Iris

Over Iris door Danny

Vriendschap is een Illusie

 “vriendschap is een droom een pakketje schroot met een dun laagje chroom”

(Henk Westbroek 1982)

5 september 2015 – 13 oktober 2019

Boekomslag

Waarom dit boekje

In dit schrijven en misschien wordt het ooit een boek voor mijzelf en een geschenk voor Iris probeer ik in een soort van verhaalvorm een achteraf dagboek te schrijven van een zeer heftige en geweldige vriendschap tussen Iris en mij. 

In het eerste deel ga ik opschrijven wat er gebeurt is en de feiten vastleggen waarom ik denk dat Iris een soort van spelletje met mij speelde. Deel 2 wordt dan een dagboek van de hoogtepunten van leuke dingen die Iris en ik ondernomen hebben.

Ik maak deel 2 aan de hand van ca. 55.000 bewerkte foto’s die we naast elkaar en boven op elkaar hebben gemaakt van de meest uiteenlopende onderwerpen.

Ik doe dit om hetgeen er is gebeurt en vooral wat er mij is overkomen van mij af te schrijven. Ik probeer alles zo objectief mogelijk op te schrijven en ik lees het stapsgewijs een keer na of de regeltjes lopen en kloppen maar het blijft een verhaal vanuit mijn oogpunt, uit mijn hart, uit m’n hoofd en daarnaast ben ik geen verhalenschrijver en is er gebleken dat mijn inzicht tijdens het schrijven van het geheel enorm is veranderd.

Ik ben van mening dat je mensen altijd in drie vakjes vallen in dit verhaal qua seks zijn dit de volgende vakjes:

Vakje 1: Het makkelijke meisje van de klas. Dit zijn mensen die in hun vroege volwassenheid waarschijnlijk de meest vruchtbare periode van hun leven heel erg opzoek gaan naar één of meerdere partners om voor een nageslacht te zorgen. 

Vakje 2: De vreemdgaanders. Dit zijn mensen die monogaam zijn tijdens hun eerste periode van hun volwassenheid en tijdens het opvoeden van de kinderen hopeloos op zoek zijn naar partners om door te blijven fokken voor het nageslacht met vaak als gevolg een echtscheiding.

Vakje 3: De swingers. Die zijn in vakje 1 en vakje 2 monogaam gebleven en zijn nadat zij hun kinderen hebben grootgebracht en misschien al Opa en Oma zijn ineens een eindsprint trekken om nog een keer een voor nageslacht te zorgen voordat zij onvruchtbaar zijn en desnoods met verschillende partners. 

Deze drie vakjes is iets wat mij is opgevallen in de loop van mijn leven, je kunt in mijn optiek mensen altijd in een van die drie vakjes stoppen geef ze alleen een ander naampje als het bijvoorbeeld om het beroep van mensen gaat. Natuurlijk zullen er ongetwijfeld ook andere versies zijn en in sommige gevallen combinaties van deze vakjes bestaan. Het grappige is dat met alle voorbehoedsmiddelen van tegenwoordig het uitsluitend nog om de pret gaat en niet meer om voortplanting.

Nogmaals dit verhaal is bedoeld om Iris van mij af te schrijven en haar een spiegel voor te houden en niet om medelijden te zoeken. Wat mij betreft mag iedereen die het wil mag het lezen en zijn mening erover hebben. Maar let op het is mijn mening en interpretatie die hier vastligt!

Om mijn gevoel duidelijk te maken over dit hele verhaal kan ik alleen maar zeggen dat ik er toe in staat ben geweest om met Iris de Iris van deel 2 in de auto te stappen en samen met haar naar een nieuw leven toe te rijden en alles en iedereen verder achter me te laten om met haar opnieuw te beginnen. Gelukkig sta ik wat dit dingetje betreft wel met allebei mijn beentjes op de grond en zal ik zoiets nooit ondernemen simpelweg omdat ik dit mijn Marja niet kan aandoen.

Ik verwacht niet dat Iris dit een leuk verhaal vind, Iris heeft mij in de loop van de tijd heel veel verteld over haar leven met Marcel, hoe het zou gaan worden zonder Marcel en hoe het was voor Marcel.

Ik ben degene die Iris volkomen verkeerd heeft ingeschat en heb daar heel veel pijn en verdriet van en aan de andere kant ben ik blij dat ik er vanaf ben.

Natuurlijk als Iris dit leest klopt het niet, is het uit z’n verband getrokken, is het Bull-Shit en zal ik hulp nodig hebben. Ik weet het bijna zeker dat dit de reactie van Iris is.

Helaas voor Iris heb ik dit gehele verhaal ook besproken met een Psycholoog en haar conclusie was dat Iris misschien wel een dubbele persoonlijkheid heeft en vraagt zich af of Iris onbewust handelt wat ik eigenlijk wel denk. Het onbewuste handelen ben ik op het einde na van overtuigd anders zouden we nooit zo lang zoveel plezier gehad kunnen hebben.

Ik heb dit verhaal geschreven als feiten die me zijn overkomen en heb het per onderwerp genoemd. Het is deels chronologisch maar dat was op deze manier niet helemaal mogelijk maar ik denk dat het op deze manier duidelijker is.


Iris,

Ik wil je bij deze mijn aller welgemeende excuses aanbieden wat ik je kan aanbieden en vooral voor mijn opvliegerige gedrag op WhatsApp. Maar je had toen die betreffende avond ook toen je anderhalf uur Online stond even een berichtje kunnen sturen in de trant van: “Danny hou even op, zullen we het er morgen even over hebben? Dit is niet leuk wat je nu zegt. Als je zo doorgaat krijg je er misschien spijt van”. Maar nee en dat terwijl jij degene bent die mij op mijn stemmingswisselingen hebt gewezen en had je mij er toen ook op kunnen wijzen toen ik enorm in een dip zat om jou. Dit was dan ook de Iris, Iris-1, die ik ken geweest en niet Iris-2 waar ik weer snel vanaf wil en waar ik niets mee te maken wil hebben.

Ik wil je bedanken voor de zeer leuke en mooi tijd die we samen gehad hebben met name onze tripjes samen hebben mij een hele mooie, leuke, spontane en slimme vrouw leren kennen. We hebben echt superleuke dingen gedaan die ik nooit meer zal vergeten en daar heb ik je zeer dankbaar voor. 

Ik heb met heel veel plezier en met liefde voor jou, begrip voor je situatie en vol passie je geholpen om onder andere je mooie nieuwe huisje te creëren. Je kunt trots zijn op je mooie nieuwe plekkie. 

Ik zal misschien nooit weten hoeveel je om mij hebt gegeven en hoeveel pijn je hebt of gehad hebt. Ik kan me ook niet voorstellen dat alles een toneelstuk was maar wat er op het laatst gebeurd is heeft mij echt heel, heel veel pijn gedaan.

Ik vraag me ook af of je wel realiseert wat je gedaan hebt en of je weet hoe jij werkelijk bent.

Ik hoop dat we samen aan het einde van dit verhaal wel door één deur kunnen en je me niet meer hebt geblokkeerd op WhatsApp en dergelijke daarvoor is vind ik de vriendschap te hecht en te heftig geweest met mijn Iris. 

Ik dank je lieve Iris voor de ruim vier fijne jaren die we samen hebben gehad het had allemaal op één manier anders kunnen lopen en dat meen ik. Ik had dan totaal geen problemen met jouw doen en laten gehad maar ja…

Ik hoop je nog is te spreken
xxx Lu Danny,


Wie is Danny:

Danny, dat ben ik inmiddels 56 jaar vooral vrolijk, met humor en neem het leven met een korreltje zout. Ik ben sinds 1981 werkzaam in de elektrotechniek. Ik ben een gepassioneerd fotograaf en al zeg ik het zelf ik ben daar ook erg handig in. Ik ben een type die altijd iemand zal proberen te helpen, ik moet altijd maar aan iemand wennen, de uitspraak ach jij altijd is ook zoiets en als ik iemand wat uitleg vooral in mijn dagelijkse werk dan is het vaak niet zo wat ik geprobeerd heb uit te leggen en na een tijdje gaat men mij uitleggen wat ik eerst aan hen heb uitgelegd en het liefst alsof ik dom ben. Geloof me er valt mee te leven en er zijn mensen die met mij samen willen leven ?

Wie is Iris

Iris is een leuke vrouw met zeer mooie diep donkere mysterieuze bijna zwarte ogen, een paar geweldige tieten, cup F, die natuurkundige wetten teniet doen gaan en een lekkere stevige kont waar ik met plezier naar kan kijken.

Iris-1 of gewoon Iris is een hele lieve zorgzame vrolijke mooie vrouw met een rot lichaam waar van alles aan mankeert en gemankeerd heeft, ze is begripvol, een onderwijzende moeder, heeft een mislukt huwelijk achter de rug, ze heeft humor van de bovenste plank, is zeer intelligent, een erg sterk persoon en dito persoonlijkheid maar als ze lacht vergaat horen en zien bij iedereen. Bij welke vrouw ter wereld gaan gegarandeerd de bruggen open en sluiten de slagbomen ook al rijd je erlangs… bij Iris. Met Iris is het op de een of andere manier ook altijd mooi weer ook al wordt er heel slecht weer voorspeld.

Iris heeft ook een onwijze positieve invloed op dieren zoals honden die luisteren naar haar en vinden haar altijd lief. Een paard of een koe het maakt niet uit ze lopen achter Iris aan ik heb geen Idee hoe en waarom, het zal haar goede kant zijn. Hiernaast heeft deze Iris ook heek veel dingen in mij losgemaakt die mijn lieve Marja nog nooit geraakt heeft bij mij en dit is vooral op het creatieve vlak en puberale humor.

Ik hou van deze vrouw.

Iris-2 daar gaat het eerste deel van dit verhaal over en dit probeer ik van mij af te zetten. Het is een vrouw die als ze door de politie staande wordt gehouden voor te hard rijden tegen de agent gaat vertellen, vol overtuiging, dat hij beter de bekeuring voor haar te hard rijden maar naar de fabrikant van de auto kan sturen omdat die ervoor gezorgd heeft dat die auto hier op deze plek zo hard kon rijden en daar kan zij dan niets aan doen. Deze Iris is ook een vrouw die verschrikkelijk hebberig is en alles wat een ander heeft moet ze ook hebben kosten wat het kost.

Wie is Marja

Marja is al bijna 35 jaar mijn lieve vrouw. Inmiddels zijn wij al 40 jaar bij elkaar en zijn wij maatjes door dik en dun in goede tijden en slechte tijden. Marja steunt en vertrouwd mij volkomen en zoals zal blijken uit mijn verhaal is dit echt waar is. Marja is zorgzaam, vertrouwd mensen, heeft mensenkennis, een eigen vorm van humor en humeur, werkt keihard, zorgt voor mij en onze lieve katten. Ons huis ziet er altijd tip top in orde uit en Marja loopt graag nog even naar een supermarkt om het laatste boodschapje te halen zodat ze erna niet meer de deur uit hoeft, dat is wel eens grappig. 

Wie is Marcel

De ex-man van Iris en dit is verder alleen qua naam handig voor dit verhaal. Marcel is een man die graag gestuurd wordt en daar was Iris specialist in. Eigenlijk viel hij stil als hij niet een opdrachtje van Iris kreeg dit kwam denk ik ook heel erg doordat als hij zelf initiatief toonde dit over het algemeen door Iris als foutief gedrag van hem werd bestempeld. Ik heb eigenlijk nog niet gezien dat hij ooit iets goed deed behalve een cadeautje aan Iris geven.

Ik vraag me wel is af of Iris mij niet als Marcel wilde gebruiken.

Hondjes.

Jazz is een heel leuk lief mannetjes hondje die zelf besloten heeft om bij Marja en mij te gaan wonen. Blues is de broer van Jazz en ook super lief. Puk of Pukkie is de moeder van Jazz en Blues. Alle drie de hondjes hebben bij Iris en bij Marcel gewoond hoe dit inmiddels is weet ik niet omdat de hondjes nog al is van verblijfplaats wisselen.

Oja Hans

Een verkopertje met een te dure auto verder nooit gezien alleen van gehoord en ik krijg kippenvel als ik aan hem denk.

Soms vraag ik me af is deze lul niet fictief…

Verder zijn er nog veel meer mensen die in dit verhaal voorkomen maar die zijn misschien minder belangrijk en stel ik wel voor in de loop van het verhaal als dit nodig is.
Deel 1

Iris-2


Hier begint het

Op 13 oktober 2019 komt er een abrupt einde aan de vriendschap tussen Iris en mij dit na een hechte en superleuke periode van vier jaar met ups en downs qua vriendschap en de gezondheid van ons beide.

Iris heeft ons lieve hondje Jazz van ons gekidnapt en hiermee is mijn vertrouwen in haar definitief kapot. Zij heeft ons hondje los geklikt van zijn riem in haar auto gegooid en is met gierende banden over de stoep en het fietspad met open deuren weggereden en dit terwijl ze haar spullen kwam halen die nog bij ons in de berging stonden. Dit is tekenend gedrag voor Iris-2 vooral egoïstisch geen idee dat het hondje misschien heel ongelukkig gaat worden. 

Dit met het hondje Jazz ga ik ook uitvechten.

Vooraf

Ik heb Iris leren kennen via een Facebook oproep van haar om oude gebouwen te gaan in klimmen om te fotograferen. Op 27 augustus 2015 de geboortedag van mijn lieve kleine omaatje ben ik vrienden met Iris op Facebook geworden.  Op 5 september 2015 ben ik met Iris voor het eerst, om te kijken of we het met elkaar konden vinden naar dierenpark Blijdorp geweest om daar te fotograferen. Ik moet zeggen het was reuze leuk we hebben echt lol gehad om twee neukende vlinders… misschien was dit een voorteken voor de vier supergave jaren die we gehad hebben en ook waarom het stukgelopen is. Maar op dat moment had ik echt helemaal niets met die vrouw. Het maakte herrie en was druk en ik had het idee dat ze ook zo een deur zou intrappen met die zware schoenen en haar jas om d’r middel. Het enige wat me opviel was haar gedrevenheid, precisie en haar drang om te vertellen wie of wat zij was. 

Iris heeft mij toen de eerste ontmoeting thuis opgehaald en wat mij direct opviel toen ik haar auto instapte was haar geweldige borstomvang verder niets. Nog geen 300 meter gereden wist ik al dat zij kanker heeft gehad en dat zij in de gevangenis had gewerkt.

Na ons dierentuin bezoek heeft Iris mij ’s middags thuis gebracht en ik heb haar uitgenodigd om nog even een kopje thee te komen drinken en haar aan Marja voor te stellen. Hier had ik misschien al een alarmbel moeten horen rinkelen. Marja had NIETS met Iris. 

Marja vond meer dat zij de inventaris stond op te nemen en te kijken hoe wij erbij zaten om haar slag te slaan en mij in te palmen. Dit is mij allemaal nooit opgevallen, ik had meer zoiets van die kijkt van mm die wonen leuk en het viel mij alleen op dat zij naar ons aquarium stond te kijken en vertelde dat zij iemand kent die haaien in z’n aquarium had en daar vlees in gooide. Ik denk dat Iris wat overdreef en dat zij piranha’s bedoelde. 

Begin juni 2016 zijn Iris en ik zijn gezellig een weekendje gaan Urbexen in België samen met Martijn die alles van Urbexen afweet denkt hij zelf dan. Iris en ik  hebben met z’n tweeën een trekkershut gehuurd voor twee overnachtingen. Het was overigens het tweede weekend dat we niet thuis hebben geslapen. De keer ervoor was in een zomerhuisje in de buurt van Arnhem en toen bleef Martijn ook slapen maar we hadden toen allemaal een eigen slaapkamer.

Take Nothing

Urbex is een leuke en spannende bezigheid. Je gaat voor de veiligheid met minimaal twee mensen een verlaten gebouw in om daar de inhoud te fotograferen en natuurlijk ook het gebouw zelf vast te leggen. Een ongeschreven internationale regel hiervoor is: ”Take Nothing But Pictures and Leave Nothing But Footprints”. We hebben een geweldig weekend gehad samen en ook een deel met Martijn. Alle volgende Urbex tripjes zijn helemaal gaaf geweest en ik ga hier meer over vertellen in deel 2.

We zijn een paar maal met een groep op Urbex expeditie gegaan en ik heb toen ook Joke daarbij geïntroduceerd die paste volgens Iris direct eigenlijk niet echt in de groep. Iris had eigenlijk iets tegen mensen waarmee ik alleen op pad ging ik doel hier ook op Adrie er Terra. Iris vond het maar niets en begon ook steevast op me in te praten om weer van die mensen af te komen. Iris heeft dit ook regelmatig met Marja geprobeerd maar dat had helemaal geen zin. Mij lijkt het er achteraf heel erg op dat ik geen contact mocht van haar met anderen mensen maar alleen contact mocht met andere mensen als Iris daar vanaf het begin bij was.

Maar ik mocht vooral geen commentaar leveren als zei met iemand aan kwam lopen.  De woordjes We en Wij bij Iris zijn daarin zo verwarrend voor mij geweest.

Blind was ik!

Verliefd

Dit tripje is het de eerste keer dat ik alleen met Iris in één ruimte slaap en slaap ik boven en zij beneden in het stapelbed. Iris laat die avond voor ze in slaap valt een heel klein zacht poepje. De lucht hiervan heeft ongeveer 20 minuten in de nok van de trekkershut gehangen, ik sliep boven. Dit was eigenlijk wel heel grappig en geloof me dit was niet Iris-2 maar de topper Iris-1. De volgende ochtend toen ik al wakker in het stapelbed lag werd Iris uiteraard ook wakker stapte haar bed uit en rekte zich uit. Tijdens het uitrekken met haar handen in haar nek, ik denk als vuisten, met haar haren lekker wild door de war zegt zij rekkend:  “Goedemorgen moppie lekker geslapen”?

Ik ben op slag verliefd geworden op deze vrouw.

Hierna hebben we nog twee prima dagen gehad en erg leuke dingen gezien en beklommen. Een hoogtepunt wat de ergens in de jaren negentig verlaten boerderij Tapioca Farm waar gewoon het eten nog op tafel staat en de bedden na het slapen nog opengeslagen liggen sinds 1900 zoveel. Google maar.

De tijd na dit weekend heb ik redelijk makkelijk kunnen verwerken dat ik verliefd was. We zagen elkaar niet elke dag er zat een week of twee weken tussen dat weet ik allemaal niet meer precies. Ik heb wel gemerkt dat Iris ook een soort van gevoelens voor mij had maar aangezien we beide getrouwd zijn zou wat mij betreft een één of andere verhouding niet nuttig zijn en ik geloof ook nooit dat Iris daarvoor open stond. Ze heeft mij immers meerdere keren verteld dat zij niets met seks heeft en het met Marcel eigenlijk ook niet zo vaak doet en als ze het doet gaat ze liggen doet haar benen wijd en kreunt wat zodat hij zo snel mogelijk klaar komt. Hij moet wel een condoom gebruiken anders zit zijn rommel in haar kut en moet ze dat ook nog is gaan staan uit te soppen…. liefde is…. denk ik op zo’n moment als ik dit hoor..

