Lekker weg en Eiland verkennen

Lekker weg

Zomaar in september weer op vakantie, ik denk een welverdiende vakantie. Door al die vakantiedagen die zijn toegewezen door onze leuke en op deze manier lieve CAO en een andere manier van melden van de vakantiedagen lijkt het alsof het ineens is alsof je veel meer dagen vrij hebt. Conclusie: best veel vrije dagen.

Ik blijf het een gekke gewaarwording vinden, een half jaar om de vrijdag vrij en dan ook nog al die weken lekker op vakantie. Gek maar waar en heus ik geniet ervan en anders dan voorheen maar goed. Het zal allemaal wel zo zijn geweest al zijn er juristen die er heel anders over denken en zelfs met discriminatie in willen gaan.

Dus genietend van al die vrije dagen gaan wel lekker op stap naar Noord Holland, het plaatsje Berkhout. Niet te ver rijden en voor zover bij ons bekend lekker rustig. Als we aankomen na een makkelijke rit zien we een enorme oprijlaan. En komen er achter dat ik vergeten ben om de stopcontacten in te laden. Daarnaast zijn we ook nog een uur te vroeg vanwege te vroeg weggaan en geen een file dus gaan we maar even naar de dichtstbijzijnde gamma, praxis onee Karwij en kopen daar maar twee stopcontact dozen die we voortaan maar in de auto gaan laten liggen, kunnen we ze ook niet vergeten.

We melden ons om 14:50 bij de receptie, om 15:00 is ons huisje klaar. Nou, alles was al geregeld. Weer is wat anders. En we rijden het terrein op op basis van het kenteken van de auto en daarop gaat de slagboom nog omhoog ook. Niet anders gewend bij Topparken. We komen bij ons huisje na een lange lange wegen rit en alles is weer prima in orde. Alleen die wegen zijn wel erg lang,

Maar goed ons hondje laten wennen en spelen en wat regenbuien is het uitpakken en inrichten. Het is allemaal wat minder dan de keer ervoor, vooral de keuken, maar het is helemaal prima, we kunnen hier wel een weekje leven. Nu moet de weerman even zijn weer belofte waarmaken morgen mooi weer. 

We gaan uitpakken en een lekker hapje eten en de dag is weer zo voorbij. Het was geen buiten zitten omdat er steeds regenbuien en dan weer zon was. Niet te laat naar bed en morgen wat verzinnen.

Eiland verkennen

Best geslapen in een smalbedje gaan we lekker in de ochtend een paar uurtjes racen in Japan kijken. Verstappen won enorm en is volgens mijn rekensom kampioen voor de derde keer. Maar nee, door de nog komende sprint races vandaag nog net niet over twee weken wel. Als constructeur-team alvast wel gewonnen.

Wij eten een eitje en gaan lekker op pad. Ons hondje is zo nerveus dat hij niet kan eten en we hebben geen idee waarom. Hij is altijd helemaal blij als hij mee kan en lekker overal kan kijken en doen maar eten nee. Raar hondje!. We gaan even ons eiland, het park, verkennen. Jeetje wat een lange rechte wegen pfff maar ach wel honden brievenbussen.

Aan alles is gedacht. En zo hoort het. Het is zo te zien een prima park. Wel heel veel kentekens uit zeg ff oost europa. Niets ten nadele van die  mensen maar ik ben op vakantie en zij zijn aan het werk. Vandaag hebben wij op de blik van sommige van die mensen er geen last van. Het is aanwezig. 

We ruimen onze hut op en gaan lekker een paar uurtjes op pad. We gaan eerst naar Andijk, iets langs ik denk het Markermeer en het ziet er allemaal wel heerlijk en geweldig uit, een mooi dorpje langs het Markermeer afhankelijk van de dijk anders loopt het onder. Het is een prachtig uitzicht vanaf de dijk, ondanks dat wij weer dachten we lopen er wel even tegen op.

We zij op een paar plaatsen gestopt om te kijken. De vuurtten achter de dijk was wel grappig maar nadat we tegen de dijk zijn opgelopen was het ineens wel een handige vuurtoren maar wel laag over het water.

Onderweg naar Enkhuizen nog wat stopjes gemaakt. Het rijdt wel geweldig in deze regio gewoon prachtige wegen en weinig verkeersdebielen. Op naar Enkhuizen voor een heerlijk patatje zoals we een paar jaar geleden hebben gegeten, dagelijk vers en met de hand gesneden, een prima tentje.

Net als in heel Nederland is ook in Enkhuizen parkeren een probleem maar gratis bij het station van Enkhuizen. Dus pleuren we daar de auto neer. Wat een sukkels gingen daar wegrijden pfff het duurde uren maar ach het was toch gratis. Nee dit was zo dom onbeschshrijfbaar eigenlijk. Ze zijn er na 39x heen en weer steken en onder leiding van meneer die die niet stuurde maar de tomtom programmeerde wel uit gekomen, denk ik… Nou heel veel heen en weer steken.

We hebben net als een paar jaar geleden een heerlijk vers en handgemaakt patatje gegeten en gaan er vandaag ook van genieten. Misschien ook leuk om Oma en Opa meer naar toe te nemen, er is hier immers een hoop te zien en onderweg ook. We hebben nog even langs de haven gelopen, 

Na de wandeling in Enkhuizen zijn we teruggelopen naar de parkeerplaats bij het station en we zien ineens lang parkeren, Ik schrik me rot! Het was een aanduiding en parkeren was gratis. Gekke gedachte dat wel.

We willen van de week even in Lelystad en langs de dijk van het Markermeer kijken dat hebben we vast een beetje losjes bekeken. Er valt heel veel te zien. En dat gaan we doen! De parkeerplekjes kennen we inmiddels.

Op naar ons leuke huisje en nog even genieten van een laagstaand zonnetje, heerlijk dit is best leuk als vakantie. Lekker eten in de ondergaande zon en nog even ons kleine jongetje uitlaten. Daarna rustig tv kijken heerlijk ik heb rust in mijn kont en geniet van het moment!

En de foto’s van Marja