Hondje uitlaten in de Hoek

Dinsdagavond houden we altijd als uitje voor ons honden vriendje Vriend!. Die jongen is dan best lang alleen thuis en dan als beloning lekker ergens hollen en als het lukt het water in en balletje gooien. Meestal gaan we naar Meer en Bos, de duinen, Het strand of net als vandaag naar Hoek van Holland langs de Nieuwe waterweg.

Het plekje langs de Nieuwe waterweg is vooral met eb een heerlijke plek om lekker los balletje te gooien in het water. Dus dat doen we regelmatig en gelijk even goedkoop tanken. Vandaag hingen er ook op de Nieuwe weg naar Poeldijk allemaal op z ‘n kop vlaggen voor het boeren protest,.Een erg indrukwekkend gezicht aan iedere lantarenpaal een vlag.

Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats is Vriend!je erg zenuwachtig. En loopt in een rechtelijn naar het water. Lekker ballen en een beetje zwemmen. Wel de schepen in de gaten houden omdat de rotsblokken nog niet helemaal boven water staan.

Ik vind het daar altijd zo leuk om al die zwanen tussen de schepen te zien zwemmen. Aan de overkant zware industrie. Hele apart hoe dit altijd zo harmonieus samengaat.

Vriend! heeft nog even drooggelopen op de pier en nog een balletje gegooid in de duinen en toen weer lekker terug naar huis…. een gote tuk maken.