Architectuur wandeling 2

Vandaag nog voordat Code Rood, Oranje, Geel en Groen losbarsten samen code wit denk ik dan maar zijn we met z’n drieën langs de Berlage gebouwen gewandeld, het Museon, gemeente Museum e het Omniversum, Het Museon daar heb ik echt heel lang gewerkt tijdens de bouw. Ongeveer van toen de eerste schep de grond in ging en totdat het allemaal open was en voor publiek heb ik nog een tijdje daar rondgelopen als technische dienst hulpje of zoiets.

In de loop van de tijd is er daar in de buurt natuurlijk wel erg veel veranderd. Zoals een gebouw van Ennia wordt Aegen en daarna wordt het een Joegoslavië tribunaal. De gebouwen en de hekwerken van het Europol gebouw zijn ook heel erg imposant te noemen. Voor mijn foto challange heb ik wel weer een rond gebouw gevonden dat is dan wel weer meegenomen.

Vriend!je die houd zich als hij lekker rondloopt totaal niet aan de regels hij is minimaal een keer of zes langs een bordje gelopen verboden voor honden en ik heb hem er nog op gewezen maar meneer loopt gewoon door. Het moet ook wel een heerlijk momentje voor hem zijn geweest om voor het feestpaleis van premier Rutte, het Catshuis, te hebben zitten kakken. Gewoon onder een camera huppa.

De driehoekige hotel toren naast get World forum ziet er wel keurig uit na de renovatie. Dit gebouw leek wel op instorten te staan maar dat iw wel goed gekomen. Leuk wat het momentje bij het beeld van Nelson Mandela voor het Omniversum dat Marja als een soort kabouter naast dat beeld staat en zijn hand vasthoudt.

Wat ook leuk is dat de potvis skelet in de all jaren afgesloten verbindingshal tussen het Museon en het Gemeente museum staat. Toen ik werkte in het Museon heb ik in de kop van die potvis gestaan om de verlichting erboven aan te leggen. Ik kan me er niet zo veel meer bij voorstellen maar wel grappig om weer is te zien. Misschien leuk om is heen te gaan als de boel weer van slot is.

Morgen als het goed is sneeuw, de week erop denk ik Den Haag Centrum en dan denk ik Maassluis of Schiedam als oude architectuur… we zien het wel. Wel jammer van de lucht, die is helemaal wit vandaag maar er schijnt ook dat er nog al wat aankomt vannacht.

We gaan het beleven..