Basis cursus dag – 3

Thuis opdracht maak 3 foto’s met verschillende composities waarbij je rekening houd met de achtergrond en gebruik afwijkende standpunten standpunten

De thuisopdracht van de vorige les was wel goed vooral mijn kat viel wel in de smaak doordat daar de zon op scheen. De reiger is niet zo bijzonder en met de rechter foto wilde ik laten zien dat ook mijn camera met vaste lens een onscherpe achtergrond kon maken en dat ik dit had begrepen. Het was de les ervoor niet helemaal lekker gelukt maar dat had met het type camera te maken.

De derde les is een van de lessen waarin zeg maar het licht gaat branden daar zie je ineens waardoor sommige foto’s toch zo mooi zijn. Eerst een lesje over het onderhoud van je camera spullen en daarna wordt uitgelegd wat contrasteerde kleuren zijn en dat zijn de kleuren bijvoorbeeld rood en groen in rood zit geen enkel component wat in groen zit en andersom. waardoor een hoog contrast ontstaat. Daarnaast is er perfect uitgelegd wat kleur is. Daarna kwam de openbaring van de digitale camera namelijk wat is je witbalans. Dit vergeet je nooit meer en gebruik je standaard. Gelukkig kun je met Lightroom en dergelijke heel makkelijk met je RAW foto’s meestal de witbalans achteraf aanpassen maar even met een grijskaartje of een stoeptegel je witbalans instellen geeft vaak een mooier effect vind ik.

BasisCursusDag3

Wel jammer dat het al zowat erop zit deze cursus nog 1 les en dan de workshop in de dierentuin.

De thuisopdracht maak 3 foto’s met contrasteerde kleuren en houd rekening met je compositie
Rood-Groen, Blauw-Oranje en Geel en Paars