Nederland Waterland

Vanmorgen om een uurtje of half 10 mijn camera’s in de auto gegooid een met een standaard lens en een megazoom tot 400mm. Theoretisch zou je hiermee de vlaggen op de maan zien staan, ik ben benieuwd.

Ik ben weggereden met als doel Nederland loopt vol te fotograferen. Ik weet dat de kuststrook deels op de duinen is gebouwd waardoor het een stuk hoger ligt dan laat ik even makkelijk zeggen Rijswijk. Met de temperatuur is het in de kuststrook ook voelbaar kouder dan in Rijswijk. Ik heb dit vaak genoeg gemerkt als ik een blokje om ging en van de Loevesteinlaan naar de Boogerd ging lopen.

Ik heb vanmorgen mijn Tomtom ingesteld op Lekkerkerk ik denk dat ligt langs het water. Maar ik werd door dat ding naar Rotterdam gestuurd en ik wilde via Moordrecht rijden. Ik heb ervoor gekozen om vanaf Moordrecht waar ik kon stoppen te stoppen en te kijken of er iets te fotograferen was.

Eenmaal in Lekkerkerk aangekomen na allerlei leuke boeren weggetjes te hebben afgereden en wat leuke plaatjes te hebben gemaakt. In Lekkerkerk is heel duidelijk te zien dat dit meters onder de waterlijn van de Lek ligt. Als daar een dijkdoorbraak komt is denk de lek zo leeg en staan alle huizen heel toepasselijk onderwater. Ach in andere landen hebben ze stuwmeren en dat gaat ook erg lang goed.

Nadat ik langs de Lek en later de IJssel reed kwam ik ineens in Capelle aan den IJssel… Misschien wel logisch. Daar in dat Capelle wordt je hoe je maar wilt de A zoveel op gebonjourd. Ik ben maar doorgereden naar Rozenburg en heb daar nog even lekker rondgereden en gekeken. Helaas was de patattent aan het einde van de Rozenburgse landtong dicht. Ik vind daar een patatje met eigengemaakte pindasaus altijd lekker met een Cola light natuurlijk, Nou m’n boterhammen me kaas met o zo lekkere Jillz saus erop maar op geknabbeld

Grappig op de top van de Landtong ongeveer recht voor de Stenaline kon ik de rode kraan zien die in Rijswijk voor de Europese Patent Commissie staat om het oude gebouw af te breken.

Het was een geslaagd dagje 162 km verder maar ook een paar prima foto’s erbij. Morgen weer verder kijken.

Waardering: 2.5 uit 5.