Hondje uitlaten in Houtwijk

Na al het kerst geweld vandaag is een lekker rustag dagje ervan gemaakt. Marja moest werken en Vriend! lag in zin mand te dutten, die dacht dat ik ook weg was geloof ik. Om een uurtje of elf trok hij zijn slaperige kop omhoog en zag mij gewoon achter mijn computer zitten. Dit was een feestje voor mijn kleine jongen. We besloten om maar is lekker een flinke wandeling door de wijk te gaan maken.

Zo gezegd en huppa we stonden buten. Het is voor 28 december heerlijk weer. We hebben eest eventjes ik het Bokkefortpark gelopen en zijn toen langs die gekke ruïne daar richting de voetbalvelden gelopen. We hebben eventjes op een veld verderop de loop de helling op oefening gedaan en kwamen daar nog een onwijs leuk en aardig hondje tegen. Gezellig voor Vriend!

We zijn lekker fotograferend door gelopen richting de kerrk van Loosduinen en onderweg komen we langs nog een kerk en een begraafplaats. Ik ben maar niet de begraafplaats opgelopen omdat ik bang ben dat Vriend! ineens botten gaat lopen zoeken.

Het water lag er lekker stil en glad bij voor mooie spiegelingen en dat was wel weer is leuk voor een plaatje met kale takken en spiegelingen. Ik kwam een obelisk tegen nooit geweten dat die er stond maar goed. Nadat we even langs de overkant via de snackbar zijn gelopen heeft Vriend! nog even tegen de omgezaagde bomen staan pissen en ruzie staan maken met een kat.

We hebben vandaag twee lekkere wandelingen gemaakt op een mooie december dag. Morgen weer.

Vervolg….

Op dag twee weer lekker de gewandeld met mijn kleine honden jongen. .En vandaag zijn we richting Madestein gelopen. Vriend!je is maar klein maar kan lekker doorwandelen als hij niet te druk is met zijn territorium afzetten. Het is nog steeds lekker weer voor de tijd van het jaar en we zijn wat vroeger op stap gegaan. Het was net licht buiten en dan is het al 11 uur.

We zijn dus lekker richting Madestein gewandeld. Een leuke route langs de Loosduinse hoofdstraat richting de Kapelaan Meerboerweg. We hebben daar bij de molen even flink de Nijlganzen weggejaagd en Vriend! heeft wel weer laten zien dat hij los moet lopen. Dan kun je nog veter ganzen vangen… Helaas Vriend! dat loslopen wordt hem nog niet.

Tijdens de wandeling viel me wel iets op namelijk: het mini dorpje Loosduinen van vroeger heeft drie kerken en twee begraafplaatsen en dat is best wel veel. Daarnaast natuurlijk een molen en uiteraard een kroeg..

We hebben een uurtje of anderhalf lekker gelopen en daarna samen gegeten. Morgen weer een wandeling maar dan is in een andere richting.

Vervolg 2….

Het is oudejaarsdag en ook dan moet Vriend! naar buiten. We zijn overdag maar even lekker in Overvoorde in Rijswijk gaan wandelen. Vriend!je vind dat altijd wel lekker daar en het is er minder druk dan in Meer en Bos. Daarnaast moet hij voorlopig zijn uitlaatleventje slijten in het Bokkefort partk dus is een ander bosje ook wel is leuk,

Wel jammer dat onze kleine jongen nog steeds niet los kan. En dat terwijl hij juist zo goed luistert. Helaas dan maar aan de riem en ik hol soms even een stukje met hem mee. Ook had meneer het wijze besluit genomen om even een sloot te gaan bezoeken. Ook zo’n momentje dat het fijn is dat hij aan een riem zit. Hij kon er lekker niet inspringen.

Ik vond dit wel een leuk projectje. Ik denk dat ik volgend jaar en dat klinkt op dit moment erg ver weg dit is projectmatig in alle vier de seizoen ga doen. Ik bedoel dan dus een 4x een week lang in de wijk fotograferen terwijl je buiten loopt met je hondje en dan niet een perse dezelfde dingen fotograferen maar gewoon waar je langs komt met uitlaten.

Het is nu 17:31 op 31 december en ik neem de rest van het jaar maar een sabbatical 😉 Morgen dag 367 van project APAD ik heb al weer zin in de foto maken.