Fotojournalistiek 1 – Les 17

Docent: Ramon Mangold

Verslag

Dit zijn de drie meest spraakmakende lessen geweest. Deze man kan zoveel vertellen oven zijn fotografie dat is niet normaal. Hij wordt door het Rijksvoorlichtingsdienst RVD gebeld als het koninklijk huis ergens op visite komt of als Brian May van Queen in Nederland speelt dan is de hof fotograaf Ramon. Ook de ritjes of eigenlijk vluchten naar Rome nee het Vaticaan zijn niet te tellen. Die man maakt wat mee en kan er ook echt lang en goed over vertellen. Ik heb ervan genoten.

Foto-opdracht: “Het moment”

Nadat we zijn hele site hebben bekeken met alle uitleg erbij de we willen hebben komt de opdracht voor die dag en die is wel heel duidelijk echt ik heb nog nooit zo’n duidelijke opdracht gehad namelijk: Ga naar buiten het is nu 11 uur fotografeer het moment ga lunchen en om 13:00 uur zien we elkaar weer. Oja je mag geen een foto weggooien.

Na 13:00 uur mag iedereen zijn SD-kaartje inleveren en meneer Ramon gaat los. Ik heb verschrikkelijk gelachen en verbaast gestaan. Vanaf deze dag zie ik uit iedere kop takken groeien en er staan overal kabouters langs de weg. Ook is iemand heel zielig omdat er een lantarenpaal uit zijn schouder groeit.

Opdrachtomschrijving:

Kies een locatie in de buurt en verken deze. Probeer door combinatie van de juiste hoek (compositie) en timing de beste foto van “het moment te maken”….

Hieronder mijn foto’s van het moment ik denk nu dat de foto van Niels rechtsonder het meest voldoet aan de opdracht, het interactie tussen Niels en het meisje in de kraam die net het zakje met eten voor Niels neerlegt.

Verder zijn die dag de examen opdrachten nog besproken en wat plannen moesten worden ingeleverd. Ik had nog niet echt goede ideeën en had voor de spirituele opdracht een moederbord van een computer in gedachte waar kleine poppetjes zogenaamd de boel regelen een soldaatje achter een muur is je Firewall en rondom de geluidchip een bandje van kleine muziekkantjes ik heb ze nog liggen misschien doe ik er nog is wat mee. Maar ik heb dit onderwerp laten vallen.

Thuisopdrachten:

Eigen beeld

Kies een krantenartikel uit zonder beeld (foto/illustratie). Maak hierbij je eigen (fotografische) beeld. Resultaat: 2 á 3 afdrukken. Staand en liggend en lever die de volgende les in.

Dagbladen

Kies een drietal foto’s uit de dagbladen van komende week. Eén die je goed vindt, één die je slecht vind en één die er tussenin hangt. Vertel je motivatie: waarom deze beelden. (Inhoudelijke koppeling met artikel, compositie etc.) en lever dit de volgende les in.

Print Friendly, PDF & Email