Valkenburg aan de Geul

Of is het nu de Geul die dwars door Valkenburg loopt. Gezien de schade aan de huizen en de dichtgetimmerde panden langs de Geul denk ik meer aan Valkenburg door de Geul. We zijn hier al meer keren geweest. We hebben hier een paar keer Amuse geproefd, zijn er wel is voor de lol geweest om te fotograferen omdat dit plaatsje hier zo enorm geschikt voor is.

Maar de Fluweelengrot en de enige hoge vesting in Nederland zijn we nog niet geweest. Dus vandaag op slechts 100 km afstand is dit makkelijk te doen. ´s Morgens een lekker eitje van Marja en Vriend!je even uitlaten en we stoppen de hele boel in de auto en rijden vol goede moet naar Valkenburg. Het rijden valt mee één file die onze tomtom weer is niet snapte maar goed ook dit viel mee.

Na een kleine anderhalf uur rijden staan we op de verkeerde plek en dat terwijl alles goed was ingevuld… straat en weg ach nou daar zaten we een kilometertje of 3 mis van inze bestemming maar goed dit is te overbruggen. We parkeren bij het station van Valkenburg, op kenteken. We gaan het beleven.

Ondertussen zijn we al een paar keer hier geweest dus we wandelen zo naar de grotten. Ik ga met de spullen en Vriend! rustig op een bankje zitten en Marja gaat kaartjes regelen voor de grotten. Het is half 1 en we kunnen om 3 uur terecht. Jammer maar zo veel geduld heb ik even niet en ik heb al genoeg in de file gestaan van de week. Ik wil rond 3 uur wel weer op de terugweg zijn.

We besluiten dus dat we die grotten maar overslaan en gaan wel naar de hoge vesting. Dit moet een indrukwekkend gebouw geweest zijn op de hoge heuvel van Valkenburg. We lopen er lekker rond en genieten van het uitzicht. Het is mooi allemaal. Het gebouw is volgens mij gewoon weggeregend omdat dit met zachte mergelstenen is gebouwd. De kapel is nog goed te herkennen. Wel jammer dat er altijd zoń rugzak de heletijd voor je  voeten loopt en altijd waar je een foto wil maken staat hij zijn boterham met pindakaas uit zijn rugzak te takelen. Ik haat dat. Net als iemand die je ziet aankomen met je camera ineens 3 regels tekst van een bordje uit zijn hoofd gaat staan te leren grrrrr loop door!!!

Goed dit heb ik altijd en overal. Ik maak me er overigens niet druk om ik zet mijn D500 op standje uzi en schiet meer dan 10 fotoś per seconde en jaag ze weg. Ik weet heus wel dat we in een land met mensen leven en heus een foto met mensen erop is leuker dan een kale foto van een ding maar expres in beeld blijven lopen pffffff.

Na ons bezoekje op de hoge berg heeft de berg die ook wel buikje wordt genoemd enorme brommen en knorren. We moeten nog eten. We zoeken een lekkere tent waar ook nog een plekje is, Dit is best een drukke plaats voor een vrijdag na de hemelvaartdag. We vinden een leuk uitziende taco tent en nemen een lekkere wrap. De lieve mevrouw van de bediening zette nog voor Vriend! een verse bak water neer. Heel aardig.

Onderweg op de terugweg krijg ik een berichtje dat er in Valkenburg in Toverland een ongeluk is gebeurd met een attractie. Gek altijd als je er net vandaan komt, de plaats en niet toverland maar toch.

We hebben in Valkenburg lekker gegeten en zijn daarna via de Spar weer naar ons chalet gereden. Lekker in het zonnetje gezeten en even de twee oefen races van Monaco zitten kijken in de zon. Vriend! is zo moe dat hij zelfs niet meer loopt te blaffen naar andere honden en ligt inmiddels geheel uit op de bank. Morgen een rustdagje voor hem en voor mij met mijn inmiddels blauwe teen.