Een middagje Rotterdam

Inmiddels is het alweer een tijdje gelden dat we is in Rotterdam zijn geweest. Ik had wel weer is zin om wat gebouwen te fotograferen daar. En natuurlijk ook wat bootjes kijken die daar in de haven vrolijk ronddobberen. We hebben ook in de krant gezien dat er op de Holland Amerikakade een Noors Cruise schip zo aanmeren rond een uur of twaalf.

Dus Vriend!je de auto in, in zijn honden Bench op de achterbank en dat betekend leuke dingen doen voor onze jongen. Zet ik die knuppel op zijn Bench in plaats van er in trekt hij keurig zijn kop in op het hokje dicht te ritsen en hij begreep echt niet dat hij er niet inzat. Grappig maar wel wat gebrom om hem goed in zijn hokje te stoppen. Ach hij is niet zo groot dus.

We rijden lekker rustig naar Rotterdam via de Delftshaven naar de Wilhelminakade. Of dit de handigste route is daar verschillen de meningen over. Ik denk dat gewoon de A13 en dan dwars door Rotterdam makkelijker is. Zo zijn we ook terug gereden en inderdaad het was iets handiger. Qua drukte zeker.

Eenmaal aangekomen bij de genoemde kades staat er toch wel heel erg indrukwekkende gebouwen. Oude maar natuurlijk lekker contrastrijk ook nieuwe gebouwen. Ook die Erasmusbrug is altijd wel erg indrukwekkend. Het oude gebouw van de Holland Amerikalijn en de oude haven terminal voor de afhandelingen van die enorme cruiseschepen zijn mooi gerenoveerd en mooi om te zien tussen die enorme kolossen nieuwbouw.

Om twaalf uur werd volgens ons kranten bericht de Norwegian Getaway verwacht. 300 meter schip en ik denk een meter of 30 hoog. Aan de boeg keurig voorzien van wat Art. Ook leuk. Inmiddels lijkt het wel of het schip vertraging heeft het is al bij enen en nog steeds geen schip. Je zou toch zeggen dat zo’n bootje gewoon op tijd kan zijn. Maar nee. Nog een rondje gelopen in de stom maar niet al te koud komen we er achter dat deze boot vorige week heer is aangemeerd. Handige rakkers zijn we ook.

Inmiddels heb ik voor de volgende keer een prachtige site gevonden om die schepen mee te volgen. Net de flightrader maar dan voor cruise schuiten. Nou ja ik heb leuke plaatjes geschoten en Vriend!je die was die wind ook zat. Dus in de auto richting huis. Via de drijvende huisjes en drijvende tuin in de haven.

Op de terugweg nog even langs het architectonische hoogstandje van het depot van Boijmans Van Beuningen gereden. Daar wilde ik ook altijd al is langs. Het is wat somber weer waardoor er denk ik wat minder mooie spiegeling was maar ach. De volgden keer beter. Ook een boot dan en dan ook nog eventjes langs de markthal dat is ook zo’n prachtig kunstwerkje.