Examen en expositie

Docent: Examencommissie.

Examen!

Man wat was ik nerveus op 4 maart 2017. Ik had alles tot in de puntjes klaar en daar kan ik mijn foto’s gaan uit;leggen en verdedigen aan de examen commissie. De commissie bestaat uit 3 docenten namelijk Ramon Mangold, Saskia te Koppele en voor de beoordeling zonder ook maar ergens iets van af te weten Peter van den Kerkhof. De eerste twee zijn continu met je examen opdrachten bezig geweest en Peter heeft de meeste lessen gegeven maar weet verder helemaal niets van de examen opdrachten plannen en weet ik het. Die komt er gewoon bij om de foto’s te beoordelen als foto.

Ik heb aan Saskia mijn zegje gedaan die dag en die Ramon zat heel erg vervelend door mijn boekje heen te bladeren wat ik had laten maken en zat ook commentaar te leveren op mijn inspiratie boek. Hij wilde zelfs aangifte gaan doen omdat ik steeds Marja had misbruikt en dan in de goede zin van het woord. En net voordat ik met knikkende knieën naar buiten wil lopen pakt Ramon een foto van me op en vraagt aan mij of deze wel helemaal scherp is…

Ik knapte. Wat een zenuwenpees was ik. Maar gelukkig was ik niet de enige. Alle zeven examen kandidaten waren behoorlijk zenuwachtig. Om een uur of één werden we verzocht om terug te komen naar de school. Ik hield het niet meer en eigenlijk was alles al goed bevonden maar toch. We werden steeds met z’n tweeën mee naar boven gevraagd en alle foto’s lagen op de grond. Ik werd door Ramon samen met Bert mee gevraagd om naar boven te gaan… Met de boodschap één van jullie heeft het niet gered.. en daar kwam die onscherpe foto, die volgens mij wel scherp was ineens door mijn hoofd heen gerent. pfff nee toch niet dit!

Ik kwam het lokaal in gelopen en zag alle foto’s op de grond liggen en zag de foto’s van Bert en dacht YES ik ben er…. het kon niet meer stuk en inderdaad Bert had ondanks alle argumenten het niet gered en hij heeft denk ik ook de opdrachten niet begrepen. Ik was blij ik was geslaagd!!!

Nu nog even de expositie. Omdat er maar 4 mensen zijn geslaagd was de expositie ook wat sober maar ach ik was er ik kan fotograferen. hahaha en ik kan het ook nog steeds niet.

De expositie was ook wel erg leuk om te doen en het leuke is da Marja er was, Iris en haar man en kinderen en mijn moeder met een tennis vriending van toen iets van 92 met een enorm inzicht in fotograferen. Oja natuurlijk zijn Gert en Renate en Willem en Cleo Fakkel ook nog even komen kijken. Een geweldige dag voor mij. Een diploma erbij en ik vond dit wel erg leuk.

Zou ik het nog een keer overdoen? NEE!!

Hieronder een overzicht van de foto’s gebruikt voor het examen.

Als eerste de CD cover genomen bij het Community centrum Moerwijk.

CD cover

Opdracht: CD-Cover. The Old Spice Girls. Low cost CD.

Serie van drie

Boekomslag

Opdracht: Maak een boekomslag van het boek “De verleiding” Van Harlan Coban

Spiritueel

Bedrijf

Vrije serie