Halloween in de Reinkenstraat

Marja moest naar deze dag werken zoals iedere door de weeksedag en moest aan het einde van de dag volgens traditie van de straat. Marja is verkleed als Heks, ik zei nog dat ze haar dagelijkse thuiskloffie dan kon aantrekken. Marja is immers de andere helft van mijn sprookjes huwelijk, ze parkeert haar bezem altijd al in de gangkast. Aaa arme Marja die is helemaal niet zo en doet altijd enorm haar best.

Om een uurtje of half zes is het zover de kudde kinderen racen door de straat en plunderen alle snoeppotten die er staan. Het is echt belachelijk. Een winkelier die een steiger voor de deur heeft staan vanwege gevel werkzaamheden doet het een stuk handiger die is daarop geklommen en gooit daarvandaan snoep naar de kinderen. maar er zijn ook kinderen die netjes vragen en dank je wel zeggen.

Ik moet wel zeggen dat er een aantal mensen enorm mooi zijn opgemaakt. Die mevrouw in het groen als omslag foto (hier boven) die heeft ook echt de blik van een groene heks in haar ogen, De mevrouw van ik geloof de scharel slager zier er zowat als een levensechte hekst uit en bleef helemaal in haar rol. De slager schuin aan de overkant had er een compleet toneelstuk van gemaakt en die stond kindjes te slachten echt geweldig.

Verder zie je ook leuk opgedofde kinderen rondlopen en natuurlijk Marja vlog zo af en toe een rondje. Volgens mij en volgens de blik in Marja d’r ogen te zien vond zij het ook erg leuk. Volgens mij was dit wel de laatste of een van de laatste keren geweest dat het zo uitbundig is gevierd in deze straat en dat is gekomen door de enorme meute die er opaf komt, jammer het past echt bij dit laatste echte winkelstraatje in Den Haag.