Klassieke auto’s op de Landtong van Rozenburg

Vanmorgen toen ik wakker werd eerst even gezellig met mijn kleine Vriend!je een uurtje gewandeld. We kwamen nog wel wat andere hondjes tegen maar geen spektakel honden. We lopen lekker rond en ik warm me jongen op dat we zo lekker op stap gaan.

Het is vandaag echt heerlijk weer een beetje weer dat je buiten moet zijn. We hebben Cobie gebeld of zij ook zin had om gezellig mee te gaan om ergens een paar leuke foto’s te gaan maken. we hebben ook aan onze Vriend! gevraagd of hij zin had in een uitje.,, met de leuke dingen doos. Vriend! wordt al wild als ik mijn camera pak. Die kleine rakker snapt wat dat betreft echt heel veel. Ook weet hij feilloos de auto te vinden in de parkeergarage.

We gaan Cobie ophalen in Maasluis Onderweg komen we nog een stel oude karren tegen op de A20 tussen Westerlee en Maassluis. Een Oude Mercedes Benz zonder digitaal dashboard denk ik nog. Maar als klapper rijdt er een DeLorean tussen.. zo gaaf. Een niets auto die door een film geweldig is geworden. The time machine van Back to the future. Ik hoop deze snel in het Louwman Museum is te kunnen zien.

Bij het huis van haar de dochter van Cobie parkeren we de auto en vanaf daar is het niet zo heel ver lopen naar de haven, de boulevard en het oude centrum. We wandelen rustig naar de boulevard en het is wel een mooi plekje hoor. Ik zou er zo willen wonen. Lekker langs de Nieuwe Waterweg of Nieuwe maas dat weet ik niet precies. Het ziet er geweldig uit. We lopen een tijdje rond en genieten van het mooie weer en de geschilderde bolders waar de schepen aan vast zitten.

Nadat we de kerk of de kathedraal van Maasluis uit het oog verliezen lopen we via een soort van secundair pad wat niet op de kaart staat terug richting het centrum. Lekker een AA-tje gedronken en een heel lekker patatje gegeten bij snackbar ow we gaan net open. Vriend! heeft wel heel lekker door gelopen en is zichtbaar moe. Hij loopt met die dikke jas het liefst in de schaduw en weet dat ook precies. Op het terrasje, in de schaduw, eet hij zijn brokjes en drinkt lekker uit een flesje bij Marja. We knabbelen ons patatje op en lopen nog even door de binnen haven van Maassluis.

Best moot daar in Maassluis. Alleen de Laan van 1940-1945 vind ik zo niets gek hé. Wel leuk zijn de bordjes van het zwembad met Dolfijn erop. Dol fijn… om te zwemmen. We besluiten nadat we gegeten hebben om nog even met het pontje naar de overkant te gaan en even de landtong onveilig te gaan maken. Altijd leuk daar. Nou het pontje was ik al meer mee naar de overkant gegaan. Maar nog nooit zo chaotisch als vandaag. Geen aanwijzing waar je moet gaan staan en alle scooters en fietsers bepalen hoe je met de auto moet gaan staan pfff rommelig.

Gelukkig hebben we een behouden vaart en komen we netjes en precies op tijd in Rozenburg aan na twee minuten varen. We rijden als eerst even langs het uitzichtpunt over Maassluis, gewoon omdat je dan de andere kant ziet van waar we net geweest zijn. Daarna nog even naar de punt omdat daar zo’n grappig kompas op de grond staat

Aangekomen aan het einde van de landtong worden we aangenaam verrast door allemaal oude Amerikanen en klassieke auto’s. Het is echt geweldig wat daar allemaal staat. Een soort van kers op de taart van een mooie dag. Ik heb daar heerlijk een uurtje lopen fotograferen en vond eigenlijke de zwarte Corvette waarvan ik ooit in een witte heb gereden. erg leuk en de GTO die ook in tripple XXX en meer Vin Disel films voorkomt erg leuk.

Na de overweldigende dag zijn we weer lekker naar huis gereden en gaan we Formule 1 kijken nou dat was ook 2 minuten leuk. pff wat vloog die Max eraf. Jammer. Maar nog steeds nummer 1 in het WK. Ondertussen licht m’n kleine Vriend!je helemaal knock-out in zijn mandje en die wil helemaal niets meer. Die heeft weer een heerlijk dagje beleeft.