Midweekje Scheleberg dag 1 en 2

Het is inmiddels alweer 2023 en is het de tijd van de kerstvakantie. Ik ben altijd rond de kerst 2 weken vrij. Helemaal geweldig. Maar ik zit altijd chronisch naar een computer te staren voordat ik het weet heb ik niets gedaan en is de vakantie voorbij. Ik ben in 2019 is alleen naar het vulkaan eiland Lanzarote geweest en dat beviel me toen prima. Dus ik naar een Topparken huisje in Lunteren ach net zoiets als een Canarisch eiland toch. Nee ik heb geen zin om als een debiel in de rij te staan op Schiphol. En daarnaast wil ik lekker met m’n kleine jongen op stap. Dus Lunteren hier komen Vriend! en Danny!

Omdat ik toch alleen ben en ook geen plannen heb om iemand mee te nemen ergens naar toe heb ik de bench van Vriend!je lekker op de voorstoel gezet. Dat vind meneertje wel wat. Tenminste als we stilstaan. Rijden heeft hij nog nooit zo meegemaakt dus hij was een beetje onrustig. Ik heb een tasje leeg gegooid en over het gaas van zijn bench gedaan en dat werkt prima. De rit is op een klein stukje oponthoud bij Utrecht lekker rustig verlopen.

Bij aankomst is het best druk op de oprijlaan van complex De Schelleberg. Het is iets van een oud kasteel of landgoed ik zoek het nog uit. Bij de receptie een uiterst vriendelijke dame die mij helpt en vertelt waar of dat ik heen moet en nog wat handige tips. Ik krijg ook een muntje om een kop erwtensoep te halen bij de schaatsbaan… Muntje is leuk als relikwie om te bewaren denk ik dan maar, ik mot geen erwtensoep brrr. Op naar de hut.

Een prachtig gebouwtje in een L vorm met heel veel grote ramen gelegen aan een vijver met een prachtige wat wilde tuin eromheen. Auto lekker voor de deur dus weinig zeulen met spullen. Als eerste eventjes foto’s gemaakt van het huisje voordat er van alles staat. Leuk altijd voor de herinnering. Alle kleding tassen en weet ik het in een kast gestopt. NIet in de slaapkamer maar in de tweede slaapkamer die met stapelbed dan is het gewoon makkelijker pakken. Netwerk op mijn telefoon geïnstalleerd en mń chromecast aangesloten op tv. Zo handig dat ik onbeperkt internet heb. Alles via mijn telefoon. Ik moet wel zeggen dat die telefoon het er wel warm van krijgt. De volgende telefoon moet met 5G huppa 1 gigabit netwerk.

Ik heb lekker samen met Vriend!je het park verkend in het halve donker en nog even langs de erwtensoep kraam gelopen. Daar was het reuze gezellig, ballen met erwitensoep met zoń kop van het is gratis dus is het lekker. pfff Wel was de schaatsbaan in gebruik door kinderen en stonen er kinderen op een spring of glij er af kussen te spelen. Een leuk gezicht. Mijn muntje heb ik gewoon nog in mijn zak.

We zijn lekker teruggelopen naar huisje 162 aan het straatje met de naam Hert. Inmiddels is het al donker en ik denk ik ga lekker eten en een beetje van het huisje een sauna maken huppe de kachel op 27 graden zeg ik tegen iedereen maar het werd maar niet warm. Nee je moet dus niet een airco aanzetten en de kachel met de radiatoren dichtgedraaid. Ik heb daarna wel wat warm gehad door de straling van de radiatoren maar wel een behaaglijke 21 graden. 

Lekker bakkie sla had Marja meegegeven. Dat heb ik lekker zitten oppeuzelen en toen hebben Marja en ik voor het eerst gebeeldbeld en dat speciaal voor Vriend!je.. Geen succes. Maar ach het is wel leuk dat het allemaal kan. Verder een beetje tv gekeken en social gedaan op de diverse media. Pintje erbij en niet zo heel laat naar bed. Vriend! heeft lekker bij me geslapen in zijn mand en deken in een dekbed gerold.

We werden om 9 uur wakker. Vriend! had niet echt zin op te staan en bleef gewoon in dat bed liggen stinken. Ik heb mń zelf lekker aangekleed en heb gesommeerd dat hij mee moest komen. 11 en een half uur geleden heb ik hem uitgelaten. Dus opschieten grote Vriend!.

