Maasduinen en Bufkes

´s Morgens lekker rustig wakker geworden en we gaan vandaag is even de buurt verkennen. Maar eerst een eitje eten. Marja bakt een omelet en Vriend! vist het natte eten uit zijn eetbak en laat de brokken die ik brokkolies noem gewoon keurig liggen. Nou die eet hij strakjes wel weer op.

Marja heeft Vriend! eventjes kort uitgelaten vanmorgen. Dus zal mijn jongen wel zin hebben om eventjes lekker zijn benen te strekken in de Maasduinen. Die Maasduinen zijn vlakbij. Dat is echt een heel mooi natuurgebied Met glashelder maar koud water. Ik weet niet hoe die hond het weet maar die loopt er rechtstreeks naartoe. Hij kijkt nog even om en als ik knik neemt hij een duik dat koude water in. Nog even een stokje redden en hij gaat een zandbad nemen.

We sjokken lekker verder met die modderklont naast ons voor ons achter ons en ergens in de buurt van ons. Maar achter de dieren beschermhekjes moet meneer wer vast. Wat horen wij bij andere watertjes die wat minder helder zijn een hoop kikkers kikkeren of blaten of brullen wat doen die dingen eigenlijk. Maar het zijn er veel op een afstandje lijken het weel een heel stel eenden.

Ineens uit het niets komen we een heel mooi huis tegen midden in de bossen en het blijkt achteraf dat we al in Duitsland liepen daarzo. Dit huis was weer gelegen aan een met hekken afgeschermd gebied. In de verte leken er van die Swarovski Paarden te staan. Dichterbij zou je zeggen het zijn koeien en Paarden maar het bleken grote bokken te zijn. En twee daarvan die hadden me daar een berg ruzie.. Geweldig om te zien. En te fotograferen.

Inmiddels hebben we meer dan een uur gelopen en begint ook de buik op te spelen. Het is wel weer tijd om te gaan eten. Dus ik brul: ” Hé Google ik wil een broodje in de buurt eten.” in mijn telefoon. Google komt met Bufkes een prima ogende tent te voorschijn en op slechts 4,3 km. Dat valt mee. “Hé Google navigeren maar” Dan is het ineens een half uur rijden en 19 km verder GRRRRR weer achter tractoren natuurlijk.

Maar ik moet zeggen een leuke tent en in dit plaatsje Horst zijn we ook al is geweest. We bestellen een Trio extra lage broodje en het was een heerlijk broodje. Ik moet dit ook nog even op Google maps zetten. Het is een gezellige tent en super vriendelijke bediening. Ondanks de voorspelde regen hebben we heerlijk in het zonnetje op het terras gezeten.

Dan de buienradar die bleef maar regen voorspellen. We hebben voor de rest niet zo veel te doen en de lucht was mooi blauw maar als je de andere kant uit keek zag het er ook wel een beetje donker uit. We zijn daarom maar lekker naar onze hut gereden en Marja is gaan tekenen Vriend! is gaan dutten en ik heb onder andere dit verhaal zitten verzinnen. 

En ja de hemelpoort gaat open wat een zooi regen viel er ineens naar beneden. Al die rode buienradar vlekken klopte dus nu ineens wel. Maar na een half uurtje regen is dat ook wel weer voorbij. 

Verder een rustig avondje en naar de tv gekeken.

Morgen Watervallen of Gister de heenreis