Vandaag is het 16 januari 2021 dag 382 van mijn project A Pic A Day ofwel APAD.

Ontrafel je eigen Stijl 2018

Creëer een andere kijk op je eigen foto’s en leer je stijl kennen en buit dit uit! Een enorm leuke cursus. Jammer dat er maar sporadisch klassikaal les wordt gegeven maar wel heel vaak aan fotoclubs.

Neem 3 foto's mee - Les 1

Neem 3 foto’s mee – Les 1

Ik heb de onderstaande drie foto's meegenomen naar de eerste les op 10 januari 2018. De reden dat ik voor deze foto's heb gekozen is echt heel simpel. Deze foto's hebben op internationale Gallery's gehangen namelijk: Parijs, Wenen en Sicilië. Daarnaast vond de schrijver van het boek Beeldspraak Ton Henderiks het geweldige foto's hij heeft er zelfs zelf een foto van gemaakt. Ook leuk dat hij mijn boek van hem voor mij gesigneerd heeft. Les één was een beetje elkaars foto's bekijken en je verhaal bij de foto's vertellen. Mijn verhaal staat er al hierboven. Wat mij wel opviel was ...

Lesboek ontrafel je eigen stijl – Les 1

Met de eerste les van de vijf lessen wordt dit het lesboek besproken en ik moet zeggen het ziet er zeer verzorgd uit en heeft diepgang en is daardoor een mooi naslagwerk geworden om je eigen foto's te kunnen analyseren. Je kunt met behulp van dit boek prima je eigen foto's analyseren en je foto's beoordelen. Het gaat niet zo zeer om me kwaliteit van de foto's maar om de inhoud van de foto's. Ook is het totaal onbelangrijk met wat voor apparatuur of dat je werk. Dus ik heb deze foto genomen met mijn EOS 1200d in de autostand ...

Creëer je eigen stijl – Les 2

Aan het einde van deze les worden de foto's in dit dit besproken en wordt er uitgelegd wat voor soorten van fotografie wij graag gebruiken. Aan de hand van deze foto's moet je uiteindelijk je eigen foto's gaan beoordelen op wat voor stijl fotografie of dat je hebt ontwikkeld zonder er verder bij stil te staan. Alle element van de foto zoals kleur opbouw, zwart-wit toon en ook de toon van de gefotografeerde en alle hoeken van compositie komen aan de orde in dit boek. Een mooi naslag werk voor later. Natuurlijk gebruik je dit boek om later in de ...
Een spreekwoord - Les 2

Een spreekwoord – Les 2

De huiswerk opdracht voor de tweede les was een foto maken van een spreekwoord, Ik heb gekozen voor het spreekwoord: "Aan de bel trekken" Wat zoveel betekend als aandacht vragen. Dus als je op de bel drukt vraag je aandacht om naar binnen te kunnen. Ik heb expres voor een spoort van bewakingscamera look gekozen om het beeld wat realistischer te doen ogen. Natuurlijk heb ik voor deze opdracht mijn top model Quinty gevraagd. Zij heeft ook al geposeerd de cover van de Matthijs voor een van de leukste opdrachten van mijn fotografie opleiding aan de School voor Fotografie. Aan ...
Fotoanalyse - Les 3

Fotoanalyse – Les 3

Intro De tekst uit het boek Beeldspraak van Ton Henderiks: “Ondanks de bekende slogan dat een foto meer zegt dan duizend woorden, is het vaak andersom. Voor een foto zijn soms duizend woorden nodig om die te verklaren” heeft mijn manier en stijl van fotograferen behoorlijk veranderd. Ik ben bijvoorbeeld meer gaan nadenken over de inhoud van een foto. Ik fotografeer eigenlijk al mijn hele leven, ik heb de camera nog die mijn ouders kochten toen ik werd geboren.Sinds de komst van de digitale camera’s ben ik erg bezig geweest met recreatief plaatjes schieten. In 2012 heb ik serieuzer gaan ...
Overtref jezelf - Les 4

Overtref jezelf – Les 4

Deze vierde les had wat minder om het hand. Iedereen kreeg een eigen persoonlijke opdracht. Mijn opdracht was overtref jezelf, die van Iris was maak chaos dat weet ik nog wel. Ik heb een Huilende ouders op een bruiloft en De hondjes Jazz en Blues op het strand, Die laatste overtrof alles, het enthousiasme van die hondjes was echt de klapper van die avond. Huilende ouders tijdens de trouwerij van Hanneke en Hugh 20 september 2017 De winnaar Blues en Jazz uithollen op het strand maart 2018 ...

Creëer je eigen stijl – Les 5

Als afsluiting van deze cursus ontrafel je eigen stijl wordt dit boek besproken met allerlei type van foto's. Het wordt een beetje in de stijl van Ton Henderiks besproken en dat is wel goed.Er zit van alle soorten humor in en dat is leuk om klassikaal te bespreken. Ook het optische bedrog op sommige foto's is geweldig. Deze cursus is echt de moeite waard en de bijgeleverde documentatie is een ware aanvulling op je papierwinkel om vooral foto's goed te kunnen analyseren voor later. Zeker ook om je eigen progressie te kunnen volgen ...
Mindmapping - Les 5

Mindmapping – Les 5

Alweer de laatste les van deze gave cursus. Deze les begint met een kleur: Paars, Een ding: Meubel en een stemming: Verliefd. Via een mindmap moet je hiervan ergens uitkomen. Ik heb het als volgt samen gevat: Van paars kun je via het paarse kabinet naar groenestroomVia Meubel kom je op een tafel op tafel licht brood en dat maal je met een broodmolen = molenen Verliefd geeft een niet tastbaar gevoel, Energie is niet tastbaar en van energie kom je uit op Kernenergie maar ook op wind energie. Ik heb dus een keuze gemaakt voor energie opwekken met een ...