Ik heb wel is met Iris gepraat over seks en we hadden voor zover ik het gesnapt heb hierover best dezelfde mening. Kortweg net als d’r net het zou niets toevoegen aan onze vriendschap het zou eerder onze vriendschap in de weg staan. Ik was het er mee eens of was dit een van de eerste afwijzingen van haar???

Ik vraag het me af.

Door met haar te praten over mijn verliefdheid denk ik dat dit mijn eerste fout is geweest naar de ruzie waar de vriendschap mee is geëindigd. Dit is namelijk voor Iris-2 een teken geweest dat ze me aan het lijntje kon gaan houden en mij gebruiken en te claimen!

Chatten

Ik heb via Whatsapp en Facebook Messenger honderdduizenden regels met Iris zitten chatten dit ga ik nooit meer met iemand doen! Hier kreeg ik allerlei verwachtingen van en ben heel erg afhankelijk van haar geworden. Dit merk ik achteraf aan de hand hoe vaak ik op m’n telefoon keek of ik niet een berichtje van haar gemist heb.

Ik tik ook veel met Ruud en Peggy maar dat is echt alleen over het weer, werken en wat andere leuke bezigheden die niet relevant zijn en al gaande waren voordat ik Iris leerde kennen. Maar als ik een berichtje van hen mis kan ik heus wel slapen. Als ik een berichtje van Iris gemist had was ik doodziek en bang dat ze het verkeerd zou begrijpen. We zijn continu bezig geweest met goede morgen schatje hou van je en weet ik het. Ik weet wel dat het op een gegeven moment mijn leven is gaan beheersen en ik emotioneel op 11 oktober mijn angst heb geuit aan haar dat ik haar zou kwijtraken aan een vriendje en volgens Iris hoefde ik mij geen zorgen te maken..

…de dag erop was het echter wel zover. Ik ben haar kwijt geraakt toen aan de broer van haar ex-vriendje van 20 jaar geleden omdat ze daar wel seks mee ging hebben. Dit had ik al gemerkt omdat Iris ineens vaker de douche inging, tenminste dat tikte ze dan en voor die tijd misschien 1x in de drie dagen of zo. De betreffende dag was het ‘s morgens en ‘s middags een douchbeurt of het was gewoon om even van me af te zijn omdat het neukertje aan de chat was ik zal het waarschijnlijk nooit weten. Wel vreemd dat ik die ochtend een zwaar opgemaakt Iris aantrof toen ze de deur open deed.

Ik heb zoals bij mijn excuus aan Iris staat verteld last van stemmingswisselingen waarschijnlijk omdat ik zo verrot slecht slaap Iris voor van alles uitgemaakt op Whatsapp. Zij had toen gewoon kunnen ingrijpen en mij geruststellen maar nee ze liet me gaan en ik heb het idee dat ze blij is dat ik de klusjes voor haar heb gedaan en dat ze nu van mij af is.

Ook hierin ben ik mijn lul achterna gelopen. 

Ik ben heel blij dat ik nu niet meer een soort slaaf van het eeuwige chatten ben.

Kabbelen

Mijn verliefdheid is tot september 2018 rustig zijn gang gegaan en ik denk dat ik er ook wel aan gewend ben geraakt. Ik heb eigenlijk geleerd ermee te leven. We zijn natuurlijk ook niet iedere dag bij elkaar en sterker nog we zijn misschien om de week of misschien nog wel minder bij elkaar. Ik heb het echt niet bijgehouden. Wel voor m’n werk moet ik wel is naar Zoetermeer dus dan drink ik even een bakkie bij haar of eten we samen een broodje.

Ik heb inmiddels in die tijd Iris wel bloot gezien tijdens weekendjes weg en zij mij. Soms heb ik wel is het idee dat dit het doel had om mij aan het lijntje te houden en mijn verliefdheid voor haar opgang te houden. Ik heb hier verder nooit zo’n moeite mee gehad. Het was meer een aangeklede Iris waar ik van ben gaan houden en mij seksueel aangetrokken toe voelde.

Ik heb op een gegeven moment een keer aan Iris vertelt dat ik verliefd was geworden op haar zij wimpelde dit af met zoiets van: “Ja ik ook is op jouw maar dat heb ik naast me neergelegd”. Onze vriendschap liep rustig verder en ik denk dat ik er mee heb leren leven en heus ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat ik niet meer wilde maar ik stond toen echt met allebei m’n benen op de grond en heb nooit iets ondernomen behalve naar haar decolleté gekeken of zoiets.

Huwelijk

Iris heeft tijdens onze uitjes en tijdens de ritjes naar de sportschool honderduit gepraat over haar huwelijk en hoe rot ze het allemaal had thuis en met Marcel. In het begin had ik zoiets van ach ja het zal allemaal wel en ik heb een goed huwelijk zonder al teveel problemen. Ik heb ooit is een soort patroon gevonden in haar huwelijk. Het waren vier weken met een redelijk harmonieus samenwerkend iets en daarna was het een drama van zes weken en moest alles weer gereset worden en begon het weer opnieuw. Niet dat er geweld was tenminste ik heb het nooit gemerkt. Wel was het altijd zo dat Marcel zichzelf moest aanpassen aan de situatie in huis en Iris ging steeds minder voor het gezin betekenen en zich er steeds minder mee bemoeien. Als buitenstaander had ik het idee dat ze het wel mooi geweest vond. Ik moet wel zeggen als er wat aan de hand was dan stond Iris klaar en loste het direct op al moest dit op een extra rare speciale lieve Iris manier maar het lukte haar. 

Marcel daar in tegen weigerde enige hulp om zijn autistische gedrag te laten onderzoeken of behandelen hij wilde wel naar een huwelijkstherapeut om het gedrag van hun samen te laten onderzoeken maar daar had Iris geen zin in en dat is wat mij betreft aan het einde van dit hoofdstuk wel te begrijpen.

Ik heb wel is staan kijken hoe Iris en Marcel met elkaar communiceerde dit was echt niet te beschrijven als Marcel iets deed en wat dan ook het was fout. Hij kon het echt nooit goed doen Als hij iets opruimt was het fout en als hij hetzelfde liet liggen was het ook fout. Ik kan me heel goed voorstellen dat Marcel het niet begreep maar aan de andere kant vond hij het ook lekker om op zijn lazer te krijgen van Iris en soms genoot hij daar echt zichtbaar van.

Ik heb wel is aan Iris gevraagd waarom ze bij Marcel bleef, ze was vaak zichtbaar aangedaan en had het niet naar haar zin. Iris had inmiddels een Burn-out van thuis zei ze zelf. Maar op de vraag waarom ze bleef was steevast het antwoord om zijn geld. Als Marcel op zijn eigen manier zijn liefde aan Iris wou betuigen zei Iris steevast: “Ik hou ook van jouw” en dacht erna: “geld en inkomen”. Alhoewel er altijd geldproblemen zijn geweest gedurende de tijd dat ik daar over de vloer kwam.

Ook een rede die Iris aangaf om bij Marcel te blijven was het fijt dat hun hypotheek denk ik onderwater stond in de crisis en als Iris dan zou weggaan zou er ook voor haar een restschuld overblijven. Ook bleek de levensverzekering die het huis zou aflossen niet toereikend zijn. Dus Ja een restschuld en hoe breng je die bij jou ex-man onder da’s misschien ook voor Iris een lastige vraag dan maar wachten dus. Naast Marcel zijn best goede inkomen is zijn moeder redelijk vermogend en inmiddels best op leeftijd er zat een erfenis van vier huizen en een behoorlijke som geld op een bankrekening in voor Marcel en daarvoor zou Iris bij hem blijven. Alleen heeft Iris mij verteld dat het toneelspel van ruzie, discussie, sturen, regeren, teleurstelling op teleurstelling en houden van geld niet een uitgangspunt voor een langdurige relatie is en heeft op haar manier er toch maar de stekker uitgetrokken.  Ik ben er van overtuigd als Marcel zijn moeder komt te overleiden en alles is geregeld door Marcel of Iris regelt het even voor Marcel Iris kort terugkomt bij Marcel en heb financieel weel uitkleed.

Ook qua dit deel heb ik mij nooit gerealiseerd dat Iris zo is en ben ik blind geweest.

Scheiding

Op toevallig 5 september 2018 exact drie jaar nadat ik Iris voor het eerst gezien heb heeft zij haar Marcel de woorden in zijn mond gelegd dat hij vond dat het beter was dat zij uit elkaar zouden gaan. Iris had inmiddels wel al tegen mij verteld dat ze dit ging doen en stond al ingeschreven voor een woning bij een woonnetwerk. Ik denk dat Marcel er een beetje beduusd van is geweest of sterker nog ik geloof dat hij dit nu nog is. 

Iris heeft compleet het voortouw genomen in HAAR scheiding. Ik weet natuurlijk niet alle afspraken precies maar het was wel erg in haar voordeel. Marcel mag voor zijn kinderen en voor haar betalen en mag ernaast ook ongeveer ook ongeveer voor anderhalf kind zorgen. Iris vindt dat zij het goed voor elkaar heeft. Ze heeft in de loop van de scheiding  goed voor zichzelf gezorgd geld opzij gelegd. Dit geld hebben wij voor haar op een spaarrekening gezet en ze heeft echt van alles van gekocht en ook hun zogenaamde gezamenlijke rekening heeft ze heel veel voor haar nieuwe huis gekocht. Natuurlijk omdat zij bezig was met haar nieuwe woning heeft zij volgens mij ook niet zo heel veel meer bijgedragen aan haar oude huis. Ik vond het knap hoe zij dit aan Marcel heeft weten te verkopen en wederom ben ik niet wakker geschoten dat Iris-2 hard bezig was om uitsluitend en alleen voor haarzelf op te komen en sloeg als een Tornado om zichzelf heen om zichzelf over de rug van haar ex-man te verrijken. 

Ook hier heb ik eigenlijk nooit argwaan gehad dat mij ook zou kunnen overkomen met haar.

Ik heb toen ook regelmatig met Iris zitten praten, ik was nog steeds een beetje verliefd op haar en zag haar scheiding wel als een pluspunt voor mij maar Iris gaf vooral te kennen nooit meer een vent te nemen en niets met seks te hebben en bleef vervolgens gewoon flirten met mij. Ik vond het eigenlijk een hele eer als Iris mij beetpakte hoor gezicht tegen m’n borst drukte en zij jij bent mijn vitamine D(anny) of je bent mijn rots zonder jou had ik het allemaal nooit aangekund wacht maar tot we alleen zijn. Als ik toen een bucketlist zou moeten maken zou er op nummer 1, 2 en 3 gestaan hebben BFS een paar gezellige uurtjes met Isis in een bed op nummer 4 Iris helpen en op nummer 5 Iris gelukkig maken en van 6-10 Lol maken met de mooiste vrouw uit mijn leven.

Bij ons slapen

Sinds dat Iris haar inmiddels ex-man te kennen heeft gegeven van hem af te willen heeft Iris eigenlijk ieder weekend tot in oktober 2019 bij ons geslapen. Vanaf haar vakantie in augustus zijn we dan wel met z’n drieën naar de camping gegaan om bij elkaar te slapen maar goed dat ter zijde.

Soms begon volgens Iris het weekend al op dinsdag. Maar daar heb ik toen wel een stokje voor gestoken en over het algemeen was het donderdag of vrijdag als Iris kwam slapen en meestal dan ook zondag weer naar huis.

Ik heb in die tijd een hoop lol met Iris gehad. We hebben leuke dingen gedaan al hoewel door kringloopwinkels lopen niet echt mij ding is. Marja en Iris zijn samen gaan knutselen en daar was ik erg blij om omdat ze nu een gemeenschappelijk doel hebben.

Iris heeft voor ons gekookt en de was opgevouwen en weet ik wat allemaal. We leefde eigenlijk in het weekend met z’n drieën in een huis of caravaan. Hierdoor werden ook de verhoudingen anders. Iris en ik gingen achteraf te vrij met elkaar om. Iris zat wel is aan mij ik aan haar een kusje tussendoor even elkaar op de bank aanraken en allemaal van dit soort dingen.

Iris ging daar soms nog is een stapje verder in door de badkamer in te stappen als ik stond te douchen of zij stond zich om te kleden en ik zat erbij. Op dat moment was dit allemaal oké vond ik en ik deed er zelf aan mee.

Achteraf ging Iris tegen mij aanzitten en zat ik aan haar tiet toen Marja in bed lag en zij vond het heerlijk om tegen me aan te zitten er zat niets achter. In de badkamer vragen of ik even haar rug wilde insmeren met badolie, vond ze lekker, Marja liep ook door het huis en kon ook zo de badkamer inlopen. Natuurlijk heb ik Iris haar rug ingesmeerd en ik kreeg toen wel een rare vraag van haar namelijk: “krijg jij geen stijfelul van mij” Nee die kreeg ik niet omdat ook Marja thuis was en dit toen op dat moment niet leuk had gevonden dat ik Iris haar rug stond in te smeren in m’n blootje. Heus ik krijg wel een stijve als ik haar bij die grote tieten beetpak terwijl ik haar insmeer met olie maar op dat moment niet.

Als ik ’s morgens m’n hondje ging uitlaten en Iris ondertussen mijn bed uit kwam lag ze als ik terugkwam onder mijn dekbed op de bank en ik werd dan als ik terugkwam uitgenodigd om erbij te komen zitten. Ook was het zo als ik op de bank zat ’s morgens  onder m’n dekbed en dat het hondje nog uit moest kwam Iris bij mij onder m’n dekbed zitten samen met mij en dan maar verliefd naar me kijken en raakte me aan als van als we ooit de kans samen krijgen dan….

Maar altijd met Marja in de buurt.

Als ik sinds Iris op haar zelf woont bij haar thuis kom is het nagenoeg niet gebeurt dat zij alleen thuis was eigenlijk altijd kwam er iemand langs of was er al iemand. Als ik tussen de middag een eitje kwam eten was dit dan volgens mij niet maar had ik ook nooit een kans om iets te ondernemen er was altijd wel iets en we moesten een lekker Iris eitje eten.

Achteraf toeval? Of goed doordacht van Iris?


Doordat Iris en wij zo’n tijd bij elkaar zijn geweest is het bij mij fout gegaan dat mijn verliefdheid is omgeslagen naar houden van en ik wilde inmiddels ook wel seks met haar en dat terwijl dit ik dit bewust altijd op een afstand heb gehouden.

Ik heb ik geloof in de vakantie van Iris aan Marja uitgelegd wat ik voor Iris voelde en dat ik in principe ook wel seks met haar zou willen hebben en desnoods een Polyamoreuze relatie met Iris aangaan. Marja was blij dat ze nu te horen kreeg dat ik van Iris hield als mijn eigen vrouw, dit bevestigde voor haar een vermoeden wat ze al langer had. Op het fijt dat ik ook seks met Iris zou willen was Marja redelijk open en direct. Er werden namelijk 2 voorwaarden gesteld en dat was dat zij wilde weten als het gebeurt was en niet bij ons thuis in de slaapkamer als Marja op de bank zat en dan met een kanttekening dat Marja er naar haar verwachting enorm aan zou moeten wennen dat dit zou gebeuren. Maar dat ik open en eerlijk was geweest leek mij in ieder geval een goed uitgangspunt.

Toen Iris terug kwam van vakantie uit Turkije waar zij met haar dochter Frank en familie is geweest heeft Iris mij bijzonder weinig over deze vakantie verteld behalve dat er Turkjes waren die haar telefoonnummer wilde hebben en een gladde Turk had foto’s gemaakt van Iris haar dochter en ging lekker appen met haar. Verder is er nog iets met haar dochter aan de hand geweest wat ik wel weet maar is niet relevant voor dit verhaal.

Enige tijd na de vakantie van Iris ben ik aan haar gaan vertellen dat ik van haar hield en dat ik misschien ook wel seks met haar wilde. Ik ben nog net niet uitgelachen en wat vindt Marja hiervan was Iris haar antwoord. De dag erop met Marja naar Iris en hetzelfde besproken. Ik werd regelrecht afgewezen! Met mij wilde Iris niet zo een relatie en ook geen seks. Zij hield wel van mij maar op een andere manier welke is mij nooit duidelijk geworden.

Hier had ik ook ongeveer wakker moeten schieten maar ja….

Op dit moment had ik moeten snappen dat ik fout 2 en fout 3 gemaakt had en Iris is mij heftig gaan misbruiken voor klusjes en dat terwijl ik gewoon regelmatig merkte dat ze op dating sites zat. Er is een dag geweest dat ze en appje kreeg van iemand Dat de uitdrukking in haar gezicht leek alsof ze klaarkwam. De volgende dag heb ik gevraagd wat het was en ze zei dat het haar zoon was. Jaja ik denk een date voor weet ik het of een afspraak met iemand uit het verleden waar ze wat mee heeft gehad.

Maar ondanks alle afwijzingen en dat Iris niets met me had bleef ze met me flirten. Iris flirt alleen waar Marja bij is of als ik of Iris en ik echt weg moeten zolang ik alleen met haar was gebeurde er echt niets. Op de camping raakte ik per ongelijk nou ja per ongelijk haar tepel aan en ik wreef er overheen toen kreeg ik een geile blik en Iris zei tegen me: “kom jij van de week maar is langs ik heb ook m’n gevoelens” Ik ben hier verder nooit op ingegaan behalve toen ik de keer erop bij haar thuis kwam Iris haar tieten in de keuken met openraam langs de galerij naar voren stak en zei hier zo of zoiets.. ik heb er verder niets mee gedaan en heb gezellig een eitje met haar gegeten en dat allemaal omdat ze niets met me heeft mmm Ondertussen merkte ik wel dat Iris steeds meer met zichzelf en seks bezig was en ik met een geile blik werd aangekeken als er een klusje gedaan moest worden.

Ik liep echt m’n lul achterna!

We hebben gewoon te lang te dicht op elkaar gezeten.


Caravan

We hebben samen met Iris een maand of drie op een gezellige boerencamping gestaan en best een leuke tijd gehad. Het enige vervelende was dat we nog dichter op elkaar zaten en Iris haar hand daar heeft gebroken. Het leek soms wel of ze ons in dienst had. In de loop van dit verhaal staan er al wat meer dingen geschreven over onze belevenissen op de camping. Ik weet wel dat ik niet meer naar kringloop winkels hoef pfff echt niets voor mij maar sukkeltje sjokte er wel achteraan.

Wat ik wel vreemd vond was dat Iris op de camping steeds bezig was met het zoeken naar een andere caravaan voor maximaal twee personen en een auto met een trekhaak om haar caravaan te kunnen trekken ik weet nu denk ik wel waarom dit was… voor als Iris mij niet meer nodig had.

