Ideecreativiteit

Deze workshop of eigenlijk een masterclass begint met het opdelen in percentages van een taartdiagram met daarop de dingen die je bezighouden. Het gaat er een beetje om om te gaan bepalen waar je op dit moment mee bezig bent, Voor mij gold het onderstaande:

Functie-taart2

Hoe dichter de lijnen bij het centrum van de taart staan hoe minder of dat ik er op dit moment mee bezig ben en hoe minder belangrijk of dat ik het vind. Dit is slechts een momentopname. Wel staan de creatieve dingen mij moment wel er hoog in mijn bezigheden.

Via diverse slides die ook in het lesboek staan wordt door Diana uitgelegd hoe je creativiteit werkt en hoe deze vaak geblokkeerd wordt en hetzelfde heb ik de afgelopen tijd meer gehoord bij de psycholoog en mijn zen cursus. De zen uitleg blijft het meest begrijpelijke met de puntjes en de bubbels. De bubbels remmen je creativiteit enorm. Maar langzaam kom ik daar wel uit.

Hiermee begint deze Masterclass het invullen van een lange lijst nadat de taart is ingevuld.

Diana had wel een hele erge leuke uitspraak. “het denken en doen out side the box of kom uit je comfort zone” dat zijn wel populaire uitspraken maar als je dingen gaat doen die buiten je comfort zone liggen dan wordt je zenuwachtig en gaan er dingen fout. Je moet dus je comfortzone oprekken en er niet buiten gaan… grappig maar waar!

De rode draad door de hele masterclass is het thema “Maakbaar geluk”‘ Met dit maakbaak geluk gaat het geheel naadloos over in de fotografie en moet je aan de hand van de dingen dit eerder zijn opgeschreven een onderwerp kiezen. IK had aan de hand van de kleuren uitleg een bospad gekozen. Wel grappig als je dan al je zintuigen gaat gebruiken wat je allemaal met een bospad kan. Iemand anders had warme chocomel genomen als onderwerp, Die twee comboneren is dan weer erg leuk en dan ook alles in het bos in rare verhouding houdingen trekken. Dus een bospad met kleine bomen en hele grote paddenstoelen en op een van die gekke grote paddenstoel zit die mevrouw van die chocomelk haar chocomelk op te drinken op een van die grote padenstoelen.

Omslag van het veelomvattende werkboek van deze masterclass Ideecreativiteit.

Het was een leuke en ontspannen dag en ik heb er qua creativiteit wel wat van opgestoken. Dit is het leuke van Diana die geeft dit soort lessen vol overgave en het is allemaal in een andere richting dan waar de meute mee bezig is. Met de mensen die er aanwezig waren viel mij enorm op dat wij allemaal problemen hebben.. Het was wel een hele leuke groep mensen.

Ik hoop dat ik snel een keer de lessen verhalende fotografie, foto’s analyseren en beschrijven kan volgen.