Havenstad Vlaardingen

Zo de eerste maand van dit jaar zit er weer op en dit was ondanks alle weer waarschuwingen een Lockdown met straatverbod en een Covid 19 teststok in mijn neus bent weer een weer een top fotomaand.

Vanmorgen zijn we richting Vlaardingen gereden en daar hebben we Cobie opgehaald. Cobie wil is leren avond foto’s maken. Nou dat gaan we wel is doen als we ‘s avonds ons weer op straat mogen begeven. Voor nu zit dat even in de koelkast. Maar je mag wel als gezin op straat en er mag ook iemand bij zijn geloof ik. Tenminste ik stond bij het politiebureau foto’s te maken en we werden er niet weggejaagd.

We hebben van Cobie een leuke rondleiding gehad. We zijn vertrokken vanaf haar huisadres en zijn toen eerst door het park richting de watertoren gelopen. Vriend! maakt daar in het park natuurlijk weer allemaal nieuwe vrienden en is erg druk met het afbakenen en vergroten van zijn territorium. Bij de watertoren wat omgebouwd is tot een horeca gelegenheid en bovenin een hotel is het best druk in het park. We zijn doorgelopen naar het winkelcentrum waar de resten van een oud badhuis staan. In het winkelcentrum was het erg rustig. Tja iedereen liep in het park.

Onderweg naar de naar de watertoren komen we langs een oud villa en die villa heeft de rol gespeeld in de altijd spannende avonturen van Bassie en Adriaan en in deze villa heeft de Baron gewoond. Als ze zeggen dit is villa Kakelbond uit Pippi Langkous dan geloof ik het ook.

Via de molen van Vlaardingen zijn we langs de haven gelopen richting de Nieuwe Waterweg. Dit is altijd er indrukwekkend om te zien. Ik zag ook in de verte Schiedam, grapping ik herkende het aan een diabolovormig gebouw wat je ook vanaf de grote weg kunt zien. Op de terugweg zijn we ook nog langs de Vlaardingse bierfabriek gewandeld. Langs heel veel oude en vervallen gebouwen. Vooral richting die Maasboulevard is dat erg.

Op de terugweg langs de haven hadden we erg mooie spiegelingen in het water. Het was inmiddel sook al weer middag en qua temperatuur was het prima toen we thuis wegreden was het -3 graden en inmiddels was het +3 en heerlijk in het zonnetje. Ik heb eigenlijk nooit geweten dat Vlaardingen een vissersdorp was. Dit vertelde Cobie. We zijn nog even met haar mee naar huis gelopen en hebben lekker gebabbeld en na een leuke en gezellige ochtend en een stukje middag zijn we weer richting Den Haag gereden. En onderweg in Schiedam nog even gestopt in Schiedam bij twee hele grote zeilschepen.