Vriend! aan het bier..

Alweer de vierde dag van een weekje Limburg, Volgens mijn slimme horloge heb ik 8 uur en 11 minuten geslapen. En dit is wel een dingetje. Als ik dan in mijn klokkie kijk zie ik ook dat ik drie kwartier niet heb geslapen. Ik word eigenlijk gewekt door mijn kleine Vriend!je die springt op bed en gaat even lekker bij me liggen…. heerlijk.

Snel uit bed klimmen en op naar het ontbijt en gauw naar de Kasteeltuin… NOP lekker wakker worden rustig aan eten en even naar buiten kijken en dan in plaats van 10 uur om 11 uur die kasteeltuin boeken. Het is toch nog mistig buiten. We gaan maar niet eerst boodschappen doen we gaan gewoon wachten en rustig aan doen totdat door de mist heen de zon gaat schijnen. En ja hoor het gaat gebeuren.

Rond een uurtje of half elf komen we aan bij de kasteeltuin. Bij de entree komen we er achter dat we onze bek-pamper zijn vergeten. Nou ja die liggen in de auto, Die kunnen we altijd nog even pakken als het nodig mag zijn. We lopen met die blaf chiblafwaf de kasteeltuinen in en meneer besluit dat als wij 1 stap doen hij er vijftig doet en dan ook nog minimaal 70 plasjes doet. Hij is superlief maar heeft een eigen route planner in zijn gedachte. In ieder geval een andere dan wij.

Heel leuk zijn die rode beelden. Ik kan niet achterhalen wat de bedoeling is van de plasticflessen op de ruggen van de rode geposeerde dieren maar na een tijdens de rest van de wandeling kwam ik er een beetje achter dsat het om de enorme afval berg van plasticflessen gaat. Er staan beelden op kooien van ca. 1m3 en die zijn gevult met plastic flessen. Dus de dieren zijn daar ook direct mee geconfronteerd. Behalve de huiskatten en huishonden. Het leukste beeld vond ik wel de metershoge golfster met een paar harde nippels in haar truitje.

Het is echt een enorm mooie tuin. Geweldig om doorheen te lopen alleen we konden nergens naar binnen, 1 omdat het gesloten was en 2 omdat we onze bekklep in de auto hebben laten liggen. Lekker achter de pauwen aan gehold en zitten wachten dat pappa ooievaar een kikkertje had gevangen voor zijn kinderen. We hebben genoten en voor het eerst heeft Marja weer normaal een heel eind kunnen lopen zonde pijn en problemen.. TOP!!!

Nog even een broodje eten en op naar het volgende uitje voor vandaag. Helaas godver de godver die klote bekklep ligt nog in de auto. Ik loop naar de kassa omdat we bij het zelfbedieningsrestaurant met een klep op naar binnen moeten om te vragen of ik even het kasteel terrein af mag om die kutklep uit de auto te pakken en deze leuke lieve dame bood mij een bekpemper van het huis aan. Erg lief. Nu kon ik eindelijk een broodje gaan regelen.

Nou dat broodje kon ik weer heen heel verhaal over gaan schrijven maar het dan komt er nooit een eind aan dit verhaal maar voor mijn herinnering ingang en uitgang is niet alleen voor mij lastig. We de 2000 jaar oude bomen zin zeer mooi en zeer exclusief te noemen dat je daar naar kan kijken of als die debiel die ik daar zag lopen er tegen aan ging stompen. Wat een lul was dat.

We hebben vandaag nog een dat gefixt op het Hertog Jan op het bierproefterras. En daar hebben we zin in. We moeten natuurlijk wel even langs de winkel bij de brouwerij om wat bieren voor Rob, mijn collega, in te slaan en zelf heb ik ook wel is trek in een paar zeer exclusieve biertjes. Vriend! steelt nog even het hart van de zeer leuk uitziende verkoopster. Na de aankoop en het telefoongesprek met mijn collega omdat zijn favoriete bier niet voorradig was sjokken we naar het terras van het proeflokaal.

Eenmaal aangekomen bij het proeflokaal veranderd de wereld in een Limburgse happening. Je bent er welkom alles kan en alles mag. Alleen wil ik niet dat mijn hondje gaat zitten blaffen. De meneer van de online bierproeverij is ook aanwezig maar die was net als bij het online proeven redelijk vervelend aanwezig.

We hebben lekker een paar pinten genomen en hebben een heerlijke Hertog Jan vleesplank als diner genomen en zijn erna lekker naar huis gegaan, De gene die ons bediende is wel noemenswaardig vriendelijk. Onze vriend! heeft ook voor het eerst van zijn leven een honden biertje op. Hij genoot ervan maar voor zo’n klein hondje is het wat veel.

Thuis, ik onze chalet lekker tot een uurtje of negen in het zonnetje gezeten… heerlijk jammer als die zomertijd gaat verdwijnen,,, ach dan ga je gewoon vroeger naar het proeflokaal, vroeger naar bed en eerder aan de lol beginnen. Vriend! krijgt nog een heerlijke snoepreep van onze camping buurvrouw en langzaam worden we wel een beet moe van deze heerlijke dag.

Wordt vervolgd…

Morgen of Gister