Schilderen met het mixpenseel – Les 11

Tja, dit is knap heel iets in Photoshop of zou het het nu verfkwast simulator CC moeten noemen. Het mengen van kleuren el dan niet met een kwast op je scherm echt geweldig.Het eerste deel van deze les gaat over de soorten van kwasten en de natheid van de kwast en of je ondergrond. Heel ludiek moet je de kleur kiezen vanaf de verftubes op de foto en moet je later kleuren mengen op het verfpalet. Heel knap en heel erg veel mogelijk heden. Voor mijn gedoe met Photoshop zie ik hier nou niet direct het nut van in dat ik dit ooit ga gebruiken, Maar als je niet weet dat het erin zit dan kun je het ook niet gebruiken.

Ook weer leuk dat je je eigen kwasten fabriek verstopt in het programma hebt zitten. Je kunt gewoon je eigen kwastje maken en bewaren voor later. Geweldig. Ik heb ook een tekentablet die zal ik is gaan proberen met die verfkwasten en het erosieve pen of kwast gereedschap. Oja ook leuk je stopt verf in je software kwast en als je lekker zit te kladderen dan gaat de verf op in je kwast echt briljant gevonden. En speciaal voor mij een kwastreinigingsknopje ook zo handig.

Mijn kleuren mix… grappig om te doen.

Deel 2 van deze les gaat over een aquarel maken van een bestaande foto. Ook dit is iets wat ik denk ik niet al te vaak nodig heb. Al hoewel dit met een Grijs,wit en zwart object wel is leuk kan zijn.

De volgende les wordt iets met 3d… ik ben benieuwd.

Print Friendly, PDF & Email