Avondje Vlaardingen

Het is de schemerige avond van 11 mei. Buiten is het koud en guur binnen verwarmt de knetterde openhaard het appartement van Cobie tot een aangename temperatuur… Cobie pakt haar jas, doet haar das om, vergeet bijna haar camera. Maar pakt hem van de sitetafel als zij de trap afloopt. Eenmaal buiten zaagt zij zich door het gure weer naar de overkant van de straat. En ja, 2 minuten te laat rijdt Danny de straat in en dat terwijl Cobie al acht hele minuten buiten staat te wachten… Zijn auto, de thee met melk kleurige halve 6 cilinder ronkt en heeft er zin in om Cobie en Danny mee te nemen op avontuur. Dit is een avontuur om avond of nacht foto’s te gaan maken. De auto moet hen door dit snijdende weer naar de kolkende Nieuwe Maas brengen die nog geen 500 meter verderop stroomt en probeert de kade aan stukken te beuken…

Kortom het is voor het eerst dit jaar lekker weer om is een beetje van je hobby je beroep te maken en daarnaast mag je van onze regering en langneus Rutte weer na 2200 uur naar buiten Dusssss.

Ik heb Cobie ooit op Facebook beloofd dat ik haar avond foto’s zou leren maken. Maar door al die lockdowns en dat gelul met die moe makende maatregels rondom die Mexicaanse blaf biergriep of de naam van het hotel waar mijn vader ik denk 65 jaar geleden zijn eerste baantje had was dit er nog niet van gekomen. Daarnaast lijkt het weer tot vandaag wel een beetje op het temperatuur niveau van het minimaal 1000 kilometer noordelijker gelegen IJsland brr veel te koud voor de tijd van het jaar. Maar vandaag is het prima weer duss auto in de sport stand en Cobie ophalen.

Eerst rijden we even een verkennend rondje mede om te kijken hoe de zonsondergang er uit gaat zien. We vinden een mooi plekje langs het water van de Nieuwe Maas op het parkeer terrein van een Hotel, Daar ziet het er best mooi uit. jammer dat we vergeten achterom te kijken… wat een mooie roze, paarse of magenta lucht was dit. Dus op naar het station in de hoop dat we er nog wat van meepakken. Maar nee. Helaas of jippie het blauwe momentje is begonnen en daar die je het toch voor.

We maken een stel prima foto’s getuigen wat hier onder staat. Wel jammer dat ik de foto van de slagboom niet helemaal scherp heb maar ik was simpelweg net te laat en niet niet helemaal lekker scherp maar dat komt wel goed een volgende keer. We zijn nog even de overkant, Pernis, gaan fotograferen met enorme sluitertijden en het resultaat qua kleur is echt geweldig. Vlaardingen is een mooie plaats om te fotograferen.

Jammer genoeg moet ik de volgende dag naar de dagopvang, mijn werk, en moet erg vroeg wakker worden en moet daardoor helaas weer naar huis. We hadden echt nog heel veel foto’s kunnen maken maar ach, volgende keer weer andere plaatjes in het haring dorp Vlaardingen. Toch is de gesloten chinees die al zijn buitenverlichting laat branden wel de moeite waard. Natuurlijk de overkant van het water is geweldig met al die kleuren in water.

Na afloop rustig aan naar huis en lekker slapen. Het was een geslaagde avond.