De reden waarom ik boos op Iris ben geworden was de afrekening van de camping we zouden 50/50 doen en toen de rekening kwam dacht je ineens meer aan 1/3 en 2/3 maar als je jezelf aan je afspraak had gehouden hadden wij ook de helft van je stalling betaald. Nu hebben we twee derde van die € 400,00 aan Iris overgemaakt.

Ik vraag me nog steeds af of we in die caravaan hadden moeten gaan zitten met Iris.. Ik weet het echt niet.

Nieuw Huis
Toen ik hoorde dat Iris een eigenhuis ging zoeken en zij een paar maanden bij ons was in de weekenden en we keer op keer leuke dingen hebben gedaan in deze weekenden heb ik besloten toen Iris hoorde dat ze een huis heeft toegewezen gekregen om haar te helpen met opknappen van wat nu een leuk huis is geworden. Het mag dan niet helemaal mijn smaak zijn maar gelukkig smaken verschillen en ik moet heel eerlijk zeggen ik voelde me er ook wel thuis als ik bij haar was. Kortom het was een huis voor Iris en van Iris ze is er zichtbaar gelukkig in. Alleen waarom was ze eenzaam en waarom is ze zo gemaakt vrolijk geworden was er toen al iets van Tinderseks.

Waarom heb ik besloten Iris te helpen, tja. Ik heb dit gedaan omdat ik zag dat het allemaal met dit soort dingen in haar oude huis niet zo lekker liep en dat ik van oudsher weet dat als je gaat verbouwen als je vrienden komen om je te helpen om de koffie op te drinken, beter te weten en in de weg komen lopen. O ja ook vertellen zij altijd erg graag hoe erg hun verbouwing was is ook altijd zoiets.

Ik heb in overweging genomen hoe snel Iris een vriend zou krijgen en dit had ik zelf in geschat op een jaar of 2 a 3 zelf wou ze nooit meer een vent of een vriend. Seks was sowieso niet aan de orde bij Iris alhoewel ze wel doodleuk op de bank bij Marja en mij zat te vertellen dat ze toen ze jong was regelmatig ff een vriendje meenam om d’r even flink te laten nemen en dan kon hij weer wegwezen. De week erop zat ze bij wijze van spreken weer te vertellen dat seks alleen is om kinderen te maken en daar heb ik Marcel alleen voor gebruikt maar Iris heeft me ook wel is staan vertellen dat haar seks met Marcel nog al extreem was en hij haar met touwtjes wilde vastbinden en dat soort dingen, dat hij haar ’s morgens lag wakker te vingeren wat Iris niet wilde of zichzelf lag af te rukken achter haar kont. Ook het verhaal dat hij stront uit haar kont zat te eten en Iris daarna een lekker kusje wou geven staat me nog heel helder voor mijn geest brrr. Ook het verhaaltje dat Iris tomatenketjap in d’r onderbroek deed alsof ze ongesteld was voor Marcel deed me duizelen. Ik begrijp dan heus wel dat Iris daar niets mee had en dat ze niet op zoek was naar zoiets en ik heb daar ook uit opgemaakt dat mijn lieve Iris geen zin meer heeft in seks en dacht ook dat je mij daarom zeker niet nodig had voor een leuk momentje in bed. Maar weer een week later zat je hardop te fantaseren als je zin had in seks je gewoon even een ventje uit de kroeg zou oppikken. Hierop zat ik dan weer te denken waarom ik niet één maal BFS, best friend sex en het zou voor mij zo simpel zijn geworden maar nee dit zat er voor mij niet in. Ik mag op een afstandje toekijken hoe je met je nieuwe vriend klef zit te doen.

In ieder geval ik dacht dat ik Iris wel kon helpen en een toneelstuk van zo lang samen met ons zijn is mijn inziens niet mogelijk om de schijn zo lang hoog te houden en ik geloof ook echt dat het geen toneelstuk is geweest! Maar dit zal dan de Iris-2 zijn de dubbele persoonlijkheid van haar.

Ik heb op een gegeven moment besloten om Iris te helpen ik hou inmiddels heel veel van haar en we doen zoveel gezellige dingen dus hup schouders eronder. Ik heb een week vrij genomen om haar te helpen en dat zijn 9 leuke dagen geworden. De vrijdag erop ook nog vrij genomen om de laatste rommeltjes te regelen o ja de week ertussen ook steeds naar Zoetermeer om te klussen en 18 mei verhuizen. Marja heeft overigens ook flink haar schoudertjes eronder gezet en knap doorgewerkt. Ik moet zeggen Iris is een keiharde werker echt!

Wel viel me enorm op dat er maar weinig andere vrienden kwamen helpen en met verhuizen was dit nog minder. Maar toen ik in de toilet op een trapje stond om een lampje op te hangen heb je me wel verteld dat het wel leuk was om naar m’n kont te kijken en huppa weer een hint!

Ik heb dit geheel met heel veel plezier gedaan en ben in deze maand echt van Iris gaan houden en ben ook van mening dat Iris-2 definitief tevoorschijn is gekomen na de verhuizing. Ik denk mede door eenzaamheid, verveling en geilheid.

Flirten

Achteraf was Iris altijd aan het flirten met mannen om wat voor elkaar te krijgen en vooral als zij merkt dat het werkt gaan bij haar alle remmen los om het onderste uit de kan te pakken te krijgen.

Op de dag dat Iris de sleutel van haar nieuwe huis krijgt komt er ook een woningbouw timmerman aan de deur die moet wat klusjes in huis doen en is daar een tijdje mee bezig. Dit is echt een timmermannetje die altijd in dit soort flatjes werkt en alleen maar tussen de gescheiden huismoedertjes inloopt en die zal ongetwijfeld een hoop te vertellen hebben. Toen deze man aanbelde bij Iris vroeg zij gelijk of hij vrijgezel was waarop hij een rood hoofd kreeg. Iris heeft continu deze man lopen paaien en hij heeft keurig teveel klusjes voor haar gedaan. Hij heeft gevraagd aan haar wat de relatie tussen mij en Iris was en daarop heeft zij het briljante en eerlijke antwoord gegeven dat zij in het weekend met mijn vrouw in bed lag. Grappig maar waar ik sliep al die tijd op de bank en Iris in mijn bed naast mijn Marja.

Mijn zwager Simon had in de tijd dat Iris druk was met haar scheiding een nieuw huis gekocht en zowat een nieuwe inboedel. Simon heeft toen aangegeven dat hij het prima vond als Iris spullen uit zijn oude huis zou meenemen voor haar nieuwe huis en dat heeft ze gedaan en zij is er erg dankbaar voor. Nadat Iris is verhuist komen Simon en zijn vrouw en Iris die er dat weekend ook was een hapje bij ons eten. Simon vertelde mij dat hij vond dat Iris zo met hem aan het flirten was en dat terwijl hij niets met haar had en z’n vrouw naast hem zat en hij vroeg zich vooral af waarom Iris aan hem z’n cup maat van haar BH moest vertellen. Dit heeft Simon aan Marja verteld nadat Iris alle contacten met ons heeft verbroken en er bij mij een lampje ging branden. Ik denk dat Iris-2 met eens soort rangorde werkt hoe meer je waard bent voor haar hoe dichter je bij seks komt allen ik nooit!

Geurie en Ruud een prachtig koppel wat we op de camping hebben ontmoet. Ik praat Haags nou Geurie Utrechts, daar kan Tineke Schouten nog wat van leren. Om Geurie en Ruud te beschrijven moet ik dit heel lullig doen maar het is net een koppel wat elkaar heeft gevonden op de parenclub, het bleek een datingsite. Van mij mogen ze Marja en ik hebben dit nog nooit gedaan maar we hebben wel is wat anders gedaan in die trant en is verder allemaal niet zo belangrijk.

Geurie en Ruud zijn in de 60 denk ik en pas getrouwd met elkaar en daar hebben zij ook op de camping een klein reuze gezellig feestje gevierd waar wij voor zijn uitgenodigd. Op dit feestje begint Iris zoals vaker enorm aanwezig te zijn en heeft het hoogste woord en roept minimaal drie keer dat zij niets heeft met ons wij, Marja en ik, horen bij elkaar en ik (Iris) heb er verder niets mee zij betalen alleen mee aan de caravan. Hierop vroeg de eigenaar van de camping aan mij: “Jullie zijn toch vrienden” waarop ik hem heb geantwoord: “dat dacht ik ook”. Later ben ik dit gaan vragen aan Iris en die wist eigenlijk niet dat ze dit geroepen had, het hoogste woord had en had het zo niet bedoeld maar in mijn optiek wel geroepen en voor de aanwezigen de waarheid die kennen ons niet.

Later staat Iris met Ruud te praten en Ruud geeft aan dat hij het leuk vind om aan fietsen en dergelijke te sleutelen waarop per direct het decolleté van Iris een stuk groter wordt en vraagt of Ruud haar Spartamet kan maken en ze heeft er voor hem dan ook nog eentje staan. Dus hup al die dingen achter m’n auto aan en Ruud sleutelen compleet met decolleté naast hem. Zij is aan een stuk met hem aan het flirten geweest tot alles werkte. Maar toen Geurie kwam vragen of we een fotoboekje van d’r trouwen wou maken en dit vroeg Geurie vroeg in het algemeen moest Iris zichzelf ineens aankleden ik ga 27 oktober het boekje brengen en m’n verhaal doen over Iris.

Erna de laatste week van de vakantie van Marja en mij zijn we samen met Iris naar een Sauna paradijs in de Veluwe geweest. Het was echt reuze leuk en we hebben echt hele gezellige dagen gehad met z’n drieën . Natuurlijk zet Iris op Facebook dat we daar zijn geweest en hoe gezellig of dat het was. De laatste zaterdag van onze vakantie gaan we de caravaan ophalen om naar de stalling te brengen. Komen Geurie en Ruud aangehold om te vragen of we ooit is met z’n vijven naar de sauna kunnen of hebben jullie daar geen zin in was ook nog een vraag en of wij problemen hadden om bekenden bloot te zien, Marja en ik niet. Iris vond het helemaal geweldig en had er reuze zin in en wekte echt bij die mensen het idee dat ze dit ging doen en wij toch wel mee zouden gaan. We draaien ons om om terug naar de caravan te lopen zegt Iris: “Echt niet” Iris wekt toch gewoon een verwachting bij die mensen???

Frank en zijn gezin komt op visite om te barbecueën op de camping. Ik heb al eerder in de gaten gehad dat Iris bij Frank eigenlijk flirtend niet zo veel voor elkaar krijgt. Ik denk dat Frank daar veel te intelligent en te nuchter voor is. Maar toch terwijl Frank zijn vrouw buiten tegen de caravaan aan zit en Iris en Frank even alleen in de caravan zijn om iets voor de Barbecue voor te bereiden kijkt Iris even uit het raam of de vrouw van Frank even niet kijkt en gaat toch heel even kortstondig proberen te flirten met Frank. Zijn vrouw voelde dit of zag dit dat weet ik niet meer precies maar ze zie toen wel: ”ja ja Frankie…”

En zo zijn er meer voorbeelden ik heb er naast gestaan en begreep er niets van en ook laat je de lijntjes naar Marcel open staan en niet alleen voor jullie kinderen maar vooral voor geld!

Kwijt

Inmiddels is mijn angst om mijn grote vriendin Iris kwijt te raken erg groot geworden. Ik ben er heel bang voor geworden omdat Iris zo makkelijk flirt met andere mannen en eigenlijk dan ook geen oog voor mij heeft en mij dan een beetje links laat liggen.  

Ik merkte eigenlijk ook achteraf dat ik beloond werd voor de klusjes die voor Iris deed doordat ze dan steeds iets van haar aan mij liet zien al was het haar nieuwe onderbroek of ze vertelde dat ze doekjes had gekocht om haar kut lekker van te laten ruiken als ze een tijdje niet de douche in was geweest al dan niet door haar gebroken hand.

Mijn inschatting qua seks heeft Iris niets mee wordt steeds fragieler en het idee hoe snel ze en vriendje heeft wordt steeds reëler.

Ik heb achteraf wel gelijk denk ik.

Mercedes

Op een gegeven moment vertelde Iris dat zij wat ging drinken met een ene Hans. Hans bleek de tweelingbroer van een vriendje van vroeger een ene Igor en Hans was geloof ik pas gescheiden omdat hij vreemd ging maar dit weet ik absoluut niet zeker meer. Ik ken ze beide niet en als ik het me goed herinner was Iris helemaal idolaat van Igor maar die wilde geen kinderen dus heeft ze die verlaten en is maar met Marcel verder gegaan die wilde wel kinderen en had nog nooit seks met een vrouw gehad en greep zijn kans. Maar goed dat is een verleden maar ook heel tekenend voor Iris-2. Zei heeft ook gezegd tegen mij dat ze nooit maar dan ook nog nooit van Marcel heeft gehouden.

Iris had een uitgesproken mening over dure auto’s dat is namelijk zonde van je geld en daar kun je beter wat anders voor kopen. Het is haar mening en niet de mijne. Simon mijn zwager houdt erg van auto’s en koopt behoorlijk dure auto’s dus heb ik ook wel is in een stevige Audi A6 gereden van Simon dus ik weet wel wat het is om 210 km/h te rijden tussen Nootdorp en Zoetermeer . Een paar dagen voordat ze haar afspraak met die Hans had reed er echt een drugsrunner of een pooier bij Iris in de straat in een opgevoerde Audi A7 RS er kwam echt een formule 1 geluid uit die auto, geweldig… Wederom zegt Iris zonde van je geld zo’n ding. Het zelfde geldt voor de witte Mercedes in onze parkeergarage die zelfstandig uit z’n parkeerplaats kan rijden.

Nadat ik haar spreek na haar, zoals ik het nu maar noem, date met Hans heeft ze in zijn Mercedes gezeten en dat was toch een mooie bak met dat digitale dashboard en ineens niet meer zonde geld en dat soort stomme dingen, wij noemen het inmiddels een geil dashboard waar Iris erg geil van wordt. Toen begreep ik inmiddels ook wel een beetje dat Iris op seks uit was.. Ik had misschien nog gehoopt dat ze het mij zou willen al was het alleen maar het plezier maken in een bed wat we altijd hadden als we samen op stap zijn. Maar nee Iris heeft nog steeds niets met seks en ik hoef me geen zorgen te maken dat ik haar aan iemand zou kwijt raken. Ik maakte me dus enorme zorgen vooral die Mercedes zat me niet lekker, het druppel kutje dashboard. Irishaar ster gaat er open van staan denk ik steevast.

Toen mijn zwager Simon mij vertelde dat hij een Lexus had gekocht zat ik toevallig op de Laptop van Iris een password manager te installeren en tikte toen doodleuk Lexus in dat ding en na 2 letters tikken zat ik op de datingsite Lexa wel raar als je niets met seks hebt en ook al Tinder van je telefoon af hebt gegooid waar ik bijzat

Ik was nog steeds blind en kreeg voor alle klusjes een dank je wel schatje enz.

Als ik iets afsprak met Iris dan keek zij steevast in haar agenda en zetten direct haar afspraak erin zodat ze het niet kon vergeten. Als ze al een afspraak had staan zij ze altijd wat ze ging doen alleen is dit sinds haar date met Hans ineens anders geworden ik weet nog dat we op 11 oktober wilde afspreken om naar de camping te gaan, Iris werd bleek toen ze in haar agenda keek en zei ontwijkend dan heb ik al iets… de dag erop bleek dit denk ik een afspraak met neukertje alhoewel Iris zei dat het met haar vriendinnen was maar dat moet ze allemaal zelf weten Ik denk dat die Hans haar erg fijn en duur uit eten heeft genomen getuigen haar make-up die nog op haar gezicht zat de volgende ochtend toen ik met haar had afgesproken en daarnaast was Iris ook veel te vrolijk en loog erg slecht over het geheel… ze kon niet slapen en zo lekker met haar vriendin zitten praten.. ik geloof het niet. Het is haar leven haar ding alleen ik kon er niet meer zo goed tegen.  

Ik bleef blind en hield verschrikkelijk veel van haar en wilde haar het liefst voor m’n zelf houden.

Wat ik ook zo vreemd vond was dat Iris ineens een webcam in d’r slaapkamer had staan. Ik vroeg dit waar om dat was en toen was haar antwoord dat ze niet altijd zin had om voor iedereen thuis te zijn. Ik had echt geen idee voor wie ze niet thuis wilde zijn iedereen was haar vriend en iedereen was altijd welkom. Ik denk dat een Tinder date uit de hand gelopen is en zo’n knakkertje terug is gekomen om wel seks te hebben terwijl Iris er natuurlijk nog niet aan toe was of hij had er niet genoeg te bieden voor haar zogenaamde hoofdprijs. Misschien dat Iris ondertussen wel snapt dat Netflixen op Tinder niet betekend naast elkaar op de bank TV kijken.

Zaterdag 12 oktober zijn we nog wat rommeltjes naar de caravan brengen en op de terugweg verteld Iris mij doorleuk dat ze met haar oude vriend Hans een seks relatie aangaat en ze dit al met hem heeft besproken en wij dus Iris en ik bleven leuke dingen doen dat had ze al met Hans besproken. Ik heb hierop gevraagd of Hans haar neukertje dan ook de klusjes bij haar thuis kwam doen en haar computer kwam onderhouden waarop ik als antwoord kreeg nee daar heb ik jou toch voor schatje..

Ik kreeg hier echt een mokerslag voor m’n domme kop!!!

Afscheid

Toen Iris mij verteld had van d’r neukertje en Iris mij verteld had dat ze mij voor de klusjes had heb ik voor mijn gevoel toen die zaterdag 12 oktober afscheid van mijn allerbeste vriendin Iris genomen. Ik realiseerde mij dat ik handig was voor de klusjes en daar kon ik wel voor komen opdraven en als ze een natte doos zou hebben of gewoon geil was ging Iris Hans wel bellen voor dure uitjes en zo of misschien later denk ik wel is Marcel als de erfenis voor hem zou zijn vrijgekomen zou zijn om hem opnieuw uit te kleden of misschien zelfs zijn alimentatie te laten afkopen. 

Ik word er gewoon weer boos om!

Wat ik ook zo vreemd vond toen ik Iris voor het laatst zag en we samen wat gingen eten in het Stadshart sloeg ik een arm om haar heen. Dit deed ik wel meer Iris had aangegeven dat ze dit wel fijn vond maar deed voor zover ik weet op een enkele keer na nooit haar arm dan om mij heen. Deze laatste keer deed ze dit alsof ze heftig verliefd op mij was dit is ook weer iets waardoor ik achteraf denk Iris je deed net of je verliefd op me was en voor de zoveelste keer probeer je me voor je me te paaien.

