Gister mooi weer vandaag herfst

Gisteren liepen we zonder jas buiten en vandaag moet je je zuid-westertje aantrekken. Wat een water komt er vanmorgen naar beneden. Tja een beetje jammer. Ik moet ook even met kleine Vriend! uitlaten. De regen viel toen wel mee maar het drupplde nog uit de bomen. Dus gauw van droge plek naar droge plek lopen.

Na het eten moet ik even de vuilniszak weg brengen en ik denk ik neem Vriend!je even mee, Maar het regende wat harder dan ik dacht en Vriend! wilde eigenlijk helemaal niet mee maar moest toch. Ik heb hem toch meegenomen, Hij was niet blij maar bij de sloot met de eentjes wilde hij wel ineens de sloot in om lekker met de eentjes te gaan spelen.

Inmiddels is het al weer bijna middag. Nog een uurtje en de regen is voorbij. Dan gaan we nog wel eventjes wat doen. Alleen al is het om maar even te gaan eten ergens. Buiten wordt het wel wat lichter maar volgens de buien-app komt er zo nog een bergje aan. Vriend!je is terug naar zijn bed gegaan en Marja zit te knutselen.

We moeten nog even wat te eten gaan halen voor vanavond en dan gelijk ook eventjes langs restaurant de twee gouden bogen voor de lunch. Vriend! heeft echt helemaal geen zin in die regen. Het valt me ook op als hij door de regen loopt hij erna gaat rillen… zielig. Het is een lekker ritje door de bossen net als gister nog wat wild zien lopen. Dat Google snapt het ook allemaal niet helemaal ik ben gister een keer of vier langs een mac maagzuur gereden maar die kon hij niet vinden dus moesten we naar Apeldoorn van hem. En niet over de grote weg maar over de N wegen, prima zoals ik al zei allemaal mooie dingen op onze weg. Lang Paleis het Loo komen we Apeldoorn ingereden. Huppa ook van de bucket list af als die er al op stond.

We eten met zń drieën dat culinaire gebeuren bij Restaurant de twee gouden bogen en nemen zoals gewoonlijk niet eens de moeite om de auto uit te stappen. Vriend!je lekker aan de kippen neukers. Hij was nog steeds niet in zijn hum. Nog even lans de Aldi omdat Google me geloof ik naar Utrecht stuurde voor een Albert Hein. Ik reed de hoek om en stond voor een Aldi en een AH XXL of zoiets. Nou ja geregeld.

M’n collega appte nog eventjes om wat te vragen. Vriend!je had niet zo’n zin om op dat parkeerterein rond te lopen. Wel werd het langzaam droog en ik zag al die druppeltjes op de blaadjes en dacht dat ik daar wel is even wat foto’s van zou kunnen gaan maken. Dus snel naar huis. Marja weer knutselen en Vriend!je is op bed gaan liggen dutten.

Ik heb m’n macrolens op mijn camera geschroefd en ben lekker de hei op gelopen, die hei ligt vlak achter ons huisje. Een hoop natte blaadjes en keutels van wilde dieren, ik denk van zwijntjes. en natuurlijk druppeltjes aan de blaadjes. Ik heb nog even een lekkere wandeling ervan gemaakt. Toen ik terug moest natuurlijk weer even Google geraadpleegd welke kant ik uit moest. Zie ik ineens dat ik al vlakbij Radio Kootwijk ben. Grappig met de auto een eind rijden en lopend vlak bij. Al met al nog best een paar leuke foto’s gemakt.

Op een gegeven moment scheen de zon en ik keek achterom enne daar was het donker. Toen ik onweer hoorde ben ik maar snel terug gelopen, Onderweg ging het ook weer regenen. Jammer maar helaas. Het is niet anders. Vanavond lekker wraps gegeten en een beetje links en rechts zitten te chatten en nu een Filmpje kijken en nog wat verhalen foto’s online zetten.

GisterenMorgen