Schoorvoetend kwam hij van zijn bed af en offerde zich wel op. Toen we buiten kwamen zijn we niet links af maar naar rechts gegaan. Ook dat deel van het park moet worden verkend. Nou dat was wat nog geen 30 meter lopen en je loopt een bos in van ongekende grootte en zonder aangelegde paden maar alleen olifantenpaadjes. Vriend! was ineens helemaal gelukkig nu begreep hij geloof ik dat hij op vakantie was. Een blije hondekop dat in ieder geval.

Na de douche, ontbijtje en een bak of 3 koffie de fotospullen in de auto gezet en Vriend! in de auto laten springen en die sprong zo links in de auto op de stoel nar de andere stoel zijn bensh in. Ik denk huppa die zit en vindt het leuk. We gaan rijden en hij wil weer die bench uit hij is echt ban voor wat hij allemaal ziet. Dus een tasje erop en hij gaat lekker slapen.

We rijden naar een kasteel in Renswoude. Ik parkeer bij de kerk van Renswoude een soort van dikbuik kerk met hele oude graven er omheen en in eigenlijk de gevel het familiegraf van de familie Renswoude. We lopen lekker naar het kasteel en ik herken het op de een of andere manier. Ik ken het. Ik denk dat ik hier is de familie van Marja heb gefotografeerd alleen zag de weg er naartoe er niet zo uit als dat ik dacht. Maar ik denk dat ik hier al is ben geweest. Ook dit ga ik nog is uitzoeken.

Ik zit hier vlak bij het middelpunt van Nederland. NIet te verwarren met het middelpunt van de aarde. We parkeren ergens in een berm en moeten nog een stukje lopen. Het is voor die korte pootjes van Vriend! wel weer een eind maar hij loopt in een bos met takken en heideplantjes dus hij is helemaal in zijn element en de heideplanten moeten met wortel en al uit de grond worden getrokken. Na een klein half uurtje lopen zijn we bij het spektakel…. Het middelpunt van Nederland een steen! nou nou nou. Ik sta deze steen te vereeuwigen, gaat Vriend! er tegen aan staan pissen.. Zo grappig ik denk dat deze steen er erg droog uit zag volgens m’n kleine jongen. 

Als we na een flinke boswandeling weer bij de auto komen herinner ik me een eettentje aan het begin van deze bosweg. Ik hoop maar dat ik met Vriend! daar naar binnen mag. En ja hoor de eigenaar vindt dat prima en serveert met liefde een bak water en een lekker hondenkoekje. Vriend! blij. Ik bestel het maandmenu een saté schotel en dit is prima te eten. Jammer dat je altijd gelijk de hele geschiedenis van andere klanten hoort. Twee een soort boeren zijn onder werktijd aan het bier en zitten hardop te vergaderen waar ze met het asbest heen moeten. ach ja ik stoor me daar nou eenmaal aan. Maar het was prima eten dat dan weer wel.

Op naar een supermarkt er moet ook worden ingeslagen natuurlijk Bier is niet eeuwig. Ik vind een Coop en vertel tegen Vriend!je dat hij lief is en even op de auto met letten. IK geef hem een paar snoepjes hij vindt het prima, dit werkt thuis ook altijd. Binnen in de Coop vind ik vrij snel het bier en ook een Duvel met IPA smaak. Dat vind ik zo lekker. Dus hup in die kar. Na wat zoeken heb ik ook de salade kast gevonden dus hup twee bakken sla en een pak boeren vanillevla mee. Onderweg krijg ik nog een aanvaring met een gehaaste vroew die vond dat zij eerst moest maar ik zei ik kom van rechts dus wachten! ik denk dat mijn blik en mijn mooie haagse accentje prima de mevrouw op haar plek hebben gezet. Op naar de zelfscan kassa… Groot alarm ik stond bier te scannen er moest nu echt een medewerker komen.. En ja ik was goedgekeurd om hier aankopen te mogen doen. 

Op naar de hut. Nog een stukje met Vriend!je gelopen en we hebben een tukje gedaan samen. Vriend! was erg moe. Ik ook hoor. Daarna een heerlijk bakje thee gezet met een prima smaakje. Die lust ik thuis ook wel Rooibos-Vanille. ‘s Avonds het IPA bier geproefd met wat  Star Trek films en Marja nog even gebeld. Beetje laat geworden en Vriend! dat hij om half tien in het donker ook wel in het bos kon gaan lopen… Hij had het mis. We zijn lekker weer samen op ben gaan liggen mand erbij en Vriend!je zijn dekentje en dutten.