Industrie in de Botlek en Pernis

Afgelopen week ben ik met Cobie avond foto’s gaan maken in Vlaardingen. Dat blijft leuk om te doen en ook de jeuk om aan de overkant te kijken is dan steeds aanwezig als je langs de Nieuwe Maas staat in het donker om de Chinees te fotograferen. Marja en ik waren ook nog is langs een enorm steigerwerk staan toe we terug reden van de camping op de moederdag van onze grote kleine Vriend!. Dus alle reden om is daar in de buurt met een camera rond te gaan lopen.

Allereerst wil ik de gemeente Rotterdam feliciteren met de afsluitingen in de buurt van de Eemshaven… De Tom Tom in de auto weet de weg niet, Google maps weet de weg niet en de allernieuwste Tom Tom in mijn telefoon weet ook de weg niet in Rotterdam, pfff op gevoel komen we er ook niet en achteraf worden er gewoon hekken in de grond gezet bij diverse straten en je kan gewoon niet meer komen waar je wil. Jammer maar we zijn dus niet bij dat grote steiger ding gekomen. Nou ja dan maar niet op het verkeer letten en foto’s maken als jij rijdt. Sjonge ik moet toch echt dat gebouw klikken hoor.

Toen kregen we ineens na mijn rijdende shoot een briljant idee… Marja gaat rijden. Kunnen we gelijk de halve Botlek ook even langs rijden om een beetje die leidingen en silo’s van te leggen. Goh handig dachten we. Dus zo gezegd en ook zo gedaan. Eerst ergens een boterhammetje gegeten en Vriend! wat te knabbelen gegeven en verbaast gestaan van de lengte van een trein met containers. Wat een gewicht is dat. Voordat het allemaal zover was kwamen we een soort maaiendoos van Pic nic karretjes tegen en die stonden heel erg gedisciplineerd te laden met een Renault al een soort cipier op de uitkijk. Verderop stond ook nog een soort hoofd karretje. HEt was er grappig om te zien.

Hup de auto weer in Marja verbouwd de bestuurderstoel en ik schuif de rechterstoel een kilometer of twee naar achter. We gaan rijden en ja we komen snel weer langs het steiger ding waar het allemaal mee begon. En ik heb er nog een paar foto’s van gemaakt. We rijden een hele lange weg af langs allemaal mega zware industrie. Erg leuk. Aan het einde van de weg stoppen we even langs het water. Ik sta te kijken en zie ineens de Chinees van een paar dagen geleden toen ik met Cobie avond foto’s aan het maken was. Heel erg herkenbaar en zo leuk om ook vanaf de ander kant te zien.

Marja moet door haar pil pissen… moment of we even een restaurant kunnen zoeken hahah nop allemaal dicht en we zitten in de Botlek. Ik zie ineens een inham langs de weg en daar kunnen we even de Botlekbrug bekijken als die aan het zakken is. Erg indrukwekkend. En Marja kan haar broekje even laten zakken bij het hoogspanningshuisje om de werking van haar pil te lozen. Als ze maar geen stroom in haar doos krijgt.

Nadat alles weer afgedroogd is gaan we weer verder. Slechts 40 wielrenners kwamen langs toen Marja met haar broek op haar hielen zat. Maar ach. We gaan toch nog maar even in Pernis het dorp zelf kijken. We blijken er tijdens de zoektocht naar dat steiger ding al een keer of tien langs te zijn gereden. Het is een leuk plaatsje Heel eerlijk ik zou er wel willen wonen zo vlak langs het water van de Nieuwe Maas.

Er zitten twee mannen lekker te vissen en een beetje te ouwe hoeren. Het zag er gezellig uit. Vriend! maakt wat nieuwe vrieden en we zien een Frank mobiel met aan zijn trekhaak een paardenkar om die rooie koe te vervoeren.. we hebben er even hartelijk om gelachen. Verderop kon ik even mooi een booreiland vastleggen die helemaal bovenaan stond,

Toen we terug naar de auto liepen kwamen we mensen tegen met een lelijke harige onverzorgde hond en een compleet kale hond in een pyjama en verder og een woning met een hond voor het raam wat me erg aan Zoetermeer deed denken. Grappig dat ik dit soort dingen met elkaar zit te vergelijken. Het was verder een prima hemelvaartdag en ik heb me kostelijk vermaakt.

Ondanks al die maatregelen zooi is er best wel wat te bedenken om een foto van te maken ben ik inmiddels achter. En je wordt er ook handig in. Gauw weer wat verzinnen.