Marja 

Mijn lieve Marja heeft wat moeten slikken van de grote boze Iris-2. Marja heeft voor zover ik het nu begrijp altijd alles wel gezien en de signalen van Iris begrepen en ook heeft ze gezien dat Iris en ik naast elkaar op de bank elkaar aanraakte en dat soort dingen.

Wel ben ik altijd open en eerlijk geweest naar Marja, dat ben ik sowieso, daar is ons op dit moment 34 jarige huwelijk wel op gebaseerd. We hebben over Iris best wel is woorden gehad maar dit was van Marja altijd achteraf en daar kon ik niet zoveel meer aan veranderen wel in de toekomst aanpassen en dat is volgens mij ook gedaan.

Ik heb ook geen spijt of iets tegenover Marja daar heb ik verder dit hele verhaal ook mee besproken. We noemen ondertussen een Mercedes een nat kutjes dashboard auto en moeten er een beetje om lachen. Ik begin steevast te grommen als ik een Kia Picanto zie rijden en ook daar hebben we lol om.

De lol en leuke dingen die ik met Iris heb gedaan zal ik met Marja nooit kunnen doen gewoon om dat Marja niet zo is. Ik zal heus nog wel is terugdenken aan de een Belgisch klaverblad op de grote weg waar Iris en ik een afslag misten en ongeveer een half uur in klaverblad bochten enorme puberlol hebben gehad om de bochten van het klaverblad. Ik zal met Marja ook nooit 2 uur Elvis liedjes zitten mee te tetteren in de auto dit kon ik allemaal met Iris wel en zal ik echt missen erger nog op het moment dat ik dit zit te tikken springen de tranen in m’n ogen.

Marja heeft zich naar Iris altijd wat stug opgesteld en daar kon Iris erg slecht tegen zij kreeg geen hoogte van haar. Daarnaast heeft Iris altijd geprobeerd een wig tussen mij en Marja in te slaan en dat was iets wat mijn moeder heel erg gezien heeft. Gert en Renate zij zeer goede vrienden van ons en Gert is al mijn hele leven mijn vriend die zag Iris altijd tussen ons in staan en erg opdringerig doen en Iris claimde mij heel erg. Ook heeft Gert er in een vakantie in Griekenland ooit op gewezen dat Marja het heel erg moeilijk had met de vriendschap met Iris. Dit heb ik toen ook afgewimpeld dat het allemaal wel meeviel en dat Marja het allemaal wel goed vond.

Achteraf zeg ik tja het zal maar toen echt niet liefde maakt blind.

Marja heeft mij verder toen het helemaal fout ging ook prima opgevangen en heeft naar me geluisterd en heeft met me gehuild maar heeft me er ook op gewezen dat Iris mij heeft gebruikt om haar leven te verrijken. Ik vraag me echt af of Iris zich van tot en met haar verhuizing zich er van bewust is geweest. Marja denkt van wel en ik geloof het niet.

Het rare is dat ik met Marja prima kan praten en zeker over hetgeen met Iris aan de hand is geweest maar Marja is en blijft mijn eigen vrouw en zal mij altijd gelijk geven en zal mij ook altijd steunen in wat ik doe ik denk dat dit ook niet altijd goed is. Ik ben ook blij dat ik terecht kon bij mijn Huisarts en de praktijk ondersteunende Psycholoog. Gelukkig heeft Marja inmiddels op advies van die Psycholoog ook een afspraak voor een gesprek bij de Huisarts en dezelfde Psycholoog gemaakt. Misschien dat we om het geval Iris te bespreken ook is samen moeten gaan…  

Hondjes

Dit stukje heb ik als laatste geschreven in dit hoofdstuk omdat dit heel pijnlijk voor mij is. Hierna ga ik aan mijn dagboek beginnen over de vrouw, Iris-1, waar ik zoveel plezier mee heb gehad maar aan het einde van deze paragraaf zal je als lezer zien hoe egoïstisch en wat een met zichzelf ingenomen Iris-2 is.

Toen ik voor het eerst bij Iris thuis kwam was haar hondje Puk zwanger het was de dag voordat Marja en ik op vakantie naar Griekenland zouden gaan en Iris was pas geopereerd aan haar schouder en waarom ik naar haar toe ging weet ik echt niet meer het zal wel iets met Lightroom of zo op haar computer te maken hebben gehad. Marja liet wel enorm aan mij merken dat ze het niet leuk vond.

Puk is half oktober bevallen van een 10-ling waarvan er 2 hondjes dood zijn geboren. Ik ben dezelfde dag of de dag erop samen met Marja bij Iris langs geweest om de kleine babytjes te bekijken en aan te raken. Ik denk ook dat daaruit de band is ontstaan tussen Jazz en ons allemaal.

Het kleine leuke kleine black & tan hondje was direct voor Iris en zou bij het gezin blijven en kreeg de mooie naam Jazz en die past ook echt bij hem. Iris heeft de andere hondjes vrij gauw aan vooral familie verkocht behalve het hondje wat altijd samen met Jazz optrok die wilde eigenlijk niemand hebben en dat terwijl dit juist het perfectste hondje uit het nest was. Iris heeft daarop besloten dat dit hondje ook maar bij het gezin moest blijven en kreeg de toepasselijke naam Blues en ook deze naam past precies bij dit lieven hondje.

Jazz en Blues groeien samen met hun moeder op in het rommelige en vijandige huishouden van Iris. Met de kerst van 2015 heeft Iris en haar familie bij ons gegeten en had alle hondjes bij zich. We zouden ’s middags even naar het strand, de zandmotor, kitesurfers gaan fotograferen. Bij het strand aangekomen kwam voor mij de eerste keer de Iris-2 in beeld.

Iris duwt iedereen naast de auto opzij want zij moet haar camera pakken en ze vond dat iedereen in de weg stond. Ik had meer zoiets iedereen probeert zo snel mogelijk zijn spullen en de drie hondjes te pakken zodat Iris rustig haar camera kon pakken maar nee iedereen moest maar op haar wachten en toen ze haar spullen had draaide zij zich om en liep richting het strand en dat terwijl de chaos rond die auto alleen maar groter werd.

Iris gaf ook de kinderen en Marcel de schuld dat ze geen SD-kaartje in d’r camera had zitten en dat kwam omdat zij zich zo moest haasten door haar familie dat ze dit was vergeten te controleren en kon nu dus geen foto’s maken. De oplossing lag voor de hand ik heb een camera waar twee SD-kaartjes in kunnen en die had ik er ook inzitten en ik heb een kaartje in Iris d’r camera gedaan.

Ik was een schatje.

We moeten een eind door de duinen heenlopen om bij het strand te komen en Marcel heeft de puppy’s het hele eind gedragen. Ik moest vlak voor het strand wel even lachen Iris zegt tegen Marcel zet die pups maar niet op de grond hier ze kunnen zo het hek onderdoor de duinen in lopen en dan kun jij er achteraan en prompt zet Marcel de puppy’s op de grond en hollen het hek onderdoor maar door de goede opvoeding die ze van Iris hebben gehad kwamen ze ook snel weer terug. 

Verder als ik bij Iris thuiskwam sprongen de beide pups altijd tegen me op en trok Jazz steevast de veters uit m’n schoenen van blijdschap. Als Marja erbij was dan was Jazz nog blijer en kroop helemaal in Marja als hij weer kalm was geworden.

De vakantie van 2016 zijn Iris en haar familie naar een camping geweest met de drie hondjes. We zijn een paar dagen gezellig langs geweest wel in een hotel geslapen en niet bij Iris in een tent. Arme Marcel mocht ons ’s avonds nog even naar het hotel brengen als ik teveel gedronken had.

In 2017 hebben we is geprobeerd of Jazz en Blues bij ons konden blijven en volgens mij kwam dit omdat Iris met haar familie een paar dagen ergens heen ging en Pukkie werd ondergebracht bij een vriendin. Ik weet het echt niet precies meer.

Het was reuze leuk met de twee hondjes en het is wel een zorg vooral twee. Ik heb in de loop van de tijd Iris er wel is op gewezen als ze rust zocht of die drie hondjes niet te veel waren voor haar en natuurlijk dit was niet zo.

In de Iris haar vakantie van 2017 zijn wij aan het verhuizen en zouden we bijna 4 weken gelijker tijd op Jazz zouden passen Pukkie ging mee naar Frankrijk en Blues werd ondergebracht bij Iris haar zus. Op de dag van onze verhuizing was Iris onderweg naar Zuid-Frankrijk met het vakantie huis achter de auto of dit al de caravaan was weet ik niet meer. De verhuizers stonden die dag 13 juli voor de deur om ons te verhuizen. Zij gingen de boel inladen en ik ben met Jazz naar ons nieuwe huis gereden. Toen ik daar aankwam belde Iris haar zus mij op of ik alsjeblieft Blues er ook bij wilde hebben die had het halve huis van haar afgebroken en pieste in haar bed. Iris heb ik er ook nog snikkend over aan de telefoon gehad. Dus de zus van Iris komt uit Nieuw-Vennep naar Den Haag gereden om Blues te dumpen. Heel eerlijk beide hondjes zag je opknappen toen ze herenigd waren.

Ik denk dat de hondjes een prima vakantie hebben gehad en Marja en ik zijn helemaal verknocht aan Jazz. Zo lief zo aanhankelijk bij ons. Blues is veel meer een hondje, konten achterna, zo hoog mogelijk en zoveel mogelijk plassen is zijn doel.

Steeds meer als we later bij Iris thuis kwamen ging Jazz bij ons zitten. Ze zijn samen dat jaar nog is een vakantie weekje bij ons geweest. Doordat drie hondjes nog steeds erg veel is hebben Marja en ik ooit is voorgesteld rond die tijd dat we Jazz wel willen adopteren. Iris werd hier boos over en zou nooit haar hondje wegdoen.

Toen in maart 2018 bij Iris een tumor in haar keel is verwijderd en de operatie zwaarder was dan gedacht hebben wij de beide hondjes ook weer meegenomen en met liefde voor ze gezorgd. Jazz is toen heel erg gaan laten zien dat hij bij ons wilde gaan wonen. Als we bij Iris thuis kwamen liep hij steevast mee naar de auto om er heel stiekem in te stappen en mee te gaan. Ik heb ook begrepen dat hij altijd zat te piepen als we weg waren.

We hebben ooit is in het park waar de hondjes uitlieten is een test gedaan met Jazz. Iris en ik liepen 180 graden uit elkaar van elkaar af en Jazz liep achter mij aan en kwam niet meer naar Iris toe. Hiermee was voor Iris en voor mij wel duidelijk dat dit hondje een keuze had gemaakt.

De zomer vakantie van 2018 hebben Iris en haar familie Puk meegenomen op vakantie naar Kroatië en hebben wij voor Jazz en Blues gezorgd en ik heb die vakantie Iris zo erg gemist om me heen dat was niet normaal ik heb dagen naar haar GPS-tracker zitten kijken waar ze was. Ik was helemaal uit m’n doen van 3 weken geen Iris om me heen

Achteraf is dit ziekelijk gedrag.

Het huwelijk van Iris was hier behoorlijk aan het crashen dat merkte ik in die vakantie omdat ze niet klaagde over Marcel maar gewoon haar gang ging en als Marcel erachteraan sjokte deed hij dat maar! Marcel heeft heen en terug gereden en reed de hele dag door. Iris heeft niet gereden dat werd ruzie dat was het jaar ervoor ook in Frankrijk gebeurt en daar klaagde ze op de chat steen en been over hem.

Toen de vakantie voorbij was en Iris met haar familie de hondjes had opgehaald ging mijn telefoon of ik Jazz nog steeds wilde hebben… Jip dat wilde wij en graag zelfs. Snel hebben we Jazz opgehaald in Zoetermeer en Iris mijn lieve Iris was zichtbaar aangeslagen. Helaas het ging niet goed Jazz had heimwee en at niet. Iris is op m’n werk m’n vriend weer komen ophalen en hij leek helemaal gelukkig en kroop in Iris en haar dochter. Ik vroeg  of Iris nog een kopje thee wilde voordat ze weer wegging en we gingen zitten in mijn kamertje en Jazz sprong zielsgelukkig op mijn schoot. Dat was toch een teken dat hij wel heel erg graag bij mij wilde zijn.

Toen Iris alle weekenden bij ons sliep en het weekend al op woensdag begon zei haar inmiddels ex-man tegen ons toen ik haar kwam halen of het niet leuk was om Jazz mee te nemen omdat hij het zo gezellig bij ons vind en Iris was erbij dus had hij geen reden voor heimwee. Zo gezegd zo gedaan Jazz mee Marja blij en dit lieve kleine hondje heeft vier dagen zo zijn best gedaan om te laten zien dat hij bij ons hoort en bij ons moet wonen hij heeft eigenlijk Iris gewoon genegeerd en is alleen maar bij Marja in de buurt geweest. Hierop hebben we besloten dat Jazz bij ons ging wonen.

We hebben Jazz zijn chip overgeschreven, honden belasting voor hem betaald en hebben Jazz bij onze dierenarts ingeschreven. Ik zeg Jazz was van ons op dit moment. Jazz is ook van zijn leventje gaan genieten en elke dag leek een feestje als we thuis kwamen. Bankzaken doen was zijn favoriete bezigheid en in het weekend sliep ik met m’n vriend op de bank een regelrecht feestje voor hem. Op de camping lag Jazz in bed als een strijkplank tussen Marja en mij in, we hadden heel weinig ruimte met hem ertussen en zo groot is hij niet eens.

Maar zo lief.

Arme Jazz krijgt ook nog is een grasaar in zijn oog en moet met spoed geopereerd worden terwijl Iris op dat moment in Turkijë op vakantie is.

Ik heb 3 dagen dag en nacht bij mijn vriendje gezeten om hem te steunen en te liefkozen. We zijn er samen doorheen gekomen het lieverdje bleef gewoon zitten voor z’n medicijnen en als ik z’n oog ging verdoven… diep respect voor het bikkeltje. Ik krijg er weer tranen van in m’n ogen.

Ik heb met Iris samen nogmaals in de parkeergarage de loop uit elkaar test gedaan en Iris kon roepen wat ze wou Jazz liep achter mij aan punt. Ik heb het ook samen met Marja geprobeerd en hij ging zitten en wist niet meer wat hij moest doen. 

Jazz hoort dus bij ons.

Op de dag dat Iris hem kidnapte ben ik gebroken dit staat al ruim omschreven in dit verhaal. Wat mij het meest bevreemde is dat zei de dinsdag na de kidnapping het hondje zonder codes op haar naam heeft weten te zetten hier ga ik de strijd ook over aan en ook over het eigendom schap van het hondje en heel toevallig heet de voorzitter van de NDG Hans… ik geloof niet dat het dezelfde Hans is maar je weet het nooit

Ik heb wel Iris haar ex-man Marcel over het laatste gesproken en die gaf aan dat de Egoïstische Iris het lieve hondje heeft gejat omdat ze bang was dat ze hem anders misschien niet meer zou zien dus voor haar eigen ego mag lieve Jazz eenzaam wegkwijnen en krijgt waarschijnlijk over een tijdje geen aandacht meer en ik verwacht zelf dat hij wel herenigd wordt met zijn broer Blues. Wel is het beestje zijn regelmaat kwijt wat wij hem gaven en wat hij zo prettig vond.

Voor Marja en mij is Jazz dood.

Ik vraag me af of Iris zich ook aan de afspraak houdt dat ze voor ons gaat zorgen als wij dit nodig hebben… ik denk dat ze net als andere afspraken die ze gemaakt heeft deze ook is vergeten.

MIJN Conclusie

Iris heeft in de begin periode met haar grote tieten vooruit gewoon mij weten in te palmen en heel veel tijd van mij weten te claimen waardoor ik afhankelijk van haar ben geworden en ik geloof niet dat dit met opzet is gedaan maar dit is gewoon een karaktertrek van Iris. Natuurlijk heeft Iris in deze tijd ook enorm veel mooie dingen met mij samen gedaan en hebben we enorm veel plezier gehad.

Nadat Iris  doorkreeg dat ik mij seksueel aangetrokken voelde tot haar heeft ze continu geprobeerd om een wig te rammen tussen Marja en mij. Wat heeft het voor nut om tegen Marja te zeggen waar ik 34 jaar mee getrouwd ben dat het misschien slimmer is om allebei een eigen huis te betrekken dat ze dan goedkoper woont die rekensom wil ik wel is uitrekenen.

Omdat Marja in er in principe voor open stond dat ik seks met Iris zou kunnen hebben is Iris los gegaan met flirten en verleiden maar alleen als Marja in de buurt was met ik denk als doel dat ik iets van een seksuele handeling bij Iris zou doen omdat Iris dit suggereerde en Marja zou me betrappen, ondanks dat ze dit zou kunnen weten,  zou Iris denk  ik gehoopt hebben dat Marja haar eruit zou gooien en had Iris dit tegen mij kunnen gebruiken in de trant van zie je wel dat ze mij niet mag, je mocht toch seks hebben met mij enz en dan met als doel dat ik Marja zou verlaten en Iris mij voor zichzelf zou hebben.

Dit plannetje ging denk ik te lang duren en Iris is met haar neukertje met Mercedes op de proppen gekomen maar helaas dit heeft helemaal verkeerd uitgepakt voor haar. Ik had me in december 2018 (ongeveer) al voorgenomen als er een ander mannetje komt dan ben ik langzaam weg.

Maar dat het een neukertje werd die haar een beetje in de watten zou leggen en alleen voor seks gebruikt zou worden had ik echt nooit verwacht. Maar goed ik heb weer wat geleerd en het heeft pijn gedaan en doet eigenlijk nog steeds pijn.

Wat ik absoluut niet snap is dat het makkelijke meisje van de klas niet eenmaal heeft gekozen voor haar vriendje waarmee ze alles deed maar voor vreemden die je gewoon alleen gebruiken en je bent trofee nummer zoveel voor ze.

Later

Ik ben enorm verblind door mijn liefde voor Iris geweest. Alles wat zij deed was leuk lol en als ik in die mooie ogen keek was ik toch wel weer verkocht. Ik ben op 17 oktober zo boos geweest dat ik met hoge snelheid onderweg was naar Zoetermeer om mijn hondje terug te halen en om misschien zelfs Iris wel wat aan te doen. Dit heeft op dat moment alles te maken gehad dat ik mij verschrikkelijk beroerd voelde en mezelf niet meer onder controle had. Op het moment dat ik moest kiezen linksaf de Lozerlaan op richting Zoetermeer of rechtdoor het Westland in heb ik voor het laatste gekozen en heb mijn Huisarts gebeld dat ik onderweg was om een ongeluk te begaan. Gelukkig begreep de assistente aan de telefoon mij direct en heeft een afspraak gemaakt voor het einde van de middag. Ik ben tussen de middag nog gebeld door m’n huisarts en deze heeft me nogmaals gerust gesteld. Ik ben ‘s middag of het spreekuur geweest en heb ongeveer een uur mijn hart kunnen luchten over hoe ik mij voelde. Ik had omdat ik toch al op advies van Iris mezelf ziek had gemeld al een afspraak met een praktijk ondersteunende psycholoog en er is voor mij maandag 21 oktober een eerdere afspraak ingevoegd om ook aan haar mijn verhaal te vertellen en daar heb ik toch wel een prima advies gekregen namelijk: Deze vrouw heeft hulp nodig en blijf uit haar buurt zodra je contact met haar zoekt zal ze gelijk verder gaan met op je gevoelens in te spelen je bent daar zeker op dit moment veel te gevoelig voor. Ik mag pas als de psycholoog van mijn volgende afspraak, die als stond gepland voor 13 oktober, het goed vindt contact zoeken met Iris. 

