Het verhaal van: “Het Logo van Den Haag” Versie 2.

Bedacht onderweg naar de huisarts, geschreven op mijn telefoon in de wachtkamer van de huisarts.

Gebruiksaanwijzing: 

Lees dit stuk op z’n haags dus zonder eind T, een harde G, een keiharde begin T en slik de R maar in. Maar als de R aan het het einde van het woord staat dan uithijgend uitspreken als aH. De L aan het einde woord? Dan komt er meestal wel een W, voor de L zoals in dit stuk vaak voorkomt: “Geel” dit spreek je dan foutloos uit als GEEWL. Als het niet lekker loopt en er zit een R vlak voor een T aan het einde van het woord maak dan van die R is een G zoals bij “Worst” lees dit is als “WOGS” en je ziet het leest gelijk een stuk lekkerder. 

Voor verdere hogeschool Haags kunt u vast bij het N.T.I .terecht.

Print tip: print met kleine lettertjes en het volgende stuk past precies op een A4, het is mij ook gelukt. 

Het echte verhaal van: “Het Logo van Den Haag” (inlever versie)

Vroeger, nog voordat geluk heel gewoon was, had de mooie stad achter Loosduinen, Den Haag een “Ooievaer als wapendier” zoals de Haagse Burgervader hem zo graag noemde. Laatst hadden we nog een Burgermoeder maar die liet bijna Scheveningen affikken en zij moest daarvoor op de blaren gaan zitten. Laten we hen maar Burgerouder noemen dan hebben we gelijk een seksloze naam voor hen gevonden en dat scheelt een hoop gezeur tegenwoordig.

Doordat Den Haag er vroeger democratisch voor gekozen heeft een Ooievaar op het wapen van de stad te zetten en de stad er grijs en grauw uitzag werden de kleuren op het wapen van Den Haag oranje en grijs met een ooievaar in het midden met een opgetrokken kapsones poot. Grijs van de stad en oranje van de snavel van de kikker etende ooievaar. Dit gebeurde allemaal in de tijd dat Den Haag nog geen riolering had. Dit is heel heel lang geleden, ik denk ongeveer net na de tijd van de uitgestorven dinosauriërs.

In die tijd was het centrum van Den Haag de Grote kerk en zoals het een goed Hagenees betaamt zeik je over die kerk. 

Bijles: Verwar een Hagenees niet met een Hagenaar want een Hagenaar die woont te dicht bij Wassenaar.

Omdat alle Hagenezen over die Grote kerk stonden te zeiken kreeg je een hele gele stroom warme dampende zeik rondom die kerk. Maar ja die koelde af en daar werden de Hagenezen langzaam ziek van. Al die Hagenezen kregen ondertussen de pleuris, de tyfus en de cholera van dat onhygiënische gezeik over die kerk. Ze begonnen daardoor, vooral door de tyfus hele grote gore groene rochels in die gele zeik sloot te rochelen. Kijk, daar zijn de kleuren geel/groen van het hedendaagse Haagse logo. 

Als er dan een ooievaar in de blauwe lucht hoog over de Grote kerk vloog en die keek naar beneden in die gele sloot… En ziet daar die groene rochels lekker drijven en een ooievaar ziet slecht maar heeft geen bril en denkt dan: “Hé dat zijn een lekkere groene kikkertjes in die gele beek daar beneden, ik kies er een uit want ik heb wel trek in een kikkertje en het is er tijd voor”. Alsof die ooievaar klok kan kijken op die Grote kerkklok.

Dus die ooievaar duikt als een kamikazepiloot richting die lekkere kikker en vliegt zich vervolgens te pletter in de gele zeik sloot, op die groene rochel, op de stoep, want zo diep was die gele zeik sloot niet.

Bijles: We weten nu ook waar de uitspraak een kikker in je keel vandaan komt! Juist uit Den Haag!

Na een tijdje waren alle ooievaars van Den Haag op en toen moesten de Hagenezen nieuwe kopen. Maar die bleken zo duur dat ze maar rioleringen zijn gaan aanleggen. Dit is iets waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds mee bezig zijn. Toendertijd hebben ze in Den Haag maar reigers aangeschaft om toch wat in de lucht te hebben hangen. Reigers bleken stukken goedkoper en gingen veel langer mee dan ooievaars omdat ze een stuk slimmer zijn. Dit komt omdat ze eten vis. Die vis zwemt onderwater en die vis vang je, als je naast de sloot zit en niet als je er boven vliegt.

Ik kan hier nog een heel verhaal over vertellen maar het N.T.I. heeft maar tijd voor één a4tje.

Kortom door nieuwe bezuinigingen heeft Den Haag inmiddels een plofkip van Albert Hein op het stadslogo staan en de kleuren geel groen zijn ruim voldoende verklaard. Den Haag heeft een logo en geen wapen want dat kan weer onrust geven. Zie hiervoor de krant van eind vorig jaar nadat de Haagse Burgerouder had geroepen dat we geen fikkie mocht steken in Scheveningen en Duindorp en daar kwam de ME op afgelopen met hun wapenschilden omhoog het resultaat daarvan is bekent.

Geen speld tussen te krijgen Den Haag heeft een Logo…


Print Friendly, PDF & Email