Huiswerkopgave 3

Het was weer een uitdaging maar langzaam begin ik wel dingetjes te leren in Photoshop die ik nog niet ken. Nieuw was het uitknipmasker en bij deze opgave de zon op het wiel. Het zit er allemaal in. Grappig maar ik ben ca. een uurtje met een les bezig en met de huiswerkopgave’s nog geen 10 minuten. Het mag allemaal wel wat spannender van mij maar goed.

Voor deze opdracht ook een 10 dat is dus 3 x 10. Maar het is ook niet echt moeilijk.

3-1 Open het bestand “huiswerkopgave_2”. Maak een nieuwe laag aan met de naam Tekst en zet deze bovenaan. Kies het lettertype Myriad pro Bold en 30 pt en typ ADVERTENTIE. Maak de letters wit en geef ze een rode rand, spatieer de letters met een waarde van 75. Roteer de tekst verticaal en plaats deze gecentreerd in de rode banner. 

3-2 Maak nog een nieuwe laag aan met de naam Bord. Trek met het Pen gereedschap het zwarte bord op de fiets over, blijf binnen de rand zodat de witte pijl net in de selectie valt.Geef de selectie een kleur. Plaats het bestand 08Landscape.psd uit de map Lesson08 en gebruik deze afbeelding als uitknipmasker voor de laag Bord.

3-3 Ga naar Filter > Rendering > Zon en voeg 1 van de opties toe aan de velg van het voorwiel van de fiets achter de rode fiets.