Geavanceerde Composities – Les 9

Geavanceerde composities zeg dat wel. Dit was een pittig lesje Photoshop. Geautomatiseerde functies maken en Photoshop beslissingen laten nemen welke filter er moet worden toegepast. Het uitvloeifilter is ook wel een dingetje. Je begint met een kale foto en zet er een masker overheen en kleit met het uitvloeifilter het over een gezicht een prachtige tool. Met nog een handje andere maskertjes en het verkleuren van de handen kom je zo uit. Tis een soort van Frankenstein bouwdoos zeg maar maar wel een leuke bouwdoos. Dit is wat leuk is om te leren.

Nadat Frankie Frankenstein klaar is moet er een filmposter worden gemaakt in CMYK en opgeslagen als PDF.Dit is allemaal niet zo heel ingewikkeld en het plakken in een selectie is ook wel een tool om te onthouden maar ik heb het boek en koop denk ik ook de 2020 versie van dit boek maar dat zal dan een Engelse versie worden.

De filmposter helemaal klaar tada

Tot slot moet er nog een banner worden gemaakt door met ook een geautomatiseerde opname van 7 foto’s een panorama worden gemaakt en moet Frankie er in geplakt worden en moet de boel blauw worden gemaakt. Hierin was de volgorde van de lagen weg belangrijk.

Banner voor een website

Kortom op naar de volgende les een filmpje maken met een stapel foto’s en dat vind ik denk ik wel leuk dan ben ik ook af van allemaal van die pruts programma’s als dit een beetje handig werkt.

Print Friendly, PDF & Email