De avonturen van een badeendje – deel 1

Leenderdt Jan is een leuk klein bad eendje die graag op avontuur gaat. Leederdt Jan ofwel vanaf nu LJ zoals hij graag wordt genoemd heeft gehoord over de grote wateren waar je als eendje heerlijk kan zwemmen en niet je hele leven naast een badkuip hoeven te staan.

LJ heeft in het koude en gure februari de stoute zwemflippers aangetrokken en is op zoek gegaan naar het grote water. LJ is met de bus, de trein, lopend en vliegend terecht gekomen in de grote bossen van Rijswijk. Dit is een vlucht van een kleine twee weken geweest.

Als LJ dan de brug over is komt hij in het bos en LJ begint zich af te vragen waar dan al dat water is. Hij heeft toch echt gehoord dat in het bos water is.. maar waar. LJ loopt langs iets wat hij hoort dat dit een fietspad is, komt een slootje tegen maar dat is een plas en nog een plas een wat grotere plas maar die meren die in het bos liggen kan hij niet zo snel vinden.

Goed zoeken dus. na een dag of twee dwalen door het bos en een levensgevaarlijke ontmoeting met een alles verscheurende monster hond die ze dan ook nog Vriend! noemen pfff wat een geweld was dit.
Na regen komt zonneschijn. Na het gevecht met de hond is daar uiteindelijk…. de speeltuin pfff wel even ontspannen na al die avonturen van de afgelopen dagen.

Even van de glijbaan en een uurtje schommelen en weer opzoek naar de beloofde meren in het bos… mmm meer en bos ja LJ had het helemaal goed in een bos ligt een meer. Verder zoeken en ja daar is een grasveld dat onderwater ligt. Daar gaat LJ is even een stukje in zwemmen. Het begint erop te lijken. Maar het is het nog net niet.

Na weer een kwartiertje zoeken is het zover oneindig water. LJ kan er alleen door de mega hoge kant van zeker 8 bad eend hoog niet zomaar inspringen.. hoe komt hij er dan uit? En het is oneindig dus naar de overkant zwemmen kan ook niet het is immers oneindig water. Wat nu?

LJ besluit om maar langs het meer te lopen en te kijken of er ergens een ingang is naar het water. Op een brug heb je wel mooi uitzicht maar dat is dan zeker 15 eend hoog dus dat is het ook niet en toch zie je zat eenden zwemmen het moet dus kunnen maar hoe? Doorlopen dus.

Na weer een dag wandelen naast het oneindige water komt LJ op een strandje en daar kan hij heerlijk en gemakkelijk het mooie maar toch ook wel koude water instappen. Dit smaakt naar meer. Thuis heeft LJ nog zijn andere eendjes in een pot zitten die denkt hij ook wel is naar dit mooie oneindige water willen komen.

LJ besluit na de overheerlijke dip weer naar huis te gaan en denkt eraan om voor zijn vriendjes een mooie PowerPoint te maken van zijn avonturen. En dan is daar die alles verslindende hond weer… Hoe kom ik toch thuis….

Wordt vervolgd.