Dagje Artis op kosten van de postcodeloterij

Het is een mooie dag, we hebben nog vakantie en hebben nog een prijs liggen van de Postcodeloterij. We maken online een afspraak om naar de stadsdierentuin Artis in Amsterdam te gaan. We krijgen een tijdslot van een kwartier om daar aan te kunnen komen. Ik denk nog lachen met al dat verkeer in en rondom Amsterdam. Maar we hadden besloten dat we om 12:30 daar zouden zijn en hebben dan de tijd tot 12:45 en mogen erna de de rest van de dag blijven???? vaag.

Om 12:29 staan we aan het loket om onze tickets te laten scannen. We mogen naar binnen. Het voordeel van deze dierentuin vind ik dat deze vrij klein en compact is en dat komt ook zeker omdat deze midden in Amsterdam ligt. Het voordeel vergeleken met bijvoorbeeld Blijdorp is dat je echt dichter op de dieren staat.

Bij het binnenlopen van het park kom je al vrij snel een astronaut tegen of een pop met een maan wandelpak aan. Grappig en dat in een dierentuin en het zal iets met een space-expo te maken hebben of zo. Geen idee te warm en te veen hesjes met 1,5 meter erop. We lopen lekker door de dierentuin en we fotograferen er lekker op los. Met de resultaten hieronder.

Wat ik wel jammer vond is dat de zeehonden show niet doorgaat, dit is echt heel erg leuk en leuk om te fotograferen. We hebben helaas de pelikanen ook niet gevonden maar aapjes zat, slapende leeuwen en die heb ik thuis op bed ook liggen maar dan wat kleiner. Ook de gieren zijn echt heel erg mooi om te zien, die staan een karkas uit elkaar te rukken en ook met de hulp van een pauw erbij. Ik wist niet dat een pauw lijken vlees eet.

Bij de giraffen is het ook tijd om even wat te gaan eten. het giraffen verblijf is aan de rand van de dierentuin en licht aan het water. Mensen die aan de overkant wonen zien dagelijks gezellig de giraffen in hun voortuin lopen. Het lijkt me erg leuk om dit is in het echt te zien en even een foto van te klikken. We hebben erg culinair gegeten in de vreetschuur… de keus was een worstje of een hamburger alleen had dat worstje de naam hotdog mee gekregen. Sorry Artis dat eten kan denk ik heel simpel echt beter.

Er zitten een hoop vogels in deze dierentuin en die zijn meestal goed te fotograferen. De Wolven vielen erg tegen om die te fotograferen maar die lopen continu rondjes en willen zich liever niet laten zien. In het kader van mijn Zen cursus zijn er ook nog grappig wat mega grote zen beelden (denk ik) te bewonderen en een ervan had een vent met een kale kop ervoor en dat vind ik nou leuk.

Tot slot bij de gorilla’s is een hoekje ingericht voor hele grote schildpadden. De grootste had het reuze naar zijn zin, die dook het voor hun aangelegde zwembad in… Ik riep nog: “Geen bommetje” als je die kop van dat mens naast me zag pfff die had vanmorgen azijn gezopen in plaats van haar sherry geloof ik.

Na een uurtje of drie ons te hebben vermaakt in de dierentuin en we naar de uitgang lopen worden we nog besprongen door een zeer vriendelijke meneer met een kaartje op zijn buik van de Bank giro loterij… en die ging vragen of ik wist wie de grootste sponsor was van Artis… Ik denk de bank giro loterij. Hij mocht ons een cadeautje overhandigen. Een maand een kaart om binnen te komen bij dingen en een keer meespelen in de Bank giro loterij en dan betaalden ze ook nog de kosten voor het terugkopen van je auto… ik snap het allemaal niet en zeg het na 10 november wel op.

Snel naar huis, naar Opa en Oma om Vriend!je op te halen…