Ik wil het heel graag met Iris uitpraten en samen door één deur met haar kunnen….. dit zou mijn liefste wens zijn maar de vriendschap is over. Dit is ook de reden waarom ik dit hele verhaal heb opgeschreven. Als Iris dit leest is het denk ik allemaal “Wat een Bull-Shit” en het is allemaal niet waar zal Iris roepen maar het is wat ik beleefd heb en meegemaakt heb met haar…

Iris leer hiervan!

Sorry Iris-2 ik voel me enorm gebruikt en ben heel erg naïef geweest!

Gesprek
Ik weet zeker als ik ooit nog in gesprek kom met Iris dat ik dan op zeker te horen krijg dat de boot gemist heb qua seks en zij dat echt wel een keer zou willen enverder zal alles niet waar zijn en alles aan mij liggen en is mijn verhaal hier niet waar.

Voor mij had ik nooit ruzie met Iris gekregen en mij niet voor de klusjes van de laatste tijd gebruikt gevoeld als ik een keer seks met haar zou hebben gehad en dan misschien niet eens neuken, zo schoon was het daar beneden meestal niet heb ik het idee van, maar net zo gezellig bloot tegen elkaar liggen te rommelen en liggen lol te maken net als tijdens onze uitjes… Het zal er niet meer van komen ga ik vanuit. Als het er wel van gekomen zou zijn zou ik er dan ook absoluut geen enkel probleem mee hebben gehad als Iris dan een vriend zou krijgen of d’r vinger zou kapot swipen op Tinder en iedere dag een ander vriendje zou hebben maar nu ben ik erg teleurgesteld en jaloers geweest.

En anders had ik gewoon geweten hoe het met je geweest zou zijn en was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest.

Doordat ik momenteel ook onder behandeling ben voor allerlei kwaaltjes is hetgeen er zich met Iris heeft afgespeeld ook een zeer grote impact op mij maar het vreemde is dat sinds ik geen contact meer heb met Iris ik ineens het compliment krijg op m’n werk dat ik veel toegankelijker ben maar dit kan ook zijn dat ik door medicijnen minder pieker ofwel m’n hoofd gaat niet op hol en ik slaap prima met slaappillen.

Dit zou ik allemaal graag aan Iris willen vertellen. Ik denk  dat ik het dan prettig kan afsluiten en ik hoop ook niet meer geblokkeerd op alle socialmedia en communicatiemiddelen.

Fout

Mijn grote fouten in dit geheel zijn geweest te vertellen dat ik verliefd ben geworden op Iris, dat ik van Iris houd en geen seks heb opgedrongen bij haar.

Wat mij betreft is Iris zo erg bezig met het vinden van mannetjes dat het haar leven gaat beheersen en ik verwacht dat ze er ook mee in de problemen gaat komen en ben dan bang dat ik er niet meer voor haar ben. 

Ik heb jaren in een domme roes geleefd…. Maar…Ik hoop van harte dat ik strakjes met Iris door één deur kan…Deel-2

Iris vier jaar vol plezier samen


Iris, hierbij een overzicht van de onwijs leuke dingen die we gedaan hebben en de onwijs leuke tijd die ik met je gehad heb. Ik ga niet teveel in details treden maar ik wil het bij de hoogtepunten van onze tripjes en dingen die we ondernomen hebben houden al dan niet met anderen erbij. Ik hoop van harte dat je dit leuk vind om te hebben. Als ik het kan opbrengen en er nog energie in wil steken maak ik ook een fotoboekje met de hoogtepunten van de foto’s die we gemaakt hebben al is het alleen maar om je een herinnering van 2017 te geven nadat je computer gehackt is..

5 september 2015 Onze eerste ontmoeting een speciaal moment voor mij. Op naar de dierentuin, omdat er regen voorspeld is anders hadden we naar de landtong van Rozenburg gegaan. We hebben even gezellig de ijsberen staan fotograferen en de regen brak los. Dus op naar de vlindertuin. Binnen bind je je jas om je middel en daar moest ik even om lachen. We hebben samen daar een erg leuke middag gehad en ik denk dat het hoogtepunt de neukende vlinders zijn geweest. Je hebt me nog thuisgebracht en moest nog naar een verjaardag of zo.

12 september 2015 Ons eerste uitstapje naar een Urbex locatie dit naar aanleiding van jouw Facebook oproep waar ik op geregeerd had. In Doel, België hebben we  best een berg lol gehad vooral die Barbara die niet meer kon lopen. We kwamen er al snel achter dat we een hoop toiletten stonden te fotograferen. Ik zag wel redelijk vaak dat je pijn in je schouder had.. Hoogtepunt hier was toch wel Jeffrey vertellen dat hij WD 40 op zijn vrouw d’r kut moest spuiten dat het dan lekker zou gaan glijden.

20 september 2015 De dag voordat je aan je schouder bent geopereerd. Je was een paar dagen met Marcel naar België geweest en belde mij of het leuk zou zijn om elkaar in Doel nog is te ontmoeten konden gelijk Marja en Marcel ons in levende lijve zien. Na een hoop omwegen ben ik eindelijk in Doel terecht gekomen omdat mijn navigatie systeem de omleiding nog niet doorhad. We hebben een gezellige middag gehad en Marja durfde niet echt ergens naar binnen of wilde niet dat ik ergens naar binnen ging. Je bent erg druk bezig geweest met allerlei details te fotograferen. Iris op en top.

21 september 2015 Geopereerd aan je schouder en je had geloof ik je ogen nog niet open en je zat al te tikken met me… ik vond dat wel heel speciaal en je zat lekker aan je bakkie thee zei je.

29 september 2015 (denk ik) Ben ik voor het eerst bij je thuis geweest volgens mij om iets over Lightroom uit teleggen. Je zat nog heel zielig met je rechterhand aan je linker tiet vast… Ik vond je een bikkel dat je zo snel na je operatie weer zo snel weer opgang was en met je computer in de weer was om je foto’s te gaan bewerken.

Er was deze week ook een rode maan en die heeft Marcel op jouw aangeven gefotografeerd.

18 oktober 2015 Marja en ik bij jou thuis op kraam visite om te kijken naar al die leuke puppies. Jazz en Blues lagen al zo lief bij elkaar het was net of ze echt bij elkaar hoorde. Grappig is wel dat Jazz groter was dan Blues terwijl dit nu andersom.

25 oktober 2015 Zijn we gezellig een middagje in Clingendael gaan fotograferen samen met jouw familie en Annemieke en Jeffrey we hebben leuke foto’s gemaakt in de Japanse tuin en de Zoomburst was helemaal in en hebben we Lara als model gebombardeerd.. Het was gezellig en ook de afspraak die we maakten met Annemieke en Jeffrey.

28 oktober 2015 Nachtfoto’s gemaakt in Delft we werden inmiddels wel een team. Ik toen echt hele mooie foto’s gemaakt en jij bent ook helemaal los gegaan met de vollemaan bij de Oostpoort. Volgens mij had je een soort Halo om de maan heen gefotografeerd. Een superavond.

4 november 2015 Hebben we een oproep gedaan in de GevoelsFotografie groep op Facebook of er meer mensen mee wilde om avond foto’s te gaan maken in Delft. We hebben geloof ik een stuk of mensen meegekregen alleen kwamen er maar twee opdagen. Voor mij was dit wel een leermomentje dat je niet op je Facebook vrienden kunt vertrouwen. We hebben overigens wel een hele leuke avond gehad en ik herinner me nog dat je sterfoto’s wou maken van bewegende lampjes in een boom.. Ik zei gaat niet, Iris deed het gewoon.

8 november 2015 Vroeg op met Sander naar de bossen in Rhenen. Jij zou eierkoeken meenemen helaas had Puk die al op. Je arm was al redelijk bruikbaar dus sjouwde je zoals altijd gewoon je eigen spullen. We hebben daar een stel hele mooie foto’s gemaakt en Sander dacht dat hij zijn eerste huwelijk uit zijn Facebook vrienden groep vlak voor zich had. Wij dus. Later zijn we op de terugweg nog wat gaan eten bij ons brugje over de A12. Wel wist ik niet welke kant ik moest opkijken toen je je jasje uitdeed pfff wat een paar geweldige tieten zag ik daar. Ik heb er echt van wakker gelegen. Volgens mij was dit ook de eerst keer dat het me echt zo erg opviel.

28 november2015 Koud en een dagje naar de weerribben in een polder. We zijn gelukkig erna binnen naar de Orchideeën hoeve geweest met zeer leuke en mooie dieren en planten. Natuurlijk lande de papgaaien in grote getalen bij jou.. je bent een echte dieren vriend met een dieren magneet in je mooie bolletje. Na afloop voordat we weer op de terugweg gingen zijn we lekker met z’n allen uit eten geweest.

5 en 6 december 2015 Hebben we de lieve puppy’s weer is gefotografeerd. Je had verzonnen om ze in je saxofoon te proppen maar helaas hadden ze daar allemaal al een te dik kontje voor gekregen. Natuurlijk hebben we je modelletje Lara ook even voor het doek gezet en die is samen met de puppy’s op de foto geweest.. Dit was echt een hele leuke tijd. Ongedwongen en relaxed.

21 december 2015 Lara, Laura en Iris gefotografeerd Iris voor haar visite kaartjes en Lara en Laura omdat het gewoon mooie mensjes zijn. Ik heb je volgens mij voor het eerst met los haar en opgemaakt gezien WOW wat een lekker ding. We hebben een serie leuke foto’s gemaakt en ik was model als Dart vader een top foto die je van mij hebt gemaakt.

26 december 2015 Lekker uitwaaien op de zandmotor, bij het stuk van Iris-2 ben ik hier al uitgebreid op ingegaan en vind het verder nu niet meer nodig. We hebben een leuke kerstdag gehad met z’n allen. Ik herinner me nog erg goed dat je met die lange lens van je liep en natuurlijk moest Miss perfect de perfecte foto maken en gebruikte Marcel als statief.. zo creatief.

3 januari 2016 Naar het museum Louwman. Voor het eerst waren daar mensen die dachten dat wij een setje waren en niet dan Marja en ik en Marcel en jij bij elkaar hoorde.  Je kreeg het gewoon weer voor elkaar om de auto uit de film The Godfather om over de touwen te mogen klimmen om detail foto’s van deze auto te mogen maken. Wel was er een issue met je flitser ergens werkte iets niet meer en daar was je wel wat kribbig om. Ik ben er daar toen achter gekomen dat oplaadbare batterijen kut zijn voor een flitser.

9 januari 2016 Een missie naar de paarden en koeien op de landtong wat een lol om een drol. Marja heeft daar een foto van ons gemaakt dat we allebei op de grond liggen om een paarden drol close-up te fotograferen. Bij ons allebei zit onze broek op kont hoogte niet helemaal charmant. Wat mij toen in de auto opviel op de terugweg was dat je erg diep in gedachte was… je wilde er niets over kwijt. Ik weet eigenlijk niet meer of Marja nu al bij Sander op cursus was.

17 januari 2016 Weer naar Hoek van Holland nadat ik meer dan een week had liggen blaffen in m’n bed. Inmiddels had je ook al contact met Martijn over Urbex tripjes wederom had je weer enorm oog voor detail en hebben we ook foto’s gemaakt van de branding die tegen de rotsblokken kapot sloeg en ook ik zat aan de details.

21 januari 2016 Inmiddels ben ik begonnen aan de School voor Fotografie, of ik dit ooit had moeten doen vraag ik me nog wel is af en of ik er wat aan gehad heb vraag ik me ook nog steeds wel is af. Wat ik wel weet is dat wij enorm veel lol en een hele leuke tijd samen hebben gehad. De eerste missie was een opdracht over inburgeren dat heb ik samen met Marja gedaan maar wel advies bij jou ingewonnen.

22 januari 2016 Marc de goochelaar was in Zoetermeer om bij jou thuis te worden gefotografeerd. Dit is een van de leukste dingen die we gedaan hebben, compleet fout op gevoel maar een pracht resultaat van ons beide. Ik zou dit zo weer doen samen met jou.

31 januari 2016 Met een gezellig groepje in de mist naar Doel en the Carnaval Graveyard. We zijn in een soort van toneelzaaltje in Doel geweest en zijn een zo standaard Urbex stoel gaan staan te fotograferen. De Carnaval Graveyard was erg leuk en wie vond er binnen 2 tellen een ingang hej Iris jij weer.

Februari 2016 hier heb je me ergens over de streep getrokken om te gaan sporten, hier ben ik je nog dankbaar voor en heb dit inmiddels weer enigszins opgepakt maar doet helaas erg veel pijn.

6 februari 2016 een redelijke zaterdag qua weer en ik moest voor de week erop foto’s gaan inleveren met een selfie waarin je kon zien wat voor muziek ik mooi vond… Dat selfy moest jij even voor me maken. Langs de trambaan in de bouw en in het Zuiderpark. Een pracht serie is het geworden. Ik leverde natuurlijk de verkeerde foto in en had naar jou moeten luisteren maar ach… Wat zo leuk was van dit project dat we er een hele tijd mee aan het voorbereiden zijn geweest. Dave nog ff jointje laten draaien een pick-up ding kopen en weet ik het allemaal reuze leuk.

13 en 14 februari 2016 We zijn Martijn in Renkum gaan ophalen en naar het Landshaftspark in Duisburg gereden. Wel even onze spullen vast afgegeven op de logeer plek ook als was dit niet de bedoeling maar Iris regelt het wel. Buiten op het pareerterrein heb je even laten zien hoe je erotisch een banaantje kon eten pfff ik wist niet dat je het in je had. We hebben met die gekke Martijn wel lol gehad daar en eigenlijk nooit ene foto van het gezien maar dat terzijde. De mooiste foto van die dag was wel in je glazenbal in het water waar we met z’n allen overheen hingen. Die avond heb ik wel om je gelachen, je ging een bakkie thee zetten en kwam terug met een wijntje. Die nacht had het gesneeuwd en zijn we eerst naar de Postbank in de sneeuw geweest en Iris je kan je vast de lol om die paarden daar herinneren. Het was met de Teun Hoks expositie en het futuristische station van Arnhem een geslaagd weekend waar ik best nog is aan heb teruggedacht. Sorry lieve Iris wat een lol konden wij om onze vergeten handdoeken hebben en wat hebben we gelachen om het kleine keuken handdoekje wat je bij je had om jou en mij mee af te drogen.

21 februari 2016 Even de ransuilen gefotografeerd in het Westerpark en daar kwamen we ook nog een ander gevoelsfotograaf tegen da’s altijd wel grappig. Heel die Ransuilen zijn bij mij mislukt maar goed ik ben niet zo’n vogel fotograaf.

22 februari 2016 Voor de SvF foto’s van Lara gemaakt voor de opdracht haardracht. Lara had niet zo’n zin maar mammie motiveerde haar wel. Perfecte foto’s jammer dat de flitsers niet zo stonden als het eigenlijk zou moeten.

28 februari 2016 Naar de dierentuin we hebben er zeer mooie foto’s gemaakt van panters en tijgers. ’s Avonds serie twee gemaakt van de haardacht opdracht en weer kon Lara als model gaan staan te staan. Ik heb van jou ook een hele leuke foto’s gemaakt dat je Lara’s haar in de plooi zet. Je was inmiddels echt m’n grote vriendin geworden hoor.

29 februari 2016 Nachtfoto’s maken langs het Caland kanaal tja we hadden elkaar de hele dag nog niet gezien hé moppie en o wat was het tering koud daar. Maar we hadden een gezonde discussie over witbalans en blauwe lucht. Natuurlijk weer mooie detail foto’s van meester Iris. Die wel is een poepie liet en dat was voor de kou zei je toen.. ik krijg hier een grote glimlach van.

13 maart 2016 Ik denk je eerste opdracht voor het fotograferen van die modellen met de teksttuitjes aan het hete de Sweater Club. Het is alles bij elkaar van jou een hele geslaagde shoot geweest maar het probleem wat we daar hadden met die flitsers ben ik tot op heden nog niet achter wat dit geweest is. Maar goed het resultaat was prima en ik geloof ook echt dat je foto’s voor promotie doeleinden zijn gebruikt.

20 maart 2016 We gaan maar weer naar de dierentuin. Wel weet ik dat we in die tijd afspraken om te fotograferen. Dit was zo erg leuk zo ontspannend voor mij. We hebben op deze dag van Camera geruild.. Ik een Canon jij een Nikon. Het zag er allemaal prima uit ik vond die 500mm compensatielens wel wat.

24 maart 2016 De opening van het Community Center Moerwijk kortweg CCM daar had mijn moeder besloten dat ik daar foto’s moest maken. Prima ik jouw hulp ingeroepen en eigenlijk was dit niet nodig maar was het wel gewoon gezellig dat je erbij was.

1 april 2016 Een avondje nachtfoto’s maken in Amsterdam op en rond het Rembrandtplein. We hebben vooraf lekker sushi gegeten en zijn erna naar buiten gegaan om nacht foto’s te maken. Wat me opvalt is dat we vaak nachtfoto’s gemaakt hebben. We zijn nog vol in beeld geweest bij RTL-Late Night die dag en jij had Humberto Tan vol in beeld.

4 april 2016 Van jou heb ik geleerd naar de sportclub te gaan. Bij Fit For Free heb je model gestaan voor mijn fotografie opdracht een Fotodagboek “Iedere dag een foto” Je zag er echt goed uit je kon de hel wereld aan!

6 april 2016 Jazz verliest langzaam zijn zwarte haren op z’n lieve koppie en op je oude huis is de dakkapel geplaatst. Waarom ik hier foto’s van heb weet ik echt niet.

16 april 2016 ook zo’n leuk momentje met mijn leuke Iris, je kwam een profielfoto van mij maken en dat heb je vol overgave gedaan het was gezellig maar je was even een High-Thee vergeten oeps dat werd racen naar Zoetermeer.

17 april 2016 Een dag die van mij de naam kreeg Marja kon niet plassen maar moest toch. We zijn met z’n vieren naar Duitsland geweest om wat te urbexen, de vierde man was Martijn. Wat was je toen een leuke gezellige spontane vrouw en dat meen ik echt. Marja heeft volgens mij toen een boswandeling gemaakt toen je bijna vastzat in het scheermesjes prikkeldraad. In de steenfabriek geweest, bij een treinbaan en als laatste het Spookhotel in Laag Soeren. Ik weet nog wel dat Martijn in die steen fabriek er bij lag als G.I. Joe echt humor was dit. Wederom nooit ene foto van Martijn gezien, jij?

