Musea

Diverse musea die ik bezocht heb en die de moeite waard zijn om niet te vergeten of om nog een keertje heen te gaan. Er staan ook musea tussen die ik niet moet vergeten om is een leer heen te gaan.

Beeld en Geluid Den Haag

Media? We leven er in! Iedereen is 24×7 consument, gebruiker, deelnemer, onderwerp of maker van media. Het snappen van media is tegenwoordig net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Waar je bij Beeld en Geluid Hilversum het archief induikt, ga je bij ons in Den Haag zelf aan de slag!


Escher in het paleis

Met ruim 120 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken uit het oeuvre van M.C. Escher (1898-1972) te bewonderen. Deze schitterende prenten worden getoond in een koninklijke ambiance: het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma.


Foam Foto Amsterdam

Bij Foam draait alles om fotografie.  Foam is een internationaal en veelzijdig fotografiemuseum, gehuisvest in Amsterdam. We nodigen je uit om met een nieuwe blik naar de wereld te kijken door verschillende perspectieven samen te brengen en onze aandacht te richten op leven om ons heen.


Foto museum Antwerpen

Het FOMU is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa. Als een open huis treden we in dialoog met ons publiek. Het FOMU verzamelt en beheert unieke collecties van fotobeelden, apparatuur en fotoboeken. 


Foto museum Den Haag

Het Fotomuseum Den Haag wil een plek zijn waar mensen de ruimte en rust kunnen vinden om de gelaagdheid, betekenissen en context van de fotografie te ontdekken en met aandacht te kunnen kijken


Haags Historisch Museum

Ontdek het Haags Historisch Museum. Wij willen een compleet beeld geven van de stad Den Haag zoals die was, is en kan zijn. Het geheugen van Den Haag. De geschiedenis van Den Haag bestaat dankzij Hagenezen. Samen maken we het verhaal van Den Haag.  


Kunst museum Den Haag

Het Kunstmuseum is een modern paleis voor de kunsten. Stap binnen in een betoverend gebouw, dwaal door schitterende daglichtzalen en ontdek dat ene kunstwerk dat u persoonlijk raakt. Misschien bent u straks wel een beetje verliefd. Op dat bijzondere schilderij van Monet. Die indrukwekkende fotografietentoonstelling. Het avontuurlijk leven van Piet Mondriaan. De intieme kabinetten van het Berlagegebouw.


Louwman Museum

Het Louwman Museum heeft als doel om een zo helder en boeiend mogelijk beeld te geven van wat de automobielindustrie sinds 1887 heeft voortgebracht. Zonder twijfel heeft de automobiel onze wereld ingrijpend veranderd. De auto is een van de belangrijkste uitvindingen van de negentiende en twintigste eeuw.


Madurodam

Als architectuurliefhebber kun jij je hart ophalen in Madurodam, de plek waar je het beste van Nederland ontdekt. Neem een kijkje bij het vijftiende-eeuwse stadhuis in Gouda, één van de oudste gotische stadhuizen van Nederland. Bij het Rietveld Schröderhuis maak je kennis met hét architectonische hoogtepunt van de kunstbeweging De Stijl.


Mondriaan huis

Het Mondriaanhuis toont in het museum negen naturalistische werken uit de beginperiode van Mondriaan. Deze landschappen en stadsgezichten zijn afkomstig uit de collectie Esser.  De arts J.F.S. Esser (1877–1946) bezat destijds één van de omvangrijkste collecties Nederlandse moderne kunst. De collectie telde rond 1912 achthonderd kunstwerken en omvatte maar liefst tachtig werken van Mondriaan.


Museum Hilversum

Museum Hilversum is deels gevestigd in het oorspronkelijke raadhuis van Hilversum. De kern van het markante gebouw op de Kerkbrink is inmiddels al zo’n 250 jaar oud en daarmee één van de oudste gebouwen van Hilversum.


Nederlands Fotomuseum

Visuele verhalen die er toe doen. Wij waken over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maken dit toegankelijk voor het publiek. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die er toe doen.


Openlucht Museum

Duik dieper in de Nederlandse geschiedenis: Niet alleen het Nederlands Openluchtmuseum zelf is een bezoek waard, ook online vind je nog meer verhalen die de moeite waard zijn om te lezen, te beluisteren of te bekijken. Verdiep je op een toegankelijke manier in de Nederlandse geschiedenis en cultuur.


Spoorweg museum

Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor!


Verbeke Foundation

Onze tentoonstellingen willen geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.