Langs de Lek

Na het paasontbijt wat te doen opgezocht. Morgen wordt het koud dus ga ik denk ik maar druppeltjes fotograferen. Vandaag is het nog wel lekker weer maar we moeten wel richting het binnenland gaan rijden. Het is in Den Haag al wat heiig en nog niet echt lekker warm. Mijn oog viel eigenlijk op de kaart op de rivier de Lek. Daar ben ik pas ook al is langsgereden. Ik heb een route uitgezet vanaf Kinderdijk, waar ik Marja gelijk even kan laten zien waar ik laatst met Joke een eind gelopen heb.

Van Kinderdijk rijden we langs een witte molen die ik de vorige keer vanaf de overkant gezien heb en volgens mij met 400mm heb geschoten. Nu doen we het op 8mm ik sta er vlak bij. Gelukkig had ik ook de glazenbal meegenomen maar daar verbrande ik gelijk m’n poten aan dus daar was ik weer gauw klaar mee. Ook was ik de vorige keer langs de hoogspanningsmasten gereden die de Lek over steken maar ook dan aan de overkant. Wel leuk om zo is aan twee kanten langs een rivier te rijden. Langs de dijk staan natuurlijk altijd allemaal schapen en deze keer met kleine lammetjes. Een lammetje was bij mensen thuis opgegroeid en welde met de boer mee naar huis.

Daarna hebben we ergens in een grasveld even een boterham gegeten, je moet voor jezelf zorgen er is echt helemaal niets open. We zitten even van de langs zwemmende zwanen te genieten of heel verveeld ernaar te kijken en er komen twee Porsches cabrio aangereden met een zooi kapsones erin en natuurlijk even ene foto maken van die twee dingen naast elkaar. Ik brak m’n benen om weg te komen sjongejonge en dan nog naar je gaan staan te kijken of ik die auto van hun wel zie. gaap.

Op naar Nieuwpoort en naar Ameide. Nieuwpoort zijn we vorig jaar een paar keer doorheen gereden als we met die dikke rooie trol naar de camping gingen maar toen nooit gestopt. Nu zijn we wel even uitgestapt en even een kwartiertje gekeken. Tja een oud monumentaal dorp met natuurlijk een jachthaven om even je cabrio Mercedis uit te laten. Wederom gaap.

Ik merk aan m’n zelf en met mij nog heel veel mensen dat het nu het lekker weer is het helemaal kut is dat je eigenlijk niets kunt ondernemen en je gaat je storen aan allerlei dingen. Maar goed op de kaart had ik gezien dat er bij het volgende dorp een pont naar de overkant van de rivier vaart maar helaas die was niet voor auto’s maar alleen voor fietsers en voor voetgangers. We zijn terug gereden naar het pontje bij NIeuwpoort en daar zijn we overgestoken. Ondertussen wordt het wel steeds drukker met van die naast elkaar fietsers aan twee kanten van de weg. Maar goed die fietsen doen alleen pijn aan m’n no-cleam en niet aan mij als ik er eentje plat rijdt.

Eenmaal op de pont hebben we natuurlijk contactloos betaald, stel je voor. Tis ook een ritje me die pont van echt een minuut. We hebben wel weer zeebenen o nee je mag de auto niet uit van de juffrouw van de kaartjes. Eenmaal aan de overkant komen we nog twee Austin Martins DB9 tegen, dat is wel geweld hoor wow. Oja onderweg ook nog een zwarte en een rode Ferrari zien rijden maar die twee DB9s dat was wel mooi.

Rustig zoveel mogelijk via de N wegen weer naar huis gereden en bij Zevenhuizen was ik dat zat en ben ik de grote weg op gereden. Op naar huis. Het was lekker een paar uur frisse lucht en lekker de zon op m’n bol. Vlak bij huis begon het nog te regenen ook, een druppel of drie maar toch.

Waardering: 3 uit 5.