Storm langs de kust

Zoals al dagen aangekondigd zondag gaat het waaien en eindelijk is het zover. Met een mild windje via de Gamma naar het strand van Scheveningen. Het voorspeld niet veel goeds op de boulevard het is druk de lucht ziet er dreigend uit en de zee is woest.

Nu eerst in die drukt mijn auto zien te slijten langs de weg dat is weer een keer betaald parkeren. Nop er ging een auto weg van z’n parkeerplaats en daar konden wij mooi staan. En volgens de parkeren app kon je daar gewoon staan zonder te betalen. Het was nog wel een eindje lopen tot aan ik denk het Noorder Havenhoofd maar goed er waait slechts een windje.

Een complete zandstorm en het lijkt alsof de wind uit het land komt zodra een golf schuim gaat krijgen of als het water begint te spetteren dan vliegen de druppels echt metershoog de lucht in en vallen ver achter de golven weer als zoute regen in het water.

Wel grappig langs de boulevard staan drie geel groene Haagse Stadsfietsen gestald het zag er wel erg haags uit dacht in toen ik het trio zag staan.

Eenmaal bij het havenhoofd aangekomen zit het hek dicht maar er lopen tientallen mensen dus hup om het hek heen en een stuk de zee op lopen. Aan de zeekant van het havenhoofd zijn allemaal mensen aan het golfsurfen en een enkeling probeert te windsurfen. Ze bakken er allemaal niet zoveel van.

Het is niet echt prettig om daar al te lang te blijven mijn ogen zitten dicht van het zand en het zout en ik ben bang dat m’n camera het ook niet echt leuk vind waar ik die nu meer naartoe heb genomen. Dus langszaam weer terug naar de zandstorm langs het strand.

Een ding al mijn dode huidcellen zijn eruit gezandstraald.

Het is spektakel maar het is ook niet prettig om te verblijven dus lekker naar huis en misschien als het morgen nog zo hard waait ga ik kijken op de Maasvlakte maar dan ga ik eerst een UV-filter kopen voor voorop mijn objectief. Die laatste golf was wel wat bruusk en de spetters erg nat.

Alles is weer schoon nu ik zo nog even een zandbak uit mijn hoofd wassen…

Waardering: 3.5 uit 5.