Floriade 2022

Ongeveer in 1992 heb ik voor het eerst van de Floriade gehoord. Dit wat toen in Zoetermeer waar de wijk Rokkeveen gebouwd is. IK denk dat dit door mijn werk kwam toen der tijd. Ik was veel in Zoetermeer bezig rond die tijd. Verder had ik er niet echt interesse in maar ik weet nog dat er een brug over de A12 voor gebouwd is en er stonden mega grote letters Floriade langs deze A12 waar nu een debiel grote tv staat met reclame.

De Floriade is maar één maal per tien jaar. En ik heb er 30 haar net aan gedacht om er heen te gaan tot ik hoorde dat het dit jaar in Almere is. Dus vroeg op Vriend!je de geflipte chiwawa naar oma kaaskast en opa koekje. Wij rijden met een lekkere vaart zonder al te veel opstoppingen naar Almere. We parkeren op de vooraf gereserveerde parkeerplaats en stappen in de shuttle bus. Na een ritje van zo 5 á 10 minuten worden we keurig voor de deur van de Floriade afgezet.

Het is in eerste instantie gebouwd om de kabelbaan, die is enorm aanwezig en het is ook wel spectaculair. Ook de rit met het ding over het hele park en de grote weg is best gaaf.. Het is eigenlijk te kort maar ja dat geeft niet. Het is leuk.

We besluiten om eerst het Utiopia eiland te bekijken. Erg leuk maar ik geloof allemaal net mijn ding. Voor mij zijn het plantjes. We gaan een lekker broodje en een wrap eten. Langs het water op een terras. HEt koste een vermogen maar dat ter zijde. Totaal een lunch, parkeren en de entree ongeveer € 110,00 is wel veel om maar te zwijgen over de benzine kosten.

Ach ja we gaan na de lunch weer lekker wandelen. We lopen langs wat landen gebieden. Daar vond ik de Thailand wel erg mooi. Boompjes die onderwater groeien of blaadjes die met een heel lang steeltje drijven en de wortels zitten onder water. Erg leuk nog nooit gezien. We komen ook een enorme gelaste rat tegen. Die is gemaakt van oud gereedschap en auto en fiets onderdelen en netjes aan elkaar gelast. De rat is een metertje hoog.

De grote kas is ook erg mooi. Tropische planten en een bak met duizenden vleesetende planten geweldig. Als je ziet hoe die mensen die planten verzorgen.krijg je er respect voor. Met een plantenspuitje en ieder blaadje apart vochtig maken. De orchideeën hebben daar wel hele mooie kleuren. Ergens kwamen we ook drijvende sla tegen, zo wordt dit gekweekt en de blaadjes van doperwten schijnen heerlijk te zijn in de sla.

We hebben genoeg gelopen en we lopen lekker rustig aan naar de uitgang. En dat was nog best een eind lopen maar onderweg zijn er nog een hoop prachtige dingen te zien.

Floriade-Scan001