Dubbelportret

Toni & Guiy

Groepsportret

Meidengroep in Zoetermeer