24 april 2016 de dag voordat ik naar Corfu vloog zijn we samen lekker baan Elfia geweest. Ik was er nog nooit geweest en volgens mij jij ook niet. We hebben er in de zon en in de regen gelopen en onze ogen uitgekeken naar al die mooi en stoer uitgedoste mensen. Ik heb er het fenomeen Steampunk geleerd echt super gaaf. Jammer dat we dit nooit meer samen hebben gedaan dit is echt leuk.

12 mei 2016 Heet Urbex en Zwanger. Je oude collega uit de gevangenis met haar dikke buik in het urbex pand plastic fantastic gefotografeerd. Dit was een hele onderneming met die bolle buik. Ik moest in het begin wel een beetje wennen aan haar. Buiten het gebouw staat je gewezen collega een beetje te kutten van hoe moet ik me omkleden met hem erbij en eenmaal binnen zou ik me omdraaien alleen werd ik al gauw een steuntje voor die hoog zwangere. Ik heb nog vaak deze foto’s laten zien als voorbeeld voor wat wij samen kunnen.

13 mei 2016 heb ik op Lara gepast waarom weet ik niet meer en achteraf had je heel veel vertrouwen in mij van wat ik veel later is van je gehoord hebt.

30 mei 2016 Het aller allerleukste wat we gedaan hebben samen we zijn met ik denk 500 kilo spullen teruggereden naar het spookhotel en hebben als opdracht voor de School voor Fotografie een ontbijt stilleven gefotografeerd. Ik heb het idee dat ik al door deze foto’s geslaagd was. Ik vind het ook zo leuk dat jij ermee in de prijzen bent gevallen bij je fotoclub. Ook de discussies over de kleuren achteraf was wel grappig. Groen van ene vaasje en rood van een aardbei was het geloof ik.

7 juni 2016 Een warme dag en jouw volgens mij vriendin was hoog zwanger. Jij hebt toen haar dochtertje bezig gehouden en een beetje voor de standjes en dergelijke gezorgd. Briljant met dat snoepje in haar navel om de hond te lokken.

Hier kon je echt zien dat wij prima konden samenwerken.

19 juni 2016 Via de bouw van ons nieuwe huis naar Schiphol om landende vliegtuigen te fotograferen. Je had je 500mm lens om je nek hangen en stond met je telefoon een foto te maken een slapstick. Ik weet ook nog heel goed dat je toen zo niet met seks en mannetjes bezig was dit merkte ik heel erg toen je omgedraaid achterin de auto zat en je lekkere kont vol in m’n binnen spiegel te bewonderen was. Je was hier ZO niet mee bezig. Ook erg was die berenklauw die daar stond ik had er niet aangezeten en de volgende dag brandwondjes op m’n handen van de zooi die door de lucht ging. Iris je had foto’s dat je ogen van mensen kon zien in de vliegtuigen die lande super!!

1-3 juli 2016 Dit is voor mij een heel pijnlijk moment geweest ik ben daar spontaan verliefd op jou geworden en is helaas een ommekeer geweest althans voor mij dan. We hebben een echt geweldig weekend gehad met G.I. Martijn in de spits van de aanval. Topiaca Farmen die villa met dat archief in de kelder het was wel wat dit was een zeer geslaagd Urbex weekendje. Ook hier kwam ik er weer achter dat ik niet zonder een vrouw met hersens kan. Ik ging douchen en vergat m’n handdoek en onderbroek. Ik heb jou geroepen en vol humor stond je klaar met je kleine vierkante keuken handdoekje met een smile op je gezicht en pakte later een gewone handdoek voor me… jij hebt zulke leuke humor gehad.

6 juli 2016 Marja en jij zijn naar een workshop opmaken geweest een leuke foto heb ik nog van jullie, inmiddels mijn twee schatten.

22-25 juli 2016 Op de Camping. Marja en ik zijn een paar dagen bij jullie op de camping langs geweest. Je zag er toen moe uit en volgens mij zat je niet lekker in je vel. We hebben best lol gehad vooral om de eerste GEO cash die ik te zien kreeg. Je kreeg de slappe lach en Marcel heeft een foto van mij gemaakt om aan jou te laten zien als je thuis weer is niet zo vrolijk zou zijn. Arme Pukkie liep tegen het schrikdraad aan. Ik vraag me af of je ooit nog wel is wat van je Belgische vrienden van toen hebt gehoord??

12 augustus 2016 en foto voor jou met 3x een ikke erop als voorbeeld voor de cursus waar je mee bezig bent.

14 augustus 2016 Laat zien dat je een echt een briljant mens bent met een super creatieve geest en dit is ook zoiets waar ik zo verschrikkelijk op ben gevallen bij jou. Lara Langsok wat een goed idee ik denk dat ze het op de School voor Fotografie het er nog over hebben. Ook de perfectie van jouw visagie was geweldig. We hebben een paar kanjers van foto’s gemaakt van je mooie dochter en ook het voorbereiden was weer leuk om te doen en ik heb een hele leuke foto van jou met je spuitpus in de houding om me aan te vallen. Oja we hebben toen ook ’s avonds nog geprobeerd om jou in het klein rondom een grote camera te zetten. Waarom we dit niet afgemaakt hebben weet ik niet meer.

28 augustus 2016 we zijn 1 jaar en 1 dag Facebook vrienden en je had een speciaal opdrachtje van jouw fotografie cursus de vijf eigenschappen van jezelf. Kartrekker, Ontdekker, je ziekte, je genieten en je moederschap. Ik was stil van het resultaat en had bewondering om je perfectie voor het eindeloos bewerken en perfectioneren van het eindresultaat.

17 september 2016 Heb ik op jouw verzoek het meidenbandje in het Stadshart gefotografeerd en had gelijk resultaat voor de SvF opdracht maak een groepsfoto waar iedereen evenveel aandacht krijgt.

28 september 2016 Je shoot met Josephine met het uitzwaaien van haar man het bericht de opbaring en het graf je hebt dit altijd zo in eigen hand en onder controle. Wel zat je er technisch wel is naast maar daar was ik dan wel voor te porren om dit te regelen.. weet je lieve Iris we waren een geniaal team rond deze tijd,

1 oktober 2016 Een zwangere shoot die Marja had geregeld. Je kwam even binnen om wat te halen of zo… dit was een beetje zielig voor Marja maar we zijn nou eenmaal een team.

8 en 9 oktober we moeten even weg om te Urbexen ik weet nog dat je dit aan  gevraagd of Marja het goed vond dat we even weggingen. ’s Morgens was ik je even kwijt en hoorde een hoop gekletter buiten naast onze hut. Tja Iris moest een plasje doen. Ook even in je pyjama paarden fotograferen was niks geks. We zijn toen in café ons moe geweest en daar hebben we een selfy gemaakt die wel heel erg verliefd eruit zag. Ik durfde die foto niet te laten zien aan anderen. Ook had je verkering met een paard en een grappig oud mannetje vroeg of je even je haar voor hem wou losmaken… Lekker ding.

28, 29 en 30 oktober 2016 Beers Volkel en Mill. Een leuk weekendje naar landgoed Barendonk en volgens mij de eerste overnachting van Marja in een trekkershut en gelukkig voor haar had deze een toilet aan boord. ’s Morgens de mooiste foto’s van een opkomende zon gemaakt. Er hangt er nog een van in de woonkamer en nog een beetje een koeien shoot gehouden en ’s avonds naar Volkel naar Billy Bird park om avond foto’s gemaakt van het lichtfeest daar.

De ochtend voor we weer naar huis gaan zijn we nog even samen de koeien gaan fotograferen en hebben we de hele kudde op tilt en zo erg dat zelfs de boer komt kijken wat er aan de hand is… je hebt een ingebouwde koeien magneet echt hoor en wat een leuke foto’s zijn dit geworden.

6 november 2016 Iris d’r beste vriend opdracht moest worden geschoten. Ik was heel blij dat je mij daarvoor hebt uitgekozen. De eerste shoot werd hem niet in Clingendael was dit in een herfstachtig bos.

13 november 2016 Op naar Papier Mache ergens in België omdat daar het licht stukken beter was of zoiets. Iris je plan was weer top ik 4 en 5x op een foto met muziek, drank fotografie een boek en op reis ik weet niet meer welke van de twee foto’s je hebt ingeleverd maar je had iets met dat bier erop. Ook hier weer was de nabewerking een uiterst secuur ding voor je. Volgens mij heb je iedereen op die cursus versteld laten staan van je ideeën.

25 november 2016 Volgens mij de laatste opdracht voor mij voor de SvF 3x een moment 3 personen die hetzelfde doen en/of zijn.. sporten bij Fit for Free in Zoetermeer en dan 3x naar binnen lopen. Het was lekker sporten erna met Roza onze oude buurvrouw erbij.

27 november 2016 Weer een hoogtepunt voor je cursus de spooktrein. Weer dagen voorbereiden en dingen uitzoeken, kleding scoren en de hele opstelling zat in je hoofd. Een dingetje hadden we niet bij stilgestaan staat die trein er nog nou gelukkig wel. Hij was wel behoorlijk toegetakeld. De Spooktrein ik weet niet meer wat toen eigenlijk de opdracht was maar ik weet nog wel dat het weer door je precisie en creativiteit weer prima gelukt is.

27 december 2016 Een winter Urbex dagje in de kerstvakantie. Dit was een dag dat we in die kristalfabriek zijn geweest. Het was zo zonde dat die plat ging en met de handige handleiding van Martijn zijn we echt een heel eind gekomen pfff door het drijfzand bewaking voor de deur en ineens ging ergens het licht aan. Maar super foto’s hebben we daar gemaakt. Als we ooit asbest binnen hebben gekregen was het daar het zat helemaal vol ermee. Dat gele sanatorium waar we toen ook zijn geweest zijn we de brandweerauto vergeten, die kwam ik later met dat gekke Terra wijf wel tegen. Het was wel een doolhof. Het valt me op dat ik op deze dag geen een foto van je heb gemaakt. Tot slot zijn we nog in een oude donker woning geweest en volgens mij via Breda Sushi terug naar huis gereden na een geslaagde dag.

15 januari 2017 Druppeltjes en Quinty Ik denk een druilerige zondag of het was een opdracht voor je fotografie opleiding waar je mee bezig was. We hebben lekker druppeltjes geflitst en rommel in een bak water gegooid. Later ’s middags heb je Quinty gefotografeerd als het meisje met de parel. Je had haar afdrukken beloofd maar die heb je nooit gegeven. Ik heb ze later maar voor haar afgedrukt. Dit was wel een beetje een probleem bij jou hoor moppie dat soort dingen beloof je vaak en kom je niet na.

29 januari 2017 De finale NK boogschieten ik ben Marcel hier zo dankbaar voor dat hij dit aan mij gevraagd heb of ik dit wilde doen. Volgens mij heb ik nooit foto’s naar z’n schietvereniging gestuurd. Maar ik had een prachtig examenonderwerp voor school.

4 februari 2017 hebben we is geprobeerd of je puppy’s bij ons konden aarden nou dat ging prima lekker naar het bos en naar het strand geweest.

26 februari 2017 Een fotografie opdracht van je school… wazige foto’s tot op heden snap ik het niet en volgens mij heb je het ook niet meer ingeleverd.

4 maart 2017 Mijn examen voor de  School voor Fotografie man wat was in nerveus. Ik ben achteraf met vlag en wimpel geslaagd wel gek als enige man met 3 vrouwen. Misschien heb ik toch ergens een klein verdwaald vrouwelijk hormontje? Ik weet het niet.

Ik was zo trots als een pauw!

11 maart 2017 zijn Marja jij en ik naar België geweest om wat verlaten shit in te klimmen, die oude elektra centrale en die graafmachine was erg cool en heb ik best vaak naar gekeken onze foto’s kregen een echt karakter. Ook het kerkje zonder dak was gewoon professioneel vastgelegd. Iris hier waren wij fotograaf. Als laatste die dag zijn we nog in villa SS geweest waar we later ook nog is geweest zijn met Team Urbex. Grappig was bij Villa SS dat we moeilijk naar binnen gingen en zo weer naar buiten. O ja de graat in je broodje zalm was ook wel een dingetje die dag brrr ik had nooit meer zalm gegeten.

12 maart 2017 de Expositie van mijn examen foto’s van de school voor fotografie. Ik was zenuwachtig en had nog nooit iets geëxposeerd. Alle vier de geslaagden zijn de hemel in geprezen. Het was een leuke dag voor mij. Wat mij wel is opgevallen toen was dat je huwelijk toen echt al op klappen stond. Je zat Marcel heel erg te commanderen dat je wijn nodig had en Marcel liep wel voor je en jij riep steevast sukkel er achter aan mmm een klein tekentje dat er iets niet helemaal lekker liep?

15 maart 2017 Op naar Scheveningen avond foto’s maken van onder andere de Piano bar, de Pier en het reuzenrad op de Pier. Iris zo dom om je lens te wisselen op het strand naast de zee. Dit is iets waar je echt niet over nadenkt.

25 maart 2017 Ben ik met een superslanke Iris met twee camera’s om d’r nek foto’s in Blijdorp gaan maken. Zoals ik al zij het wordt steeds professioneler en we kunnen het steeds makkelijker we zijn echt goed en komen met super mooie foto’s thuis.

7 en 8 April 2017 Weer lekker samen een weekendje op pad samen België doorgereden. Dit is volgens mij de ochtend dat je een hartje in een beslagen raam van onze trekkershut tekende en er een foto van hebt gemaakt. De stoffige zolder bij waar die bruidsjurk hing was wel een hele leuke locatie en de eerste ook. We werden langzaam wat Urbex betreft wel een beetje verwend. Zo gezellig samen en o wat hield ik veel van je.

28 April 2017 Een dagje naar Scheveningen om de beelden te fotograferen en een eigenlijk meer om ook samen een happje te eten en bij elkaar te zijn denk ik nu. Maar Iris echt hoor dit was ook weer een dag om niet te vergeten. Lekker bij Simonis gegeten bij de afslag. Die beeldjes zijn ook top en die 8mm lens ook.

26 mei 2017 Voor het eerst van m’n leven naar Artis en dan met m’n grote vriendin. Wel een leuke dierentuin en wie kon er weer uit zichzelf dieren temmen dat was natuurlijk Iris en dit maal de pelikanen. Wel leuk dat ook Lara werd geïnterviewd maar waarvoor geen idee meer. Volgens mij was het iets over en kinderprogramma of een soap wie met wie moest zoenen.

11 juni 2017 Op naar de gevangenis in Alkmaar. Jij hebt natuurlijk daar gewerkt en je was zichtbaar al niet helemaal lekker, je was moe. We hebben samen met onze leider Martijn waar we wederom geen foto van gezien hebben een gezellig dagje daar beleeft. Later op een terrasje lekker wat gegeten en weer een geweldige zondag achter de rug.

18 juni 2017 Kom ik toch de vrachtauto tegen met jouw foto erop.

23 en 24 juni 2017 een weekend de caravan testen in Beers en omgeving. Een zichtbaar ongelukkige Iris loopt daar rond. Ik maak niet gauw zwart/wit foto’s maar in dit geval heb ik jouw ongelukkige gezicht zo maar vastgelegd. Ik kan me als de dag van vandaag de discussies met Marcel herinneren waarop Marja en ik een beetje besloten hebben ons daar afzijdig van te houden. Verder was het best weer gezellig om in jouw omgeving rond te lopen, althans voor mij.

Juli 2017 Je vakantie naar Frankrijk en wij op Jazz en Blues gepast en gelijker tijd verhuist. Wat zat jij te klagen over je huwelijk. Ik begreep echt niet hoe je het vol hield. In het stuk Iris-2, deel 1 dus staat het verhaal van de hondjes al beschreven. Maar dat dit huwelijk niet goed was voor jou moge duidelijk zijn je ging er aan onderdoor. Ik herinner me alleen maar klagende berichten over Marcel en je voelde je echt niet lekker.

6 augustus 2017 Ik ga naar een Masterclass Oud licht van de Oude meesters. Dit wil ik echt heel graag een keer met jou samen doen.

25-27 augustus 2017 We gaan op stap naar Brugge en omgeving. Ik heb het idee dat behalve bij die meisjes school verschrikkelijk moe bent geweest die tijd en dat je ook nog hebt gereden. Wel hebben we prachtige avond foto’s gemaakt in Brugge dat dan weer wel. Natuurlijk wisten we weer is samen niet dat in België pinnen niet zo gewoon is als hier dus al het kleine geld bij elkaar geschraapt en we konden net betalen. De toren van de kerk kon je de niet inklimmen daar was je te moe voor. Ik heb ook het idee dat je daar wel is een pilletje hebt genomen om door te kunnen lopen maar dit heb je altijd ontkend.

23 september 2017 Ik schiet door het lachje van Josephine uit mijn roes van verliefdheid. Tenminste ik zag het ineens in en ben opzoek naar een oplossing gegaan. Ik had het beter voor me kunnen houden denk ik achteraf.

13 oktober 2017 Krijg ik ruzie met je en in de herfst vakantie zouden we op de hondjes passen daar had ik wel erg veel zin in hoor. Wel raar 13-10 en 5-9 blijken veel voorkomende data te zijn.

Verderop in oktober 2017 zijn we gelukkig weer vrienden en hebben Marja en ik op de hondjes gepast zoooo gezellig.. maar Iris je ging er echt steeds slechter uitzien zo moe.. had het allemaal maar aan me verteld dan had ik je begrepen en kunnen proberen te helpen.

4 en 5 november 2017 Met Team Urbex een weekend naar van doe ouwe klote panden… Ik ben gekreukeld achterin die auto wat een pijn en kramp heb ik daar gehad pff nooit meer. Niet dat het niet gezellig is maar dat uren achter elkaar opgesloten zitten achterin de auto van Frank pfff pijn pijn pijn. Mooiste plekkie was natuurlijk het op Facebook vaak besproken Castle Wolvenstein! Ik geloof ook dat we vanaf deze trip zijn begonnen met spulletjes mee nemen uit die oude panden. O ja ooit in die Kristalfabriek hebben we wel wat moois meegenomen.

17 november 2017 Vrijdagavond onderweg naar GLOW in Eindhoven. Een stuk minder leuk dan in 2015 maar nog steeds erg leuk. We hebben een aardige wandeling gemaakt en je was uit je broek gescheurd moppie en op de terugweg werd je ineens niet goed. Daar ben ik erg van geschrokken en niet heel veel later heb je ook de conclusie gekregen waarom je er niet helemaal lekker was.

