Hej klusser dat doe je goed!

Na het bezoek met de School voor Fotografie Alumnus aan Photo Breda ben ik op uitnodiging inmiddels begonnen met het afmaken van de opleiding voor reclamefotografie. Ik had natuurlijk alle oude opdrachten uit 2017 nog liggen en heb daar nog is goed naar gekeken. Toen ik daar mee bezig was zag ik eigenlijk dat het slimmer zou zijn om gewoon maar het grootste deel opnieuw te doen.

Ik ben zo snel mogelijk begonnen om e.e.a. op te pakken en heb als eerste een paar foto’s geprobeerd te maken van een scheermes. Ook zo’n ondankbaar ding om te fotograferen. Ik heb echt geen idee in welke hoek ik zo’n ding moet neerleggen. Ik denk dat het zo moet zijn dat je het merkje kan lezen en dat het er allemaal een beetje nat uitziet. Voor de echte reclame foto heb ik een scheermes en stokje uitgeknipt, dan heb ik die vast.

Terwijl ik bezig ben met de scheermessen shoot bedenk ik me ineens dat ik mijn vader wel als een soort van Maffia baas met de slogan “Get into the deal” kan gebruiken. Ik heb dit even met hem overlegd en hij vindt het hartstikke leuk. Er zit een proeffoto bij en ik heb al een handje rommeltjes liggen om te gebruiken. Ik doe een hint naar de vorige keer en ik zet een cup-a-soup beker op zijn tafel, Grappig denk ik.

Verder moet ik dus een cup-a-soup Facebook campagne maken met als slogen “Dat doe je goed” een jong gezin wat aan het klussen is. Ik ben bezig geweest om heerlijke verse cup-a-soup te fotograferen met een hamer en een duimstok erbij. Ik moet nog even bedenken hoe ik hier verder mee ga. Ik heb helaas niet echt een jong gezin in mijn omgeving die ik daarvoor kan gebruiken. Een jong gezing is de zogenaamde doelgroep voor de ze reclame campagne.

De derde campagne is een reclame shoot voor een non-profir organisatie. De vorige keer had ik de dames van het communitie center in Moerwijk bedacht maar dat bestaat allemaal al niet meer en natuurlijk vallen er wat van die dames om, ze zijn allemaal wel 75 plus denk ik, Dus met een beetje denken en klooien ben ik terecht gekomen bij het vogel asiel “De Wulp” bij Meer en Bos. IK werd er heel hartelijk ontvangen en over een week ga ik daar fotograferen. Link naar de pagina met de resultaten.

Het laatste onderwerp een vrije opdracht ben ik nog niet helemaal uit hoe ik dat moet gaan doen. Het ie een vrije opdracht maar je mag ook een reclame namaken of een reclame verbeteren. Ik ga er voorlopig vanuit dat ik danny’s foto’s ga opleuken met de uitstraling van deze website of zo.

Ik maak op deze website na afloop wel een item bij de opleidingen wat ik allemaal gedaan heb en met de resultaten van de hele opleiding. Ik moet nog wel even diep nadenken wat er allemaal de eerste twee lessen gebeurt is. Dat weet ik niet precies meer. Ik weet alleen nog dat ik kantoor artikelen heb meegenomen en dat er een kakelkut rondliep pff als ik daar nog aan denk….