Opzoek naar de filmbunker

Vriend!je wil dinsdag avond altijd lekker ergens buiten spelen, de zee, de nieuwe waterweg, het strand of de waterpomp. Vandaag waren het de duinen. Vriend!je speelt altijd graag in het water en dat werd de Dunea waterpomp langs het pad.

Ik moet voor mijn werk morgen naar de filmbunker. Daar moet ik een klusje opnemen en dacht dat Vriend!je het wel leuk zou vinden om daar eventjes vast langs te lopen om te kijken waar het is. Parkeren kan ik hier niet voor de deur is gebleken, tenzij je met de fiets gaat.

We hadden het snel gevonden en wel heel leuk een kast waarin ik dacht dat het een camera was maar het bleek een nestkast te zijn met vijf, ik denk, valken er in. Ik had doordat ik dichterbij ging staan wel gelijk alle aandacht van het kroost.

Nog even door een het zand, ik wou tikken sneeuw, naar een vogelspot hobbel geloopen. Dit is en stuk van de Atlantikwall in de duinen. Ik wist dit eigenlijk niet. Er zijn best veel van die hobbels en ik dacht dat het gewiin duintoppen waren. Zo is ook de Daltonschool verderop voor een deel bunker in de duinen geweest. Daar hebben in de tweede wereld oorlog kunstschatten in opgeslagen gelegen.

Op de terugweg was Vriend!je weer is niet populair bij een ander hondje maar die werd opgetild en mocht niet snuffelen, is snap dit wand Vriend! was lekker in het zand aan het rollen geweest en was voor Marja een vos aan het zoeken. Die zie je dus momenteel ook gewoon door de duinen hier wandelen. Wel is de natuur er op vooruit aan het gaan als je alleen al ziet hoeveel soorten vogels er vliegen in de duinen.

Op de terugweg kwamen we nog een experiment van een hogeschool tegen om te kijken hoeveel insecten er zouden verzuipen in een kommetje water of zoiets. Het was een lekker wandeling.

Vriend! slaapt inmiddels.