Vergane trots, de glorie tijden van Rotterdam…

Vorige week zijn we natuurlijk een heerlijk dagje art gaan snuiven op de art week in Rotterdam. Toen we daar naartoe reden zagen we nog al wat erg interessante puntjes om is te gaan bekijken. En natuurlijk blijft Rotterdam een mooie stad om te bekijken en te fotograferen. Dus vandaag zijn we lekker even met onze kleine Vriend! een rondje Delfshaven gaan bekijken.

Het is wel vervallen allemaal. We zijn gestopt bij een gesloopt motorcentrum in de Spaanse polder. Daar zat gewoon zowat geen ruit meer in en de hekken die er omheen staan staan op zoals die in België staan. Je loopt er zo omheen, ze staan er alleen voor het zicht meer niet. Binnen in het vervallen motorhuis lijkt het wel Belgische helemaal vol met graffiti. Ook de rommel van zwervers ligt er te liggen.

Verderop op dit bedrijven terrein is de chaos nog veel groter. Heel raar hele dure auto’s op een vervallen industrie terrein met allerlei lege export en import winkels. ik voel me er niet echt blij worden. Wel eventjes bij een kraan van een staalbedrijf staan kijken. Daar stonden ook wel weer een paar platen staal zeg phuu echt heftig.

Na dit bezoekje aan de Spaanse polder zijn we doorgereden naar de Vier haven en dat is weer een compleet ander stuk Rotterdam, erg druk en een stuk prettiger om rond te lopen. Heel veel kunst is daar te zien. Tussen een moderne Praxis en een paar flatgebouwen staat ineens een oude schoorsteen en een gebouw. DIt gebouw blijkt een slachterij te zijn. Het is een gek gezicht.

Doorgelopen in die straat zien we mooie graffiti op de gevels van de oude gebouwen. Er is er één zo echt dat je blijft kijken. Een zwarte kop van een vent zo echt!!! Aan het einde van die straat weer een zooi Urbex rommel. Een silo waar deuren in zitten ook heel apart. Wel een mooie ronde plas met een meeuw erin precies voor die ronde silo en dat vind ik weer leuk om te zien.

We komen nog een Belgische Geitjes shop tegen of wij noemen het lelijke eenden. Heel leuk, echt een stel professionals daar. Ook heb ik nooit geweten dat een Eend een trekhaak kon dragen laat staan een kar van Hornbach kan trekken… nou het kan en die gek reed een partij hard!! lolzzz.

Nog even door een soort van kunst terrein gelopen samen met onze kleine hondje, dit het totaal niet naar zijn zin heeft als hij niet kan klooien. Maar hij blijft lief. Ik vind het een heel apart terrein daar al die oude gebouwen tegenoven een stel heel moderne gebouwen, een winkelcentrum met een mega daktuin, een compleet park en toen we verder reden zagen we nog dat de flatgebouwen met die slachterij ervoor de Lee Towers zijn. Zo leuk.

We hebben nog een uurtje lopen te klikken bij de Van Nelle fabriek omdat ik vorige week geen 8mm lens bij me had en nu wel. Het zijn wel leuke foto’s altijd met dat vissen perspectief. Kortom een lekker middagje buiten en weer een paar leuke foto’s gemaakt. dit moet ik gewoon iedere week doen dus 52 sessies per jaar en dat is dan minimaal, ik geniet er zo van.