Broccoli’s en Get into the deal

Vandaag en gister heel hard aan het werk geweest voor de eigen opdracht en de scheergangster opdracht. Die laatste was wel even een probleempje doordat mijn vader in het ziekenhuis was beland en hij model zou staan als gangster met de Get into the deal slogan was dat even een probleempje. Maar het blijft een bikkel en ondanks zijn drie opetaties in een kleine twee weken en een ziekenhuis opname van een dag op elf en een losse dag staat hij ervoor. met zijn 81 jaar vind hij het geloof ik wel erg leuk.

We hebben voor de gangster shoot gedacht dat het wel leuk zou zijn om hem in een pak te hijsen met wat scheermesjes op tafel en een bindend contract. Het is gelukt. het is wel even sjouwen geweest en ik ben langer bezig met het opzetten en ensceneren dan dat ik daadwerkelijk aan het fotograferen ben. Als de boel allemaal weer is ingeklapt kunnen we weer naar huis en kan ik de boel weer opruimen. Ook dat opruimen en verplaatsen is allemaal best wel even werk. Maar het is het ook waard.

Het leukste na het fotograferen is toch wel het bewerken van de foto’s en er een leuk iets van te maken zodat er een feitelijk product ontstaat. Het zal allemaal wel weer niet goed zijn maar ik vind het prima. De Gangster dhoot kan ik toch niet opnieuw doen dit kan ik mijn oude vader niet aandoen.

Daar in tegen kan ik mijn kleine Vriend! makkelijk nog een keer gebruiken voor de broccoli shoot die ik met hem gedaan heb. IK ben daar gister echt de hele dag mee bezig geweest. Eerst een stuk broccoli opmaken zodat het er als een boom uitziet. Een broccoli uit de winkel heeft al geen stam. Zeker die dingen die op een bloemkool lijken hebben dat niet. Gelukkig had Marja er ééntje gevonden met een wat langere stam eraan en dan een wat kleiner kopje waar door de boomvorm al erg goed leek, Het enige wat ik moest zien te rommelen was een stuk stok in de stam zodat deze kan blijven staan in een pot, Ook dit is gelukt en met Photoshop bouw ik de stam zo compleet.

Dan planten in een schaal met kattenkorrels en de honden brokjes erin hangen. Die brokjes had ik met garen gedaan maar dat zag er niet uit. We hebben dit late met wollen draadjes in het groen en bruin in de stronk gehangen, Dit was wel de bedoeling en dit had ik voor ogen.

Toen ik de boel op poten had werd het tijd om Vriend! op de tafel te zetten en hem verbaast naar de broccoli boom te laten kijken. Het is gelukt. Jammer dat het wel heel lastig was om hem dicht bij het boompje te krijgen. Maar het resultaat was wel leuk. Ook hier was het nabewerken wel weer erg leuk om te doen. Ik had al snel de juiste foto te pakken nadat ik de boel had afgebroken en opgeruimd. Oja en klaar gezet voor morgen.

De foto van Vriend! naast zijn broccoli boom was wel wat saai met die grijze achtergrond. Ik heb er die over nagedacht toen ik in de zenhouding zat te mediteren. Ik dacht ineens dat ik er gewoon een wazige betonnen muur achter kon zetten. Wel heb ik gemerkt met de shoots van de afgelopen tijd dat het wel handig is om de kleuren met al die Datacolor dinge die ik heb vooraf goed te zetten.

Ik heb nu denk ik de opdrachten redelijk klaar en veel meer kan ik er echt niet meer mee. Ik neem de drie eind resultaten geprint mee dan kan daar commentaar op worden geleverd en niet op dat gammele tv scherm dat vertekend en de kleuren zijn helemaal fout net als op deze laptop.

Ik ben benieuwd van de week.