Nieuw Waldeck en Houtwijk

Vanmorgen een lekker wandelingetje gemaakt door Houtwijk, het Bokkefortpark en door Nieuw Waldeck en o ja een klein stukje door de Loosduinse tuinenbuurt. Het was lekker weer en d’r zat onder een brug een zwaan en ik denk dat die aan het vergaderen was met zichzelf waar hij dit jaar toch is een nest kan gaan maken.

Verderop in het Bokkefort park staat rare kunst steeds een paar dikke geverfde stalen balken willekeurig schuin in de grond. Ik vraag me af of dat die volgens mij vier kunstwerken iets met elkaar te maken hebben of dat ze een bepaalde vorm vertegenwoordigen. Iets om is te gaan uitzoeken. Verderop in Houtwijk zie ik in een schuurtje van een huis een poster hangen met een expositie van de Oorlog in Loosduinen. Dit is in het Loosduinse museum. De openingstijden zijn reuze zaterdag middag en de eerste zondag van de maand en dan denk ik ook in de middag.

Verderop weer richting het park zitten weer twee zwanen. Het wordt denk ik wel wat met die zwanen dit jaar, althans dat hoop ik. In het parkje zit tactisch opgesteld een reiger te vissen en dan gewoon bij de speeltuin en het winkelcentrum. Ik denk dat hij denkt hiet valt het meeste.

Buitenom ben ik naar de tuinenbuurt van Loosduinen gelopen en aan het einde ben ik door de groenvoorzieningen van Nieuw Waldeck even langs ons oude huis gelopen. Wel weer leuk dat ik daar onderweg een ik denk bonte specht in een boom zag zitten. Dat het een specht was dat weet ik wel want hij tikte tegen de boom aan maar of dit nou een bonte specht is?? ik weet het niet.

Daarna langs m’n oude huis gelopen. De blonde poedel buurvrouw is zo te zien verhuist de kozijnen zijn ineens zwart geverfd er staat een slim stukje schutting en de struiken zien er veel beter uit zo. Ons oude huis ziet er op wat details na nog het zelfde uit als toen we het achter lieten in april 2007 en dat is wel een gek gezicht.

Omdat ik zo weg moet ben ik vanaf de Bizetstraat via de kortste weg naar huis gelopen en nog wat lijnen foto’s gemaakt van het basketbal veldje aan de overkant van ons huis. Er reed nog wel een politieauto met een noodgang voorbij.

Morgen weer een wandelingetje verzinnen of misschien wel ergens heen rijden om weer is wat anders te bekijken ik ga het beleven.

Waardering: 0.5 uit 5.