Van Gindeen 50 jaar

Het is een memorabele dag binnen de firma Van Ginderen. Vandaag is het exact vijftig jaar geleden dat Jacques van Ginderen zijn bedrijf, toen een eenmanszaak, liet inschrijven bij de kamer van koophandel. Inmiddels is het allang geen eenmanszaak meer. Er zijn al zo’n 30 indirecte medewerkers die voor de administratie en de projectleiding zorgen.

Door de enorme Corona crises die er momenteel heerst is het voor een bedrijf wat vijftig jaar bestaat echt geen mogelijkheid om dat met personeel, klanten en leveranciers groots te gaan vieren. Helaas. Maar door de personeelsvereniging is besloten om in klein comité toch deze dag niet voorbij te laten gaan.

Meneer en mevrouw Van Ginderen zijn door de Personeelsvereniging gevraagd om om twee uur naar het kantoor te komen en daar namens het personeel iets in ontvangst te nemen. Om ca. twee uur komt de auto van meneer Van Ginderen aangereden, er is een plekje voor de deur vrij gehouden. Meneer van Ginderen pakt voor zijn vrouw haar rollator uit de kofferbak. Zij schaamt zich er volgens mij een beetje voor.

Jacques loopt voor op naar binnen richting de kantine. Daar nemen zij plaats en Debra houdt een toespraak, zij was zichtbaar gespannen en zegt ook vooraf dat zei dat ze dit nog nooit gedaan heeft. Maar het ging haar goed af. Na de toespraak wordt een cadeau namens het personeel aangeboden. Het is een beeldje wat symboliseert dat de handen ineen geslagen zijn of dat de cirkel rond is. Het ziet er leuk uit. Ik neem aan dat het een plaatsje krijgt in de prijzenkast in de receptie.

Nadat de champagne is ontkurkt en er is geproost is het tijd dat Jacques de taart aan gaat snijden. Ook dit is natuurlijk een hoogtepuntje. Het is altijd leuk om te zien hoe iemand dit doet. Deze keer vol overgave en het ging niet mis. Na twee stukken taart te hebben gesneden zei Jacques tegen Debra en Nancy de rest doen jullie wel hé. Na enkele ogenblikken had iedereen een stuk taart voor zijn neus staan.

Langzaam komt er weer een einde aan de plechtigheid, of het officiële momentje van deze dag. Iedereen druipt rustig af richtig zijn werkplek. Het was sober en met gepaste afstand. De familie loopt richting de auto en dit was het. Ik heb begrepen dat er nog iets op radio west is gedaan maar wat weet ik niet.