16 december 2017 De dag dat ik de foto maakte van de omslag van dit boekje in België vlak bij Brussel bij het Atomium. We zitten gewoon lekker de hele dag in de auto en weinig Urbex. Ach nou en we zijn bij elkaar dacht ik toen. Ik had toen wel het idee dat je het niet leuk vond dat ik foto’s van je maakte. Die oude mijn met die Ford garage erbij was wel leuk en levends gevaarlijk met dat geknakte stenen plafond. Gelukkeg zijn we er later nog maar 2x geweest en ik denk dat het nu weg is.

Kerst en zo we hebben gegarandeerd bij elkaar gezeten. Het was best gezellig.

29 december 2017 We gaan naar Valkenburg voor mijn eerste Amuze route heel erg leuk en gezellig een beetje regenachting maar met jou in de buurt is het altijd mooi weer.

14 januari 2018 We gaan met z’n allen naar Brugge voor het Venetiaans carnaval daar. Mooie foto’s gemaakt koud en gezellig. Ik heb ook nog nooit zo’n lekker hamburgertje gegeten als daar. Wat wel steeds zichtbaarder werd is dat je ziek was en moe en snel geïrriteerd. Gelukkig kocht Marcel een tas voor je die je volgens mij met voorbedachten rade al had uitgezocht. Alleen dat hipje en kusje aan Marcel kreeg ik kippenvel van sorry dit was zo niet gemeend.

10 februari 2018 Een koud middagje molentje schieten in de buurt van Leidschendam. We kunnen dit zo goed samen. We hebben lekker een hapje gegeten bij de volle maan één van die Big Horeca dingen. Ik was nog nooit in zo’n tent geweest als het in bedrijf is pff niets voor mij. We hadden daar wel één ding gemeen en dat was die tering carnaval optocht. Niets voor ons.

13 februari 2018 We zijn ondertussen bij mevrouw Bokje aan een cursus begonnen en konden tenminste weer lekker samen fotograferen. En dat hebben we gedaan ook. Een simpel stilleven van flessen een blik en een bal in het zwart, wit en grijs is een super ding om te fotograferen en dan natuurlijk het spreekwoord de opdracht van de cursus. Iris je was weer een topper echt tot in detail had je alles in de hand. Maar in het Otje genomen moeten we toch nog is gaan doen als foto dan.

1 maart 2018 Op naar Helmond in onze nieuwe auto even kennis maken mat Adrie pff wat een figuur is dat en wat een zooi in dat huis. Jij had zichtbaar niets met hem en je irriteerde jezelf mateloos aan hem maar je was ook erg ziek dat weet ik wel. Natuurlijk zat je vastgelopen huwelijk ook niet helemaal mee. Maar goed ik denk dat we met z’n drieën er best een leuk uitje van hebben gemaakt en m’n foto hing daar in dat eetcafé lekker nutteloos te hangen. Adrie had plezier en was de grote leider daar gaaaaaap. Geloof me Iris ik heb en had ook niet zoveel met Adrie maar je zag daar wel dat er iets uit dit soort dingen zouden kunnen ontstaan om je foto’s te verkopen.

27 maart 2018 Ben ik nog even bij je langs geweest en het leek wel of je afscheid van me nam, alsof je niet meer terug kwam.

28 maart2018 De langste dag uit m’n leven pff je bent 4 uur onder narcose geweest om die kut tumor uit je keel te laten halen. Verschrikkelijk op mijn werk kreeg ik echt te horen dat ik er verslagen bij zat totdat ik een berichtje van je kreeg dat je oké was. Ik was zo opgelucht en krijg een traantje in mijn oog. Zoveel hou ik van je.

29 maart 2018 Mag je weer naar huis. Ik heb een aandenkertje voor je gehaald die de laatste keer dat ik in je slaapkamer was nog op je bed stond. Je lag als een aangeschoten eentje op de bank te liggen, arme jij, ik gaf je m’n leeuwtje en die verdween tussen je borsten (20.000ste woord) en je handen onder de dekens. Je hebt het niet meer losgelaten. We hebben de twee lieve hondjes meegenomen en hebben je je rust gegund.

31 maart 2018 De mooiste foto’s van Jazz en Blues gemaakt. Ik ben er nog trots op en met Iris ging het al weer wat beter. Nog even en we kunnen weer op pad.

8 april 2018 Een zeer mooi weekend om de caravaan te testen voor de volgende vakantie. Iris ik heb het idee dat je jezelf stukken beter voelt langs de Rotte meren. Je hebt het zichtbaar naar je zin ondanks het grote litteken in je keel. Tis net of je geslacht bent. Een litteken op je schouder, keel en borst pfff.

15 april 2018 Dansende koeien hej eerste prijs hé. Hier heb ik van jou de foto gemaakt die ik bewaar. Mijn Iris is herstellende en heeft ook aangegeven dat ze een enorme last is kwijt geraakt. Je zag er goed uit en had echt gewoon een lekker momentje. Als je jouw foto had ingestuurd had jij gewonnen. Iris dit was een moment waarop ik echt van je ben gaan houden. Zo’n mooie en hartelijke vrouw.

21 april 2018 Een leuk dagje samen met mijn lieve moppie opstap lekker een dagje naar Doel in België en het was stralend weer. Hele mooie foto’s in de haven daar gemaakt en leuke foto’s in Doel geschoten. Wel is Doel helemaal dichtgetimmerd en dat kwam toen de graffiti niet ten goede maar wij hebben weer een prima dag gehad.

6 mei 2018 Samen met nog twee gevoelsfotografen op naar de bevers in de Biesbos. Hier van zal ik nooit vergeten dat je een witte BH aanhad onder een heel dun T-shirtje sorry Iris het was echt geen gezicht maar goed dat was aan jou. De bevers waren best leuk en we hebben een lekkere wandeling gehad.

26 mei 2018 Hebben we een mega wandeling gemaakt door de Amsterdamse Waterleiding Duinen. We gingen vossen schieten nou alles behalve vossen. Wel heel veel meikevers gezien en die zien er wel grappig uit met die Zeeuwsmeisje dingen aan d’r hoofd en volgens mij had jij een over het water springend of een hollend hert gefotografeerd geweldig. Wel was voor jou die tas met die grote lens erin te zwaar maar die heb ik het laatste stuk met plezier voor je gedragen.

29-30 mei 2018 Lekker samen een weekendje naar Brugge via de Jungle bus bij Eindhoven naar de Cemetery of the Insane naar een verlaten spoorbrug. We hebben daar wel enorm gelachen op onze billen weer naar benden en wat een kei ben jij als het hoog is dat vind ik zo eng… ik val altijd al en denk altijd met dat soort dingen als dit als dat brrrr. Maar als ik nu je lachebekkie zie wordt ik weer een beetje week hoor.

We hebben een gezellige babbel avond in de hut gehad en de volgende dag op zoek naar een grot.. we kwamen uit bij een brug oké mooie foto’s hebben we weer gemaakt van al die spankabels. De oude kolenmijn verderop was in de verbouw.

16 juni 2018 Hebben we even wat cultuur staan snuiven in de Kunsthal in Rotterdam waar je de weer ervoor ook al geweest bent. Wel echt hele mooie beelden daar vooral die baby van 10 meter of zo. We zijn ook nog aan de overkant in iets geweest nadat die mevrouw hoorde dat ze aan het heijeren waren verderop. Daar in dat tweede museum stond je ineens heel geheimzinnig te appen. Geen idee meer waarom ik dit dacht. Tot slot die dag nog langs het oude Tropicana zwembad geweest en een broodje met paarse paddenstoelen of zo gegeten en iets van kruidnagel cola.

30 juni 2018 zijn jullie als familie naar de Rotte meren geweest. Wij zijn die zondag nog even langs geweest. Het was lekker weer. Wat me daar ook weer opviel was dat je steeds meer zat te appen en dat Marcel inmiddels helemaal niets meer goed kon doen voor je.

Wat wel weer een smetje was op deze gezellige dag was de gettoblaster van die aso’s maar je hebt je geweerd. Jammer dat Marcel je niet steunt sorry maar dit was niet leuk voor je.

Juli 2018 zijn jullie samen met Puk op vakantie naar Kroatië. Ik heb je gevolgd op je GPS van je telefoon. Ik vond dit wel grappig. Ik zag waar jullie reden. Inmiddels liep je huwelijk toen aardig op de klippen en was je zichtbaar moe en uitgeblust. Je was aan wat nieuws toe en misschien dat je vakantie uitkomst zou bieden…. Nou nee dat deed het volgens mij niet maar ik geloof wel dat je sinds je de boel de boel liet er een stuk makkelijker mee omging. Ik denk zelf en aan je foto’s te zien dat je een prima vakantie hebt gehad met vooral jezelf op nummer 1.

13 augustus 2018 en ervoor. Je hebt na de vakantie snel je hondjes weer opgehaald en je belde mij op de terugweg in de auto op of wij Jazz nog wilde hebben maar je moest nog even afscheid van hem nemen. Als ik het goed heb zijn jullie hem op woensdag komen halen en hebben wij hem de maandag erop opgehaald een zeer emotioneel moment voor jou. Wij, Marja en ik zijn zo blij met ons eigen hondje. Helaas het ging niet lukken zoals in het verhaal van deel-1 staat geschreven en Jazz wilde weer naar huis. Zo jammer echt heel jammer.

Augustus 2018 Tja ook je computer wordt hier ergens gehacked…. Zo sneu voor jou ik vond dat zo erg.

29 augustus 2018 Marcel een weekje naar het buitenland voor zijn werk jij stuurt mij een foto van je woonkamer op dat ik direct zag dat er wat aan de hand was en vertelde me dat je besloten had te gaan scheiden.

30 augustus 2018 vol trots laat je aan mij de inschrijving zien voor een eigen woning ik vond dat je het allemaal heel er goed deed.

2 september 2018 We gaan inmiddels steeds minder op pad begint me op te vallen. Maar dat was jou ook opgevallen dit wij naar de Maasvlakte. Iris je lag op je buik over een boomstam met je kont omhoog te fotograferen ik moest echt oppassen dat ik je niet besprong wat een lekkere kont! Wel weer is leuk samen gefotografeerd.. goor en hilarisch dat je in de honden stront trapte en dat de zooi tussen je tenen door kwam. Met jouw kloven niet handig hé.

’s Avonds lekker gebarbecued bij Frank en daar heb je ook tegen Frank verteld dat je ging scheiden alleen wel jammer voor Marcel dat hij het zelf nog niet wist. Die kwam erg liefdevol binnen lopen.

5 september 2018 de ommekeer in je leven, je kondigt je scheiding aan bij Marcel. En vanaf die dag begint er een nieuw hoofdstuk in jouw best ongelukkige leven.

14 september 2018 Je bleef toen volgens mij voor het eerst bij ons slapen. Ik weet nog je zucht op de bank toen je ging zitten.

Je zucht opgelucht zo hoort het rust…

15 en 16 september 2018 Een weekend met Frank Urbexen enne met de nieuw kaart ging dit prima. Wel merk ik altijd als er anderen bijzijn dat je enorm daar naartoe trekt en mij een beetje links liet liggen maar dat kan ik me ook ingebeeld hebben. Dit tripje hebben we wel om Frank gelachen in de trekkershut dit was geloof ik niet zijn ding. Nu je zag dat Frank ook een Sonic-care tandenborstel heeft wilde je die ook hebben… als ik het zei was het niet zo maar nu wel. Een echt Iris trekje maar goed het was een gezellig weekeind.

18-21 september 2018 zijn Marja en ik samen met Jazz en Blues een midweek weg geweest en hebben we een boot naar Ameland voor ons drieën geboekt en dan zonder hondjes. Sow wat was die pont naar de overkant duur!!

27 en 28 september Ameland here we come. Je zat er wel helemaal doorheen maar lekker bij ons geslapen en een nieuw setje pillen van de dokter hahaha Iris je was helemaal van de kaart na een paar minuten. Je werd de volgende dag ergens vlak bij de pont wakker en volgens mij heb je Mac Donalds compleet gemist. Maar je hebt nog wel foto’s op de afsluitdijk gemaakt. Je was in ieder geval wel wat duf. Natuurlijk hebben we lol en op de boot  vond je de stuurman dronken die ging niet rechtdoor. Je humor liefie. Lekker dagje gehad prima weertje en nog even leuk op een bootje zeehondjes vastgelegd. Op de terugweg naar de Hilton Trekkershut langs de Jumbo… oeps op Ameland sluit deze wat vroeger dan in de Randstad. Lekker uit eten dus bij die leuke tent waar we ’s middags ook al gezeten hebben. Ik ad Meerval van het eiland en dat was lekker. We hadden een gezellige tijd. Er was iets waardoor je ineens iets tussen mijn benen moest bekijken in die hut. Ik heb geen idee meer volgens mij een wratje. Je was wel erg geïnteresseerd en sorry maar Marja zat er ook bij. Later heb ik nog even een foto van m’n zelf zitten mooi vinden alleen die bleek met een Canon camera gemaakt te zijn en toch had ik het idee dat ik een Nikon camera had. Dus het was jouw foto een super foto.

De dag erop lekker er op uit en toch is het een eiland. We beklommen de vuurtoren en hebben daar een krentenbal zitten eten. Mooi uitzicht in de vuurtoren en toen op naar het Urbex zwembad… Wel even lekker zitten picknicken en toen naar de Locatie. Oeps missertje prima gat in het hek en na 5 tellen politie op de stoep. We hebben nog even wat foto’s gemaakt en moesten beloven dat we het nooit meer zouden doen.

Nog een stukje op het strand wat mooie foto’s gemaakt en weer terug naar huis. We hebben lekkere sushi gegeten in Leeuwarden een prima tent. Nadat we hebben getankt Hebben we keihard Harrie Jekkers geluisterd.. Ik was zo thuis haha ik denk dat je ook nog bij ons bent blijven slapen.

Een geweldige paar dagen. Ik ben zo bang dat niet meer gaat terugkomen.

7 oktober 2018 Met z’n drieën op stap naar de Amsterdamse Waterleidingduinen op een heerlijke na zomerdag. We zien de meester weer aan het werk Iris je hebt het zichtbaar naar je zin maar bent wel wat teruggetrokken in jezelf. Na afloop even een lekker soepje gegeten vanuit een pilletje dit was lekker en grappig. O ja we kwamen voor herten en vossen we fotografeerde veel paddenstoelen en ik jou.

19 oktober 2018 De sloop van Zoetermeers Palestijn dat flatgebouw lijkt wel een grote Ikea kast. We gaan wat minder op stap vanaf deze tijd. Je bent erg druk met je scheiding en je inboedel regelen en ik heb het idee dat m’n schatje totaal niet lekker in d’r vel zit.. Had het alsjeblieft laten weten dan had ik me kunnen aanpassen.

23 oktober 2018 Een dagje Zeeland we zijn maar uit gebrek van inspiratie een rondje door zeeland gaan rijden. Lekker kibbeling gegeten en mevrouw Patricia van81 ontmoet in haar atelier. Je was helemaal weg van haar schilderijen op hout en gelijk heb je. Wel heel erg uniek dat we bij onze eerste stop ook nog de flamingo’s in het Grevelingen meer stonden. Jammer dat je zo’n pijn in je knie had.

9 november 2018 Je blijft lekker bij ons slapen. Je hebt zichtbaar je rust nodig en zo te zien genood je er ook van. We zijn even de hondjes gaan uitlaten in Hoek van Holland en hebben ’s avond Chinees gefonduud heerlijk en gezellig. Als ik zo op de foto’s kijk is ergens rond deze tijd mijn verliefdheid omgeslagen en ben erg van je gaan houden. Dit was wel een probleem hier komt ook ineens seks om de hoek kijken.

Rond deze tijd heb ik ook besloten om je definitief te helpen met je nieuwe huis om dit op mijn manier in goede banen te leiden en ik bedoel dan ook dat het naar jouw zin zou worden met de hulp van mijn handen, kennis en gereedschap. Ik heb in deze tijd ok best vaak diep zitten nadenken of ik het zou doen en wat de risico’s voor mij zouden zij. Zoals het gelopen is had ik absoluut niet verwacht. Je was gewoon opzoek naar seks de laatste tijd. Ik had dit niet zien aankomen anders had ik echt niet het vel van m’n handen gaan staan schuren en stuken.  Het is nu eenmaal zo gelopen en het is niet anders ik kan en wil het niet eens terugdraaien hoor Ik hield gewoon heel veel van je en je betekende heel veel voor me. Je was mijn beste vriendin echt!!

11 november 2018 Met Team Urbex een dagje naar Gent naar de Squirrel school waar we als is zijn geweest en nog meer leuke locaties. Die kaart van Frank werkte prima. Een paar leuke groepsfoto’s en Iris aan een kabel aan het slingeren dit was allemaal echt heel leuk en gezellig.

1 december 2018 Een expositie in een wereldwinkel in Eindhoven. We gaan natuurlijk via de Jungle bus daar naartoe je moest nog wat foto’s inhalen van de hack die je gezet is.  Tja die expositie stelt niet veel voor maar ach. Je was zichtbaar geïrriteerd lieve Iris ik hield zoveel van je.

Half december 2018 een karretje huren en Simon zijn huis leegtrekken voor jouw nieuwe huis wel aardig van Simon en ik gun het je. We zijn die dag ook nog een koelkast en nog een kast gaan halen bij buren van Marja d’r zus. Het was een druk dagje toen maar je sjouwt als een bouwvakker en daar hou ik van als die lekkere kont van je ergens onder wordt geduurd.

26 december 2018 Tweede kerstdag gezellig de familie van Iris komt lekker bij ons Chinees fonduen en gourmetten. Ik had hier een heel klein probleempje met m’n zelf namelijk jij bleef slapen en Marcel moest met de kinderen en hondjes naar huis… dit was echt iets waar ik mee zat maar het viel mee. Marcel ging hier prima mee om.

27 december 2018 Lekker naar de Zaanse schans analoog gefotografeerd, heb je dit ooit ontwikkeld? Nee hé, een nieuw drankje ontdekt en miss Iris op de glijbaan en poseert op een brug. Verder was je vrolijk maar had niet echt zin om naar het gekke betonnen kasteel te lopen maar je deed het toch. Je was ‘s morgens echt vrolijk en gezellig  en ’s middags zat je er wederom doorheen. Ik weet niet wat dit was. Je lacht wel maar je bent moe geloof ik.

28 december 2018 Voor de tweede keer een Amuzeroute lopen in Valkenburg. Gezellig en Marcel was al aan het afspreken voor het jaar erop en ach misschien krijgt hij wel gelijk. Ik had daar een echt onwijs lekker biertje iets met een 8 en gember geloof ik. Ik heb er echt nooit meer naar gekeken. Ik was inmiddels wel echt helemaal van je gaan houden. Je zit op een foto naast Marcel pfff jij lacht maar geniet meer van de laatste foto van jullie naast elkaar ik kan dit niet echt plaatsen.

12 en 13 januari 2019 In een trekkershutje met z’n drieën en leuk naar Brugge en Zierikzee. Op de heenweg zie je bij Atelier van81 een prachtig schilderij staan en dit hebben je op de terugweg gekocht het was een ommetje maar ach het was gezellig en ik hou van je. Helaas was de lekkere lekkerbekkies tent dicht. We hebben wat urbex pandjes bezocht. Ik vond het Porno paradijs erg gaaf een zolder vol seksboekjes en computer tijdschriften. Enne gewoon overal voor de deur parkeren werkt echt prima Nog in de middag even door Brugge heengelopen en op naar van81.

Ergens rond deze tijd heeft Jazz besloten dat hij bij ons komt wonen we zijn er zo blij mee dat het nu wel lukt.

19 januari 2019 zijn we samen naar je tante in Uden geweest volgens mij iets met een PC.

25 en 26 Januari 2019 Je bent gezellig op visite altijd lekker eten met jou erbij. Je ziet dat Jazz er echt bij hoort. Hij hij heeft zich prima aangepast.

6 februari 2019 José komt masseren en ik heb voor je scrap hobby of knutselen zoals je het zelf noemt foto’s van je massage gemaakt en daar heb je later ik denk samen met Marja een mooie scrappagina van gemaakt. Net als fotograferen ben je daar een specialist is al die precisie al die spullen ongelofelijk. Ik hou van je op dit moment en echt heel heel veel je bent echt een super Iris voor mij. Heel druk Met je scheiding maar je was gewoon gezellig bij ons thuis.

15 februari 2015 Hier gaat Iris een beetje veranderen je wordt steeds vrijer tegen mij en het begin van een nieuwe look is onderweg. Geverfde haren je tanden laten opknappen.. Zou je toch al bezig zijn met andere mannetjes? Ik denk het niet en hoopte echt dat er wat zou gebeuren tussen jou en mij.

22 februari 2019 Met drie vrouwen naar Blijdorp Iris je zag er geweldig uit, mijn kanjer 1363 foto’s gemaakt en er zaten een paar prachtige foto’s tussen. Wel kreeg je een beetje een gemaakt lachje vond ik je poseerde echt voor een foto.

6 maart 2019 Je blijft lekker bij ons slapen en je krijt op je een optelsom van dag en maand 3+6=9 je scheidingsbrief binnen. Je was zo blij zo gelukkig.. nu alleen nog even ene huis voor je. Hier ben je echt superhard aan toe ook. Je bent wel hard aan het organiseren en dergelijke en daar ben je een kei in… weer zo’n Iris pluspunt.

10 maart 2019 Een dagje Urbexen ik was hier echt op de tweede plaats. Jij was weg met die andere mensen en had volledig de aandacht. Zelfs in het leuke filmpje van Patricia staat mijn naam niet. Verder was het leuk hoor. Het winkeltje een hoogtepunt qua Urbex en zeker omdat we daar al de keer ervoor een uur hebben lopen kloten. Op de weg naar huis draai je weer om en lijk je wel weer enorm op mij te vallen.

21 maart ben ik denk ik met je mee geweest naar je nieuwe huis je was zo trots en blij.

22-24 maart 2019 Een weekendje op de Duitsegrens. Samen met Jazz en Blues in een trekkershutje. Ik heb er op de grond geslapen en jullie in de de stapelbedden maar ik paste daar niet tussen. De hondjes hebben het op dit terrein reuze naar hun zin gehad. Ik ook en Marja ook. Ik ging inmiddels steeds meer van je houden en jouw flirten werd steeds erger en ik geloof echt niet dat dit expres was maar inmiddels liep m’n hoofd over van je. We hebben een leuk weekendje gehad met een wegstuurbezoek aan de bruinkoolmijnen in Mönchengladbach. Zeer mooi een 12 km breed afgegraven terrein. Leuke foto’s van jou en Marja en de lieve hondjes.
haha dag twee naar de Kasteeltuinen van Arcen mmm die waren ineens dicht dan naar de Stairway to Heaven die ik in de Wereld winkel in Eindhoven had hangen. De hondjes hebben lekker gerent in en langs de Maas.
Dag drie je bent een mooie vrouw. Ik maak wat foto’s van in en rond ons hutje. Wel beter geslapen op twee matrassen.

Die laatste dag nog even de hondjes laten hollen in het bos er weer naar huis. Ik ben met Marja en onze Jazz nog terug geweest.


Ik heb van jou al een hele tijd geen foto’s meer gezien maar dat komt denk ik door de geplande verhuizing en dergelijke

Ik denk ook dat ik ze nooit ga zien.

7 april 2019 Hier ben ik definitief aan jou verkocht. Ik wist niet meer hoe ik met mijn houden van voor jou moest omgaan. We hebben ons kostelijk vermaakt in de vlindertuin vlinders aan de vliet. Je had inmiddels ook de datum voor je nieuwe huis ontvangen en was druk aan het aftellen en aan het inpakken en op de terugweg zijn we even langs je mooie nieuwe huis gereden. Je was zo trots als een Pauw.

19 april 2019 je bleef druk met aftellen en ik was druk met jou ik zocht een oplossing rond deze tijd helaas heb ik die nooit met jou samen kunnen vinden. We hebben er toen een mooie dag van gemaakt in het bos van Rijswijk we hebben je lieve mooie dochter gefotografeerd en de laatste keer toen ik bij je thuis was zag ik er nog een foto van liggen. Hilarisch was het toen je die reiger stond te vangen en die moest in de auto naar de vogelopvang. Jij kan werkelijk alles.

Ik zit hier ergens is met mijn moeder over jou te babbelen en die vond wel grappig dat jij heel veel lawaai kunt maken en je loopt te sloffen door m’n huis maar ik accepteer dit maar kan helemaal niet tegen geluid als iemand anders dit zou doen zou ik boos worden.

21 april 2019 we gaan weer een stukje rijden met de hondjes erbij vandaag gaan we naar Zelhem waar Marja’s moeder vakantie had met haar Jan. Dit was een hele openbaring hoor Jan is heel gezellig die gekke broer van Marja niet daar heb je alleen maar last van bleh. Lekker gegeten daar en je zat wel weer een beetje te flirten met me waardoor wederom m’n hoofd op tilt ging.

28 april 2019 Je laatste paar dagen voordat je de sleutels van je nieuwe huis in ontvangst neemt. We gaan de hondjes uitlaten in het Westerpark. Ik zal maar niet zeggen hoeveel ik om jou gaf en jij volgens mij ook om mij maar helaas ik kan niet in je mooie koppie kijken.

Ik heb ballen staan vangen in de sloot met een boom staan knuffelen en wist dat ik een mooie en leuke tijd met je zou gaan krijgen.

1 mei -25 mei 2019 Hier kan ik alleen maar van zeggen dat je alles totaal onder controle had en prima met tegenvallertjes kunt omgaan. Ik heb het al eerder geschreven ik heb je echt met heel veel plezier geholpen en lopen sjouwen voor je. We zijn allebei wel is moe geweest en misschien wat kortaf dat weet ik allemaal niet meer precies. Ik weet wel dat mijn lichaam niet echt meer geschikt is voor dit soort werk maar voor mijn lieve Iris deed ik alles. Hier was je op 1 dingetje na echt mij super girl. Je liep te flirten met iedere man die je tegenkwam echt heel raar. Maar ik nam dit voor lief. Toen je me de laatste vrijdag mee uiteten nam zijn we naar de Vietnamees gelopen door het park. Als er een man op je pad kwam deed je steevast je T-shirtje naar beneden een keek je naar je tieten als of je dit expres deed in dat park ik kreeg er geen hoogte van. Ik was helemaal hoteldebotel van je dus in eerste instantie dacht ik dat je het voor mij deed maar ineens zag ik dat je een man aankeek terwijl je eerst naar he tieten keek.

26 mei 2019 Marja weer gehaald van Schiphol. Ik had inmiddels je mus aan je verraden ik had zo graag je mooie koppie gezien als je mee was geweest om hem op te halen maar dit is helaas niet gelukt. Ik heb er ene gezellig dagje van gemaakt met Marja. Volgens mij was jij werken ik weet het niet meer je kon niet mee en dat was jammer.

8 juni 2019 Dit weekend heb je ons getrakteerd op een geweldig weekendje weg als dank voor onze inzet in je nieuwehuis ik ben je hier zo dankbaar voor en ik kan me nog steeds niet voorstellen dat het zo verschrikkelijk fout is gegaan tussen ons je was alles zo leuk en zo fijn samen en met z’n drieën. Wel werd je steeds en steeds vrijer tegen mij en ik had echt het idee dat je meer wilde maar helaas was Marja erbij en was dit niet mogelijk. Ik geloof nog steeds niet dat je dit met opzet hebt gedaan meer uit genegenheid.

Kort nog even wat we gedaan hebben: Hunnenbedden bezocht een kringloop antiekwinkel een pottenbakkerij met een fluisterbootje gevaren en wat was je weer creatief met de boten file gewoon een grote boot vastpakken. O ja geil ene koekje aflikken… dat staat me nog op m’n netvlies. Ik had echt een verkeerd beeld van je toen… maar o zo gezellig en wat hield ik van je.

Nog leuk om te noemen is de terugweg van dit geweldige weekend wat je ons hebt gegeven is dat we jouw telefoon op de speakers van de auto hebben gezet en de Formule 1 race aan stond.. prachtig ik werd links en rechts ingehaald door Formule 1 auto’s echt Iris.

16 juni 2019 Je koopt om Marja op te vrolijken nog een bos bloemen voor haar en echt een hele mooie bos. Je wilde Marja opvrolijken maar ik denk dat die al langzaam een andere Iris zag komen en ik echt niet je was m’n vriendin m’n alles.

30 juni 2019 Naar Parkpop. Hier zak ik toch echt een andere Iris. Je flirten in het openbaar met me en vooral als Marja in de buurt kwam sorry ik heb dit later van Gert gehoord. Mijn collega die we tegenkwamen was je daar ook druk mee. We hebben een prima dag gehad hoor ik zou het zo overdoen maar al tikkend zie ik toch wel wat er gaande was. Ik denk nog steeds niet dat je jezelf ervan bewust was. Het wat gewoon leuk en gezellig en Iris vergeet niet dit is achteraf.

Voordat je met Frank en familie afreist naar Turkije neem je ons nog gezellig mee uit eten. In jouw vakantie heb ik je enorm gemist en ben gaan zoeken naar een oplossing. Die oplossing heb ik omschreven bij de Iris van deel 1. Ik moet zeggen je hebt me afgewezen en zelfs dat zag ik niet.

De laatste paar maandjes of weekjes van onze fijne vriendschap wil ik verder niet aanhalen. Op een ding na dat je een rolluikje op het grote bed op je knieën omhoog of juist naar beneden doet en je ziet met je kont in de lucht en doet iets en pff ik kon me bijna niet meer beheersen.

Ik vind achteraf dat we te toen veel te veel en te dicht op elkaar hebben gezeten en zeker door je gebroken hand is dit nog meer geworden. Het was ook best een leuke tijd maar ik denk zelf dat als we dit niet hadden gedaan of anders als we minder vaak naar de camping gegaan zouden zijn we verder geen ruzie gehad zouden hebben. Natuurlijk heb ik me 13 augustus ook nog is ziek moeten melden omdat het echt niet meer ging en het is op dit moment van tikken 5 november 2019 en ik werk nog steeds maar halve dagen.

Iris ik schreef het al eerder ik heb van ik denk het afgelopen jaar geen foto’s van je gezien. Ik merkte welk dat we steeds meer op stap gingen. Twee dingen die ik nog wil aanhalen zijn het kindercircus in Hilversum en de tentoonstelling van de Zilveren camera ook in Hilversum Dit waren ook van die leuke dagen of avonden met jou samen.

Dan hebben we nog die afgezaagde teennagel van je brrr daar kan ik niet tegen Iris maar jij opereert gewoon jezelf even na he operatie aan je teen

Juni 2019 – 13 oktober 2019

Ik heb alle klussen tot ongeveer juni met heel veel plezier en liefde voor je gedaan. Het enige wat ik vond was dat je heel snel opzoek ging wat je nog waard was met het zoeken naar een ander mannetje en je op sites hebt gezocht die eigenlijk bedoeld zijn voor seks en dat je mij daar in niet een keer een onderdeel van hebt laten zijn vind ik persoonlijk jammer.

Lieve Iris mijn ego had helemaal bevredigd geweest met een uurtje met dezelfde lol bloot in je bed liggen te rommelen met jou met de lol die we buiten met elkaar hebben gehad. Hierna had ik nooit maar dan ook nooit jouw seksleven in de weg gestaan maar helaas Iris ik voel me nu gebruikt voor de klusjes en de grote digitale Mercedes krijgt de hoofdprijs en ik denk ook dat er een snel verkopertje uitkomt uit die ster komt…  Neemt die je ster met digitaal dashboard je meer en luxer uit eten?

Dit past inmiddels wel bij je sorry ik ben er nog steeds kapot van.

Ik vind je het zo jammer dat je me op het laatst zo aan het lijntje hebt gehouden alsof er meer was maar alleen jij wist dat het er echt niet was voor mij. Jij had niets met mij dat weet ik inmiddels wel je was opzoek naar luxe en weldaad en dat heeft die ster je misschien gegeven. Voor mij zag je er altijd uit als het makkelijke meisje van de klas alleen omdat ik als een sukkeltje m’n gevoelens heb geuit voor jou was ik voor jou het sukkeltje maar helaas voor jou niet Marcel-2.

Bedankt Iris voor de vier mooie en leuke jaren. Ik ben bang dat het nooit meer terug komt maar dat heb je door het kidnappen van Jazz door je egoïstische eigenschappen helemaal aan jezelf te danken.

Ik zal je nooit meer vergeten ik heb echt heel veel van jou gehouden en dan met name van de lieve leuke Iris uit deel 2.

Xxxx…

Danny.


Slot.
Ik heb aan iedereen die die het wou horen hemelsbreed hetzelfde verteld. Ik ben altijd begonnen dat er op 13 oktober 2019 een abrupt einde is gekomen aan onze echt hechte vriendschap en dat ik tot ongeveer juni 2019 echt een onwijs gave tijd met je heb gehad. Omdat je ons hondje, van Marja en mij, hebt ontvoerd het echt niet meer goed komt. Dit is het bewijs geweest van jouw egoïsme voor Maja en mij.

Dan heb ik verteld dat ik ergens in juli 2016 hopeloos verliefd op je ben geworden en dat ik daar niets aan kon doen maar ik kon het redelijk handelen en ik stond met allebei mijn beentjes op de grond en snapte best dat dit kansloos was. Naast het kansloze zag ik ook in dat je niets met seks had en dit zeker geen meerwaarde had voor onze vriendschap.

Ik leg ook steeds uit dat je vanaf de aankondiging van je scheiding meer dan jaar vooral in de weekenden met ons bent opgetrokken en we echt heel veel bij elkaar zijn geweest ben ik van je gaan houden alsof je eigen bent. Ik ben dus net zoveel van je gaan houden als van Marja en dat werd voor mij een probleem omdat ik nu wel seks met je wilde. Dat ik dit aan Marja verteld en dat die stond open voor een soort van Polyamoreuze relatie. Jij hebt ook mijn verliefdheid toen ergens in 2017 afgewezen en afgedaan met ach ja heb ik ook gehad en naast me neergelegd.

Ik heb ook onverkort aan iedereen verteld wat Marja tegen mij heeft verteld toen ik haar verteld had dat ik van je hield en dat wat het volgende: Marja zou er enorm aan moeten wennen dat ik seks met jou zou hebben en wilde graag weten als het gebeurt zou zijn en zij was niet van plan thuis op de bank te zitten terwijl ik met jou lag te neuken in m’n slaapkamer. Voor mij was seks met jou niet meer dan een keertje puberlol in een bed net als wat we zonder bed samen met onze uitjes gehad hebben maar dan bloot. Ondanks dat Marja de situatie begreep en ik zelf seks met je zou kunnen hebben wees je me af en hield je op een andere manier van mij, eigenlijk begreep ik dat laatste wel omdat je best vaak verteld had dat je niets met seks had en misschien was ik wel als een broer voor je alhoewel ik me het niet kon voorstellen.

Mijn verhaal is dan verder gegaan waar het helemaal spaak liep omdat je me op drie keer hebt afgewezen bleef je wel met mij bleef flirten en dat werd steeds heftiger waardoor ik wel het idee hield dat je wel iets (seks) met mij zou willen. Pas later bleek eigenlijk dat je dit alleen deed als Marja in de buurt was of al ik bij je weg ging naar huis of weer ging werken.

Ik heb ook steeds uitgelegd dat je op een gegeven moment een bericht kreeg op je telefoon en ermee voor je gezicht zat dat je zowat klaarkwam van dit bericht en vanaf toen is het fout gegaan. Je zat naar mijn idee seks te zoeken op internet. Natuurlijk ontkende je dit.

Ik heb verteld dat je een afkeer hebt voor dure auto’s uitgelegd en toen je met je date Hans op stap was dat je een digitaal dashboard wel erg mooi vond wist ik genoeg ik ging je kwijtraken en geloof me Iris ik had je nooit in de weg gestaan als je het volgende wat slimmer had aangepakt.

Het puntje waar ik het meestal niet droog hield was dat je me toen zo erg op mijn ziel getrapt hebt op zaterdag 12 oktober dat je een neukertje had gevonden Hans de tweeling broer van je ex-vriendje van 20 jaar geleden en dat je mij al met hem had overlegd. Toen ik vroeg of hij ook de klusjes bij je kwam doen zei je dat je mij je schatje daarvoor had. Nou Iris hier heb je me een mokerslag mee gegeven en echt een deur mee dicht gegooid heb ik dan steeds gezegd.

Hier zijn eigenlijk altijd dezelfde reacties opgekomen dat dit niet eerlijk was en je wel heel erg met jezelf bezig was of je hebt je laten gebruiken Danny.

Ik leg dan ook uit dat ik verdoofd achter je aan gelopen heb en dat het me opviel dat je de laatste middag samen in het Stadshart je arm ineens om m’n middel sloeg toen ik een arm over je schouders legde.. dit deed je eigenlijk nooit. Ook vertel ik dat ik de klusjes van die dag gedaan heb en je weer meer klusjes aan het verzinnen was.

Toen ik naar huis ging heb ik op je galerij afscheid van je genomen die dag en dat begreep ook iedereen wel.

Ik heb tot slot uitgelegd dat de ruzie is ontstaan door de afrekening van de camping en je jouw afspraak weer is was vergeten. Dit is echt een nare eigenschap van je Iris.

Iris, dit is allemaal voor mij wat er gebeurt is en hoe ik het heb beleefd de reacties van mensen waren dat ze heel erg zijn geschrokken maar mensen die dichtbij mij staan inclusief collega’s hebben het allemaal zien aankomen en ik heb hen ook uitgelegd dat ik blind en verschrikkelijk verliefd was.

Iris ik mis je heel erg en nogmaals mijn excuus…