De beginselen van Lagen – Les 4

In deze les gaat het over lagen, Het orden ervan, Lagen maken, bekijken verbergen en selecteren. Lagen van volgorde veranderen, Overvloeimodes gebruiken, De grote vann een laag aanpassen, Filters toepassen op lagen. Natuurlijk ook lagen kopieren en tekstlagen. Tot slot nog een gummetje oefening om iemand met dichte ogen en een gedraaide kop weer netjes recht te trekken. De eerste was wel een leuke oefening de tweede ach het is al een wazige foto.

Het is ongeveer een uurtje werk om deze ansichtkaart in elkaar te bouwen, vooral de functie pixels selecteren vond ik wel handig.

Deze extra oefening omvat het over elkaar leggen van twee foto’s. Het meisje met lange haren in het midden van de eerste foto kijkt de verkeerde kant op en de man midden achterin de foto met het lichtblauwe polo shirt aan heeft links zijn ogen dicht en zijn tanden zijn niet meer zichtbaar op de rechter foto is dat weer naar voren gegumd. Dit is behalve de fouten kleuren van de beide foto’s, ze matchen namelijk niet, 5 minuten werk en misschien wel korten.

Print Friendly, PDF & Email