Bollen in Zeeland

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat we een leuk uitje hebben gehad om te gaan fotograferen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met Marja haar knakbeen. Maar ja Marja heeft zich helemaal aan alle regeltjes gehouden en traint zich ook helemaal suf om weer lekker te kunnen lopen en het werkt! Dus was het naar een week of 10 weer is tijd op op stap te gaan. Wel is waar mag Marja met slechts één kruk lopen van Mark haar fysiotherapeut en dat doet Marja dan ook direct. De ommetjes worden onder tussen ook steeds groter en beter. Marja heeft sinds 8 februari weer is een gewone broek aan en dat is weer een mooie mijlpaal voor haar,

Vanmorgen hebben we met Cobie afgesproken om lekker foto’s te gaan maken op de bollenvelden. Deze keer niet in Noord Holland maar in Zeeland. Zeeland blijft toch wel één van de provincies waar ik net als Limburg erg graag ben, Ik weet ook niet waarom dit is. Maar goed,.

Nadat ik mijzelf vanmorgen onder de douche vandaan heb getrokken en de spullen in de auto heb gezet en dan inclusief Marja en Vriend! zijn we richting Vlaardingen gereden en hebben we Cobie opgehaald. Cobie wil graag avond foto’s leren maken maar helaas met een de Avond klok van Rutte en zijn kut kornuiten lukt dit niet zomaar dus hebben we met zń allen besloten om lekker een dagje door Zeeland te gaan rijden en daar de bloembollen velden is te gaan fotograferen.

We zijn nadat we de rommel in de auto hebben gestopt snel in het pittoreske Vlaardingen, de haring stad en rijden snel richting de route die Marja aan de hand van een Zeeland Bollen website heeft samen gesteld richting Dirksland om de bollen op te zoeken. Tot onze verbazing zagen wij daar alleen maar grasvelden…mmm wat is dit nu weer. Zeeland bollen land toch? Maar nee het valt wat tegen.

Na wat rondrijden zien we toch tussen de grasvelden wat oranje bloemen geweld!!! Yes bollen en bloemen. We hebben in Dirksland drie locaties gevonden met bollen., Het was wel erg leuk en mooi maar helaas niet wat we voor ogen hadden. Natuurlijk was het weer schitterend. De hele dag geen jasje aan en lekker buiten. We hebben op de bollen plekken die we hebben gevonden mooie foto’s gemaakt.

Cobie maakt nog een paar prachtige foto’s van een echtpaar dat op de foto wilde als in een reclame plaatje of zoiets. Heerlijk om allemaal te doen. Zeeland is ook zo lekker ruim en rustig. Ik zou er zo gaan wonen. Ook leuk is bij het gekleurde bloemenveld liep een stel, waarvan die meneer niet van zijn vriendin kon afblijven dat zij van elkaar foto’s liepen te maken en gewoon door de bollen heen loepen. Natuurlijk was er ook weer een Canon fotograaf met zijn 70-200mm uffel lens te vinden en die heeft ermee naar ik verwacht echt hele mooie foto’s gemaakt maar waarom alijd die grijze lens??? ik snap het niet.

Ondertussen hebben we drie van die tulpen velden gezien 1 geel 1 rood en 1 divers en daarop zoeken we een andere bestemming. Een plukveld ow daarvoor zijn we geld gaan pinnen, gaan wisselen en is Marja voor naar haar werk gegaan… dit wordt zo spannend. Het navigatie ding is ingesteld en we rijden richting het doe het zelf plukveld op het volgende eiland. Ondertussen heeft “de kleine komedie” Vriend! het wel erg naar zijn zin en kan zelfs een beetje loslopen!

We rijden toch maar even via Battenoord omdat we daar natuurlijk is een keertje Flamingo’s hebben gezien. Helaas die staan er vandaag niet. We rijden met een lekker tempo door richting het plukveld maar wat je niet verwacht gebeurt. De Flamingo’s staan aan de overkant van Battenoord en dan moet je natuurlijk wel even stoppen. Oja en omkeren en nog een keer omdat ik de verkeerde afslag na en weet ik het. Gelukkig vinden we de roze vogels met die lange benen en hebben er heerlijk wat foto’s van gemaakt. Het was wel wat lastig om te laten zien dat dit in Zeeland was maar goed dat is mijn ding.

Wederom op naar de pluktuin. En ow daar komen we de Starfighter tegen die ergens in het grasveld staat en eigendom is van een autosloperij. Natuurlijk moeten we deze ook even shooten. Ooit moesten Marja en ik is een schilderijtje halen in Zierikzee en reden hier ook langs en hebben het wrak al is gefotografeerd. Maar het blijft leuk.

De pluk tuin… nou we zijn niet eens uitgestapt pffff

Gelukkig was dit niet ons hoofddoel. Cobie heeft nog even onderweg alle info van de Flamingo’s door geappt aan haar dochter en ons nog getrakteerd op een heerlijk bakkie patatten. Daarna zijn we weer richting Vlaardingen gereden en hebben Cobie ons heerlijk gezellige en goede gezelschap weer afgezet. En daar zijn we nog even snel door de lokale bier fabrikant uitgenodigd voor een volgende shoot.