Kijkduin duinen.

Ik heb voor vandaag besloten om maar bij Kijkduin de duinen in te wandelen dat is echt al heel lang geleden dat ik een echte wandeling door de duinen heb gemaakt.

Camera om mijn nek en gaan. Ik zie ergens naast een pad een hekje wat open kan net als verderop in de duinen. Ik denk ik ga lekker offroad door de duinen lopen. Wat kan me gebeuren. Daarnaast heet er een plek “de Vulkaan” dus dat wil ik wel is zien dus daar moest is sowieso van de paden af om er te komen. Ik loop lekke rop mijn gemakkie een beetje zand te fotograferen en geniet van het uitzicht.

Omdat het zo vroeg in het jaar is is er weinig vocht in de lucht en omdat we met z’n allen niet naar buiten mogen is er ook minder luchtvervuiling.

Ik kan echt mega ver kijken. Het lege container schip van de beeldjes in Scheveningen lag ook nog keurig op zijn plek alleen kon ik nu alle windmolens eromheen zien en ik zag op de foto zelfs zijn anker ketting. Onderweg belde Rob nog even voor om de afspraak van vanavond te bevestigen. Dus vanavond gaan we naar die Heerema hijskraan.

Ik heb geprobeerd een panorama foto te maken maar die wilde even vlug niet daar heb ik van de week wel even zin in om dat aan elkaar te knutselen. De panorama foto is vanaf het dak van de bunker en staat inmiddels in stukken hieronder.

Je kunt wel heel erg zien dat de duinen flink te lijden hebben gehad onder de stormen van de afgelopen tijden. Je zie echt een soort van die erosie plekken in het zand door de wind. Na een tijdje door die zandbergen tijgeren kom ik bij een bunker en zoals het in Nederland moet staat er keurig een hekje omheen maar die is helaas omgewaaid. Dius als een goed Nederlands staatsburger mag ik nu over het hekje lopen naar de bunker. Ik heb even op Google maps staat kijken maar daar zie je geen bunkjer maar daar het het dus ineens “de Vulkaan.

Een metertje of 300 verder staat of ligt een ingestort iets wat op Google maps alleen als één muur te zien is. Nu is de complete ruïne boven het zand uit gewaaid en als ik verder kijk zie je ook nog resten van ik denk wat onderaardse gangen uit ik denk haast de tweede wereldoorlog. Ik heb even zitten zoeken en dit bouwsel wat daar ligt is gesloopt door de firma Meeuwissen en die hebben denk ik in opdracht de boel laten liggen om te laten verwaaien en te laten vergaan.

Verder ben ik na het bekijken en fotograferen van de boel via het normale pad terug gelopen en dat scheelde echt heel veel. Totaal heb ik ongeveer twee uur gelopen waarvan anderhalf uur door het dunne duinzand en een half uurtje over het pad terug. Toch wel handig die paden.

Het was een lekker stevig wandelingetje. Ik moet dat maar meer doen.

Waardering: 4 uit 5.