Vectorentechnieken – Les 8

In alweer de achtste les van deze cursus worden de vector afbeeldingen uitgelegd en de koppeling met andere Adobe programma’s komen aan bod. Ook en dat is wel grappig de ingebouwde vormen die in Photoshop zitten worden besproken. Ik kon aan het begin, met iets proberen, geen .AI bestand openen in Photoshop maar dit moet je plaatsen in Photoshop heb ik inmiddels geleerd als je dan het origineel bewerkt mer Adobe Illustrator dan is het ook in Photoshop veranderd.

Hieronder de resultaten van de oefeningen van Les 8. vooral het uitknippen met een pad is wel iets wat je heel veel moet oefenen voordat hier handigheid in krijgt. Maar ik zie ook dat als je het niet helemaal nauwkeurig uitknipt het ook niet heel veel uit maakt voor het eind resultaat.

Bij deze les zat ook nog een extra oefening bij om met Adobe Indesign, waarvan ik de proefversie heb geïnstalleerd om het eind resultaat van deze les in een Indesign sjabloon te plakken. Tja wat ik daar nu van moet vinden.. ik snapte de bedoeling weer is niet van deze oefening. Het gaat over Photoshop en de koppeling met Adobe Illustrator was al is uitgelegd dus dan zal dat met een ander pakker ook wel kunnen denk ik dan. Hieronder het resultaat.

08_Stationery-final

Print Friendly, PDF & Email