IJssculpturen 2020 in Zwolle (kleur)

De TomTom in de auto ingesteld op de op de Zwolse ijshal geprogrammeerd, Eric Claptop Live in The Royal Alberthall aangezet en over 163 kilometer zijn we op het parkeerterrein voor de ijshal op naar de ijssculpturen. Het is een lekker rustig ritje geworden weinig gekken op de straat or ik maak me er wat minder druk om dat kan ook nog. Toen we vlak bij Zwolle aankwamen werd er op de grote weg al een alternatieve route aangegeven om te parkeren. Het wat druk daar niet normaal. De bedrijven in de buurt van die Ijshal hebben de parkeerterreinen opengesteld om te parkeren. Eenmaal de auto geparkeerd reed er een pendelbus om je af te zetten bij de ijshal. Het was echt megadruk. Maar wat bleek in de ijshal zelf is een Mega Karper beurs tegelijk met de ijsbeelden. Het was al zo raar allemaal clubjes mannen te dik te onverzorgd soms met een kruiwagen,

Aangekomen bij de ijssculpturen hal was het ineens eens stuk rustiger dan bij de karper beurs. Het is in een speciaal neer gezette geïsoleerde dome. Wij naar binnen na het scannen van de kaartjes. Het is er koud brrr dat was even een tegenvallertje maar het vol te houden het is wel een aangename lucht en het waait niet.

Ik moet zeggen je maakt een rondreis in ijs door de prehistorie naar de toekomst. Het zier er allemaal zo mooi uit en ook die massieve bonken ijs geweldig en tegenwoordig met al die kleine LED lampjes is het allemaal zo mooi uit te lichten. Het is verschrikkelijk mooi om te zien. Ook is dit echt onwijs gaaf om te fotograferen maar natuurlijk lopen er nog 400 telefoon fotografen voor je neus die op hun telefoon de allermooiste wazige bewogen ruisende onscherpe foto aan het maken en daar heb je echt last van. Volgende keer lekker een dagje vrij nemen en ’s morgens om 9 uur op de stoep staan.

De foto resultaten zijn prima gelukt. Ik denk dat ik de foto’s in kleur en als zwart-wit op mijn website ga zetten. Door de drukte wordt je door de menigte in ongeveer een uur door dat ijsco paleis heen geduwd. Het is een volgende keer waard om nog een keer te gaan.

Toen we buiten kwamen was die 10 graden best lekker warm vergeleken met dat vrieshok. Marja had een stijve vinger en d’r camera wilde wel eens niet van de kou. Buiten werkte alles wel snel weer en haar vinger ging ook wel weer bewegen. Snel met het busje weer terug naar de parkeerplaats. Nu stonde echt al die parkeerplaatsen vol het was echt druk daar.

Ik hou van kleuren foto’s maar deze serie komt ook in Zwart-wit…..

Waardering: 4 uit 5.