Vriend!je uitlaten in het leuke Meer en Bos

Lekker na het werk eventjes mijn ventje lekker uitlaten. Hij geniet er altijd zo van. We gaan dan altijd eerst even buitenom naar de parkeergarage zodat meneer even zijn plasjes kan doen of zoals ik het altijd noem zijn Facebook berichten kan staan te liken. Het is echt zo. Een andere hond doet een plasje over een plasje en Vriend! doet er een klein plasje bij,,, een like.

Als we dan via de parkeergarage weer naar binnenlopen is het voor Vriend! een klein feestje daar staat de auto en kleine Vriend! loopt vanzelf vaar de linker achterdeur en laat zich met gemak in zijn auto bench tillen. We hoeven maar een klein stukje te rijden en Vriend! kan weer los. Jammer genoeg moet hij wel aan zijn riem door het bos lopen maar ach.

Het eerste stukje bos is altijd een beetje de sanitaire route en bij de waterpomp even een klein slokje en we kunnen lekker de paadjes afwandelen. Vriend! geniet er echt van, Hij vind wandelen in het bos heerlijk. Wel lopen dan ook altijd even langs het strandje en als het niet te druk is kan meneer even een duik nemen en erna een lekker zandbadje. Hij vindt dit allemaal heerlijk.

Als we dan in zeg even een hoefijzer door het bos hebben gelopen gaan we lekker off-road en dat is helemaal heerlijk voor mijn jongen. Zeker als hij dan nog een schoolklasje tegen komt en natuurlijk kom je in dit boos ook ongeveer iedere halve meter een hond tegen en daar kun je in dit bos eigenlijk wel wel van uitgaan dat het lekkere sociale hondjes zijn.

Als we alle paden hebben gehad is het weer tijd om richting de auto te lopen. Vriend! merkt dit en weet dan nadat we het een keertje gedaan hebben nog een klein stukje van een ander pad te vinden wat het weer uitstelt dat hij weer naar huis moet. Op dat laatste pad lag een boomtak met de vorm van een draak en ook een beetje het formaat van een drakennek. Ik vond het grappig en heb het op de A Picture A day van die dag gezet.

Als je alle paden in Meer en bos met Willem de snuffelaar hebt gelopen ben je maar een klein uurtje onderweg maar met rijden en de eerste uitlaat is Vriend!je lekker anderhalf uur bezig. Als we dan thuiskomen gaan we lekker samen eten en gaat Vriend! een dutje doen en mag om zes uur weer naar buiten en wachten we meestal Marja even op.